30 October 2008

Dumnezeu Sa Ne Lumineze Ca Sa Luminam!!!

Din august, de cind am pus primul articol pe blog, as putea sa spun ca am invatat citeva lucruri despre bloguri si despre oamenii de pe bloguri.
E o lume noua, dar de fapt este aceeasi lume veche…aceiasi oameni pe care ii intilnesti pe strada, in autobuz, pe sosea, la volan, in biserica, la locul de munca. Diferenta este ca oamenii de acelasi fel se aduna…asa ca am gasit grupulete, grupulete intocmite pe bloguri, ca niste cluburi mici in care si daca te bagi, iti trebuie un timp oarecare sa fi recunoscut, sa fi invitat, sa fi luat in seama sau sa fi total ignorat. Am vazut ca cineva chiar avea doua serii de blogroll; pe una zicea prietenoase, pe alta neprietenoase, poate ca sa-i aduca aminte cum sa se poarte …sau cum se poarta altii pe blogurile respective.
Mi se pare curios si hazliu, felul in care te introduci de multe ori ca musca in lapte…hope si eu, ma bag in subiect. Ma maninca limba, stiu ca am ceva de zis, ma tem citeodata cum am sa fiu inteleasa; la urma urmei ma tem de doua lucruri…ca dau de cineva mai destept ca mine dar arogant , care o sa ma puna la punct si mindria mea o sa sufere, sau am sa dau peste cineva fara maniere si fara prea multa inteligenta, care o sa foloseasca citeva vorbe murdare, o sa ma jigneasca…si din nou eul meu va trebui bandajat. Cind dau de oameni destepti, chiar daca parerile sint diferite, au mult bun simt cind isi sustin parerile si din discutie toata lumea pleaca cu ceva , chiar si atunci cind oamenii nu sint de aceeasi parere, fara ca nimeni sa trebuiasca sa-si linga ranile primite.
Din toate discutiile contradictorii, cred ca discutiile pe teme politice sint cele mai violente…poate pentruca ne identificam cu ceea ce credem si luam orice critica ca pe ceva pesonal; si aici cred ca Obama imparte lumea blogarilor in doua distinctive tabere. Cei care vad si cei care nu vad bine; cei care stiu si cei care cred ca stiu, cei care stiu ce este rau si ce este bine si cei care le incurca…cei care practica Biblia si cei care o considera doar o carte intre carti…cei care sint mai destepti si cei care sint considerati "prostuti"...Am vazut multe scintei si am creat si eu multe…
De obicei discutiile sint pe bloguri crestine. Partea trista este cind dai de cite cineva de pe blogurile crestine care isi lasa cite o impresie prin alte parti care te face sa ramii…"fara cuvinte" …si pe blog asta e greu sa realizat!!!
Parerea mea personala este ca ar trebui sa intram si pe blogurile celor care nu au sau nu-s interesati de oa credinta oarecare. Sint suficinte subiecte la care putem sa participam si banuiesc ca asta ar fi un fel de raspuns la chemarea ce ne-a fost facuta cu 2000 de ani in urma, "mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia…"si celor ce cred….si celor ce nu cred…lasati o vorba, lasati un cuvint, lasati o dira de lumina si sarati locul…
M-am pomenit odata ca desi n-am folosit un vocabular urit, am dat cu bita in balta…si cind dai stropesti pe toata lumea incluzind pe mine…altadata a trebuit sa suport insultele unuia care avea o pata pe ficat pentru credinciosi; si m-am felicitat pentru rabdare…este ceva nou in viata mea, ca de obicei mi-o pierd undeva chiar dupa primele doua fraze de conversatie, cind situatia abia se incalzeste. Am ajuns insa sa rabd odata pina la sfirsit ofensele…si in loc sa ma simt distrusa, m-am simtit ca un invingator!!! Trebuie sa recunosc ca simtamintul ce l-am avut a fost glorios…sa incerce cineva sa te faca sa-ti pierzi rabdarea si tu sa fii…calm…oh, ce simtamint…
Pot sa spun ca am facut si prieteni pe blog…cu unii te simti parca te cunosti de cind lumea. Mi-ar place sa-i intilnesc…si sint sigura ca se va intimpla…Intr-o zi, dincol' de zare, vom avea un cerc de prieteni blogari care se intilnesc pentru prima data…
Cite alte surprize ne mai asteapta oare acolo? Pina atunci prietenii mei…sa ne straduim sa traim frumos ca in timpul zilei…si sa avem rabdarea si intelepciunea si dragostea Celui ce ne-a trimis cu treaba pe Planeta asta…pentruca vedeti voi…niciodata nu v-a trecut prin cap poate ca veti fi evanghelisti…dar dupa cite vad, asta este o posibilitate pe care tehnologia ne-o pune la indemina…
Dumnezeu sa ne lumineze ca sa luminam!

6 comments:

Anonymous said...

(De vreo 2 ani tot menţionez pe liste de discuţii şi pe bloguri următorul citat: Presupoziţiile sînt termitele relaţiilor.)

În legătură cu presupoziţia referitoare la bloggerul cu două liste:

"Am vazut ca cineva chiar avea doua serii de blogroll; pe una zicea prietenoase, pe alta neprietenoase, poate ca sa-i aduca aminte cum sa se poarte …sau cum se poarta altii pe blogurile respective."

Bloggerul a dat următoarea explicaţie în 20 septembrie referitoare la rubrica Bloguri neprietenoase:

"In acea rubrica am pus linkuri catre blogurile pe care le vizitez dar care nu au un link catre blogul meu."

Rodica Botan said...

Cu alte cuvinte...
Am termite!!!
Unul are doua liste:
Si-una-i mai de cinste...
Rotundu-le...asa am un chef astazi sa fiu un triunghi!!! Crezi ca asta o sa te supere? Ca are trei colturi, si oricum o-ntorc...un colt e mai ascutit!!!

"Tu ai totdeauna dreptate!!!" asta-i citatul zilei...si atunci crezi ca eu ma pot duce la culcare fara sa cred ca las pe cineva treaz si minios peste ocean?

Ca am si eu tabieturile mele si nu-mi pica bine sa fie nimeni suparat pe mine...ce zici?

Friends again?
:)

disa said...

Rodica, am patit-o si eu pe youtube, am fost admonestata si injurata ca la usa cortului, si de ce? Doar prin simplul fapt ca postam comentarii de apreciere la cantecele religioase.
Conducandu-ma dupa indemnul din Biblie, de-a cauta sa fim "lumini" printe oameni, am raspuns cu duhul blandetii, si in final, persoana in cauza si-a cerut scuze si mi-a spus totusi sa nu-i mai scriu, deoarece scopul lui e sa demoleze credinta, "importata de la americani", si va duce o adevarata campanie pentru asta.
Am scris si un eseu pe tema asta:
http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri-Sa-imblanzim-fiara-1084.htm
De multe ori, imi zic in mintea mea ca voi sterge toate conturile pe unde ma perind pe Net, dar asta inseamna sa ma dau batuta.

Rodica Botan said...

Stii contarea aia veche?
"La lupta frati pentru Christos?"; stii ceva? Eu cred ca diavolul nu se infurie decit atunci cind faci ceva bun, altfel n-are motive sa te deranjeze...si de fapt de aia esti pe blog ca sa faci o lucrare altfel ar fi pierdere de timp.

Am capatat si eu de-alea...si parca ma simt onorata. Mai frica mi-e de mine sa nu spun ceva nepotrivit. Nu-i lucru mic sa invingi rautatea lumii ...ma tot gindesc ca altii au suferit moartea pentru Christos si noi citeodata ne ofilim la prima insulta...
Ma bucur ca ai invins...chiar daca pe El nu l-ai schimbat, nu noi schimbam, ci Domnul...tu ai sadit si ti-ai facut datoria. Domnul cu tine!!!

Anonymous said...

"Dumnezeu Sa Ne Lumineze Ca Sa Luminam!!!" - aşa să fie, doamna Rodica! Bine ar fi dacă toţi s-ar gândi la cât de important este să fim lumină în lumeşi nu întuneric!
"Lumina lui Hristos luminează tuturor!" - zice o foarte veche cântare. Important e să o primim fiecare în suflet, pentru ca apoi să o dăruim celorlalţi cu iubire...
Eu cred că aceste bloguri sunt locuri frumoase în care ne cunoaştem, ne întâlnim, ne împărtăşim atâtea lucruri frumoase. dacă unii înţeleg altfel aceste locuri.... e treaba lor. important este că sunt atâtea bloguri bune şi de mare folos!
Domnul cu noi!

Rodica Botan said...

Alex si eu tot asa cred. Citeodata insa in furia valurilor mai uitam; asa ca am scris ca sa-mi aduc aminte...Multumesc de comment.