04 September 2011

CUM AR FI VIATA FARA CELULAR?

   Sa vorbim despre...telefon. A devenit oricum pentru mine subiectul la zi. De cind mi-am schimbat vechiul celular ma caznesc sa invat sa folosesc noul telefon fara prea mult succes. Pe cuvint...eram convinsa ca nu-s in stare sa-l stapinesc. E asa de sensibil ca si atingerea trebuie sa fie cu masura...nici prea tare si nici prea usoara...ca altfel nu pot raspunde la telefon.
     S-au luat de-o groaza cei care m-au chemat...ce s-o fi intimplat ca nu raspund la telefon? Va spun eu ce s-a intimplat dar peste citeva zile ca acuma nu-mi pot controla prea bine vocabularul. Si miine sint programata sa-l schimb...ca daca nu il sparg cu siguranta.
    Ma uitam acuma seara la "The Waltons". A fost o scena draguta. Pentru prima data familia Waltons au instalat telefon in casa. Si telefonul a sunat cind erau toti la masa. Toti copiii deodata s-au ridicat grabiti sa raspunda la telefon. Tatal insa le-a spus sa se aseze inapoi la masa ca telefonul nu trebuie sa le intrerupa cina. Si a sunat telefonul...si a sunat...ca pe vremea aia nu aveau recording sa se lase mesaj...si a sunat pina i-a innebunit pe bietii oameni si au trebuit sa raspunda.
    Ma gindeam astazi...destul de serios sa renunt la celular. I-am spus la Deb si s-a uitat ingrozita la mine- ai fi crezut ca am facut declaratie de razboi sau cine stie ce alt lucru teribil. Am telefon acasa...si am telefon la lucru. N-ar trebui sa fie suficient? Chiar avem nevoie sa fim deranjati oricind de oricine? Este telefonul celular- acela de care stam nedespartiti 24 de ore absolut necesar? Sau ar fi o eliberare sa scap de el?

7 comments:

Sabri said...

Urasc telefonul celular, dar n-am incotro. Nu am telefon fix in alibaba :)

Ma gandesc cu nostalgie: ce bine era cand nu aveam telefon mobil.

Ar fi multe de spus despre telefonul mobil. Unii au ajuns sa fie dependenti de el. Ma uit la tinerii de pe strada si ii vad cum isi mangaie telefonul, cum asculta muzica pe el si tot asa.
In cele din urma telefonul este un rau necesar. Daca-i musai cu placere :)

Rodica Botan said...

Daca fac socoteala cit folos imi aduce si citi nervi imi produce...cred ca as fi mai cistigata daca renunt la celular...

elena marin-alexe said...

Cred ca fara celular, viata ar fi mult mai linistita.

Rodica Botan said...

Asa cred si eu, Elena...

cella said...

Rodica,
cand ma apuca :D, il inchid si ... gata:D.
Uneori din diverse motive il inchid si ... crede-ma niciodata nu a murit nimeni din cauza asta =))

Rodica Botan said...

Cella...e bine sa stiu ca nu moare nimeni daca nu raspund!
:) Vezi ce simplu era? Si eu care imifaceam probleme...
:)

carmen bogdan said...

tocmai ce i-am luat mamei celular ca sa pot vorbi mai des cu ea si in cazul in care pleaca pe la prietene sa o pot contacta si eventula daca are nevoie sa ma sune. Rezultat nu ia niciodata mobilul la ea cand pleaca, nu il ia in dormitor cand se duce la culcare, doar cand etraza si acasa vorbim. Cred ca face bine totusi ca nu il ia prea in serios....