31 October 2008

Misionari... Pe Bloguri?!

Am inceput sa scriu despre experienta mea ca blogar. Am aproape trei luni de cind scriu, sau traduc, sau imi afisez gindurile…sau ma dau in spectacol…depinde din ce punct de vedere te uiti la experienta asta. Cum ne este obiceiul noua oamenilor ne uitam in jur si ne comparam cu altii. Mi-am propus sa nu ma uit…dar m-am uitat. Mi-am propus sa nu-mi pese…dar imi pasa. Mi-am propus sa nu fac socoteli…ia ghiciti ce fac?


Citeva observatii am facut asupra comportamentului oamenilor. Daca scrii articole prea lungi nu le citeste nimeni. Daca n-ai un titlu sa le fure atentia…nu le-o fura. Daca scrii generalitati…nimeni nu-i interesat si iti umplii foaia degeaba. Desi toata lumea aproape se ascunde sub un pseudonim, toata lumea apreciaza sa gaseasca pe cineva real cu care sa stea de vorba despre lucruri reale…Si toata lumea vrea sa aiba dreptate…peste tot.

Ai cu atit mai multi vizitatori cu cit subiectele au o varietate mai mare. Astfel atragi oameni care se ocupa cu gradinaria, sau fac politica si linga articolul despre "Crizantema", poti avea un articol despre "Cine a creiat crizantema…?" si astfel sa introduci pe cineva care nu are intentia sa auda despre Dumnezeu notiunii ca El exista si ca este chiar responsabil de lucrurile care-l intereseaza pe …respectivul.

Am mai intrat si pe blogurile care nu sint crestine si unde subiectele erau decente. Am capatat citeva replici usturatoare, dar am insistat sa ramin, sa-mi spun parerile curate, sa-l dojenesc pe "respectivul" cu blindetea ce am reusit sa o adun pina la virsta asta…(Doamne ai mila) si am stat acolo si nu m-am dus nicaieri pina vorbele urite n-au incetat. Nu stiu daca asta merge totdeauna, dar m-am gindit ca stam prea mult izolati si ne facem complimente unii altora, cind e atita treaba prin jur!!! M-am gindit sa fac citeva aventuri in fiecare saptamina, apoi sa vin "acasa" sa ma odihnesc si sa mai trag cite o concluzie si sa v-o spun.

Va provoc sa faceti la fel…sa ne rugam pentru expeditiile astea." Misionari pe bloguri…" …ce ziceti? Astept sugestii....

3 comments:

disa said...

cand mi-am inceput postarile pe blog, am fost apostrofata de cineva, intr-un comentariu, ca de ce amestec lucrurile lui Dumnezeu cu lucruri lumesti. Asa cum bine ai observat si tu, daca scrii doar pe teme religioase, din start , se trece mai departe.

Ina Todoran said...

Te sustin! Si eu sunt pentru lucrarea misionara pe blog, internet, ce-o fi! Imi place blogul tau, te adaug la favorite!

Anonymous said...

Ai observatii foarte bine studiate despre bloguri. Ai dreptate.
Eu nu am un blog adevarat dar scriu pentru mine... La inceput am avut cititori de pe cafeneaua.com si scriam pentru ei de fapt mai mult desenam pentruca acolo nu puteam expune desene dar n-am avut continuitate.
Si totdeauna exista un carcotas care te indeparteaza de placerea ocupatiei.