12 October 2008

Traieste aici... dar cu gindul "acasa

Un domn povestea amuzat...

Intr-o zi mi-a atras atentia intr-un magazin alimentar o femeie tinara cu fetita ei de vreo trei anisor, cocotata frumusel in caruciorul pe care il impingea mama ei. In timp ce treceau prin fata rafturilor cu biscuiti, fetita ceru mamei sa-i dea si ei biscuiti. Mama ii spuse nu, si fetita incepu imediat sa plinga in timp ce mama ii spuse cu o voce linistita..." Nu cumparam biscuiti...nu te agita Monica, mai avem numai jumatate de magazin de strabatut...nu-ti pierde rabdarea ca nu mai este mult..."

 

In curind ajunsera in fata rafturilor cu dulciuri si fetita de-acum zbiera cit o tinea gura ca vrea bomboane. Din nou mama i-a spus cu o vove calma ca nu-i da bomboane,dar cea mica incepu saplinga si mai virtos. Mama isi incepu din nou litania..."Ok Monica, inca putina rabdare, mai ai numai doua rinduri de produse de vizitat si apoi platesti si pleci."

 

Cind au ajuns in fata caseritei cea mica incepu sa scinceasca cerind guma de mestecat si acuma chiar si-a dat drumul la volum si a inceput sa tipe cind a realizat ca si sansa de a primi guma de mestecat s-a dus. Dar mama cu aceeasi voce plina de rabdare spuse..."Monica , imediat platim si plecam de aici inca 5 minute...numai 5 minute...si ai sa ajungi imediat acasa si ai sa te culci."

 

Uimit de comportamentul ei am urmarit-o pe doamna asta tinara afara din magazin pe cind se indrepta catre masina si am complimentat-o ..."Nu pot sa nu te felicit cit de rabdatoare si cu cit tact te-ai purtat in magazin cu micuta Monica"...La care femeia s-a intors surprinsa si contrariata si mi-a raspuns..."micuta Monica? Dar eu sint Monica. Numele fetitei mele este Tammy"...

 

...........................................

 

Sint lucruri valoroase pe care trebuie sa ni le amintim in timpul zilei cind trecem prin monotonia sau nebunia evenimentelor ce au puterea sa ne rapeasca placerea calatoriei pe planeta asta...Daca ne-am aminti de exemplu ca toate sint trecatoare...goana dupa vint...si ca ce este esential este "acasa" si ca acolo vom avea si odihna si bucurie si libertate ...am trece mult mai usor peste multe momente iritante, fara sens, anumite ispite marunte , contactul cu oameni pusi in calea noastra poate doar sa ne fure bucuria fiecarui moment de existenta...

 

 

No comments: