15 September 2011

IN SLUJBA...

Am citit undeva despre o situatie...In urma cu citiva ani, o companie din Anglia, British Rail, a inceput sa isi piarda consumatorii si businessul mergea prost. Ca urmare, executivii lor au inceput sa caute dupa o agentie care sa le faca reclama si sa le aduca consumatorii inapoi.

S-au hotarit sa mearga la cea mai proeminenta companie de reclame din Londra. S-au prezentat executivii acolo ca sa discute cu ei si sa decida ce este de facut…dar o receptionista foarte obraznica le-a spus sa astepte. In sfirsit dupa o oarecare asteptare, o persoana cu o aparenta care lasa de dorit, s-a apropiat de ei si i-a condus in camera lor de conferinte, unde inca zaceau pe masa farfuriile de hirtie, servetelele si resturile de la un lunch ce fusese servit cu o zi inainte. Citiva din angajatii companiei de reclame au intrat si iesit de acolo de citeva ori ignorindu-i pe cei citiva executivi care deveneau, pe minut ce trecea, din ce in ce mai iritati si mai dezamagiti de felul cum sint tratati. Cind au indraznit sa intrebe ceva, l-i s-a raspuns in treacat ca trebuie sa mai astepte…In cele din urma, s-au ridicat in picioare gata sa plece…satui de acest tratament; tocmai atunci insa oamenii de la agentie au intrat pe usa…

-"Domnilor"…zise unul dintre ei…"tratamentul cu care ati fost confruntati astazi , nu este de fapt tipical pentru agentia noastra - si de fapt, ne-am straduit din rasputeri sa cream aceasta scena dezgustatoare …Ne-am comportat insa asa ca sa va aratam cum trateaza compania dumneavoastra pe proprii lor consumatori. Problema dumneavoastra nu este ceva ce poate fi rezolvat de agentia noastra de reclame…ci este o problema interna , o problema de atitudine a angajatilor dumneavoastra, si acea problema are nevoie de rezolvare …altfel reclamele noastre nu va vor putea ajuta in nici un fel"
………………...
Acuma, in lumina celor de mai sus, m-am gindit ca si noi credinciosii sintem in business. "Rapindirea Evangheliei", este o companie serioasa care a facut progrese uriase , globale…de-alungul istoriei. Ceva insa nu prea merge bine cu toata tehnologia si informatia ce o avem la dispozitie…ceva ne lipseste.

M-am gindit ca n-ar fi rau daca noi…angajatii acestei companii ne-am verifica un pic atitudinea…Compania noastra ofera lumii ceva important, de un pret ce nu poate fi valorificat in valori omenesti…nu poate fi cumparat (chiar daca de-alungul istoriei unii au incercat - indulgente) si…este oferit de GRATIS. Si totusi…parca businessul merge din ce in ce mai prost.

Nu merg mai departe cu descrierea, ca de-acuma cred ca ati inteles unde vreau sa ajung…"Fiecare, sa se cerceteze dar pe sine insusi…" O lume intreaga moare nemintuita…E posibil oare ca noi, cei in slujba, sa fim parte din problema…si nu din solutie?

4 comments:

Tafnat_Paeneah said...

Cine este chemat la o slujbă, să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii, să se ţină de învăţătură.
Cine îmbărbătează pe alţii, să se ţină de îmbărbătare. Cine dă, să dea cu inimă largă. Cine cârmuieşte, să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie, s-o facă cu bucurie.
Veniţi-vă în fire, cum se cuvine, şi nu păcătuiţi! Căci sînt între voi unii, cari nu cunosc pe Dumnezeu: spre ruşinea voastră o spun.

Spre ruşinea mea o spun, că am fost slabi!

cella said...

Doamne, vreau trezire ...

Sali Sabri said...

Foarte bine punctat. Asa este.
Este nevoie de trezirea fiecaruia. Este nevoie de rugaciune, nu de boloreseli si de plictis.

Am impresia ca Bisericile sunt din ce in mai reci. Ne ocupam prea mult de noi insine si cu toate acestea tot nu rezolvam nimic.
Adu, Doamne, vremea aceea mai curand!

carmen bogdan said...

O minte iscusita ca a ta a gasit si o pilda la fel de iscusita. Mi-a placut mult