25 October 2008

Noi Vrem Schimbari! (Oare?)

Una dintre motivele pentru care  o parte din americani vor sa il aleaga pe Obama este pentruca le promite schimbari. Si lumea de azi e pusa pe schimbari!? Citind un articol scris de Jay Leno, m-am gindit cu groaza la schimbarile care pot veni peste tara asta binecuvintata unde am gasit scapare cindva cind am fugit de comunism.


Sint sigura ca daca o sa cititi cuvintele acestui om care face parte din elita din Hollywood, si nu este un reprezentant al vreunei grupari religioase si nici macar nu cred ca este republican…veti intelege gresala cumplita si ireparabila pe care e posibil unii dintre noi sa o faca. Lectura placuta…


……………………………………………………………………………………………………………………


 


Nu conteaza ce fel de convingeri politice ai, urmatoarele rinduri o sa-ti deschida un pic mintea.


Jay Leno, a scris aceste rinduri. Un Jay Leno cum nu-l vedem noi de obicei…Si el zice…


“Multi dintre voi stiti ca nu sint un suporter al Presedintelui Bush, si nici n-am fost niciodata, dar ce am de spus nu este despre Bush ci despre noi, americanii.


Alaltaieri, citeam "Newsweek Magazine" si am dat de ceva sondaje si m-am crucit, nu-mi venea sa cred ochilor ceea ce citesc.

Trebuie ca este adevarat, daca tinem cont de sursa, nu-i asa? Si Newsweek spunea ca 67% dintre americani sint nemultumiti de directia pe care o are tara noastra, iar 69 % dintre cetateni sint nemultumiti  cu performanta presedintelui. In esenta deci, 2/3 din cetatenii acestei tari nu sint fericiti si vor schimbari. Asa ca, fiind tipul de om care ma cunoasteti, am inceput sa ma gindesc, "ce anume ne face asa de nemultumiti?"


Poate faptul ca avem curent electric si apa curge 24 de ore 7 zile pe saptamina?


Nefericirea noastra poate e rezultatul faptului ca avem aer conditionat vara si caldura iarna?


Poate este faptul ca 95.4 % dintre nemultumitii din tara asta au locuri de munca?


Sau poate este faptul ca putem sa intram intr-un magazin alimentar oricind ne taie capul si sa vedem mai multa mincare decit Darfur a vazut tot anul trecut?


Poate fi abilitatea de a conduce masinile si trucurile noastre de la Oceanul Pacific pina La Oceanul Atlantic fara sa trebuiasca sa prezentam acte de identificare cind trecem dintr-un stat in altul?


Sau poate sintem nemultumiti de sutele de motele curate si supravegheate pe care le gasim in drumul nostru ca sa avem adapost cind calatorim?


Gindesc ca poate avind mii de restaurante specializate cu retetele culinare ale lumii nu sint destul de bune pentru noi?


Sau poate pentruca atunci cind ai un accident si ti-ai torpilat masina, lucratorii de urgenta vin si iti fac tot felul de servicii sa te ajute si chiar iti trimit un elicopter sa te duca la spital?


Poate ca esti unul din cei 70 % din populatia Americii care este proprietar de casa. Poate ca esti suparat stiind ca intr-un caz nefericit , daca casa iti ia foc, un grup de pompieri calificati vor apare la moment si cu cele mai moderne echipamente,  sa stinga focul sa ne salveze si pe noi si toate posesiunile noastre?


Ori, pe cind stam si vizionam la unul din cele citeva televizoare ce le avem, daca un hot intra in casa, un ofiter imbracat cu o vesta de protectie impotriva gloantelor va veni si te va apara pe tine si familia ta impotriva celor ce te ataca? Si asta intr-o tara in care nu se bombardeaza si nu exista o militie care sa abuzeze locuitorii. Un loc unde 90 % din adolescenti au telefoane celulare si computere.


Dar ce ziceti de libertatea, totala libertate religioasa sociala si politica de care ne bucuram si pentru care sintem invidiati de restul lumii?


Poate  astea sint lucrurile care v-au facut pe voi cei 67% din populatie  nefericiti. Fapt este ca sintem grupa cea mai mare de imbuibati pe care lumea  asta a vazut-o. Nu degeaba lumea intreaga iubeste US dar au repulsie fata de cetatenii ei. Ne vad exact asa cum sintem. Cei mai binecuvintati oamenii de pe lume care nu fac altceva decit sa se plinga de ce nu au, si sa urasca tara asta in loc sa-i multumeasca Domnului .


Stiu, stiu…Stiu ca presedintele ne-a tirit intr-un razboi si acuma n-are planuri sa ne scoata din el. Presedintele care nu are decit 31 % aprobarea noastra. Dar este acelasi presedinte care ne-a condus natiunea in intunecata zi de 9/11. Acelasi presedinte care a taiat taxele ca sa scoata tara din recesie…Oare asta este omul care a fost chemat in toate chipurile si i s-au dat toate poreclele posibile atunci cind a reusit sa apere de teroristi pe acesti oameni nemultumiti? Acest comandant suprem care este in fruntea armatei noastre creata de oameni voluntari care isi pun viata in primejdie sa ma apere pe mine si pe tine?


Ati auzit ce Presedinte rau avem in toate programele de stiri. Aceste stiri v-au facut asa de nefericiti ca nu v-ati putut uita in jur de voia voastra sa vedeti cite lucruri bune exista si sa va bucurati? Sinteti voi suparati cu presedintele pentruca el personal v-a cauzat ceva durere sau pentruca media v-a spus ca nu s-a prezentat sa va onoreze “spatele” ala nemultumit? Trupele din Iraq  si Afganistan sint formate din oameni care s-au angajat in armata in mod voluntar, si in multe cazuri multi dintre ei si-au dat viata pentru libertatea voastra. In prezent nu se recruteaza inca la armata. N-au fost obligati sa se duca. Si daca vor fi trimisi, exista posibilitatea sa refuze sa mearga la razboi si i-ar da afara in doua forme: cu o forma generala de achitare a serviciului militar sau cu una mai putin onorabila , dar atit.


Asa ca de ce aceasta nemultumire in inima la mai mult de 69% de americani?


Spuneti ce vreti, dar eu dau vina pe media. Daca curge undeva singe acolo sint si ei prezenti si s-au specializat in vesti rele. Toata lumea se uita cum se face praf o masina si cum se imprastie singele si matele. Dar nu se uita nimeni daca niste copii vind limonada la colt. Si media stie si cauta aceste rautati pentruca ele aduc profit. Ei ofera ce se cumpara pe piata si daca ii critica cineva incearca sa se apere intr-un fel sau altul. Intrebati-i de ce au lasat ca un criminal ca OJ. Simpson sa scrie o carte despre cum nu si-a omorit sotia, dar daca ar fi facut-o ar fi procedat in felul respectiv…Asta este nebunie!


Eu zic sa opriti televizorul, sa ardeti ziarele, si sa folositi New York Times ca sa-l puneti pe fundul coliviei vreunei pasari. Si apoi apucati-va si fiti multumitori pentru ceea ce aveti in tara asta. Este cu mult mai mult bine aici decit rau. Sintem printre putinii oameni binecuvintati ai acestui pamint, si ar trebui sa-I multumim Lui Dumnezeu de citeva ori pe zi, or cel putin sa fim multumitori si sa apreciem. Cu toate uraganele, furtunile, focurile fara control, inamoliri, revarsari de apa, vinturi ingrozitiare care au dat peste tara noastra de la un capat pina la celalalt, si cu amenintarea gripelor de pasari si atacurilor teroriste, credeti ca acuma este un timp bun sa luam pe Dumnezeu afara din juramintul nostru pentru tara?”


Jay Leno

6 comments:

disa said...

Rodica, e adevarat ce am citit eu in "Le Figaro" ca 70% din ziarele americane il sustin pe Obama?
Simpla curiozitate...

Rodica Botan said...

Disa , ceva ce miroase a comunism se intimpla in tara asta. La compania unde lucrez, si este o companie uriasa, nu cunosc decit 2 democrati. Tu iti amintesti ca Romania era declarata tara comunista dar noi n-aveam majoritatea de a face cu comunistii?
Asa este acuma. Au ocupat functii cheie din media, si reviste, ziare...educatie si ceva de guvern...si aia care numara sint tot de ai lor. Mint cu o nerusinare cum numai comunistii aveau. Ne uitam in jur si nu ne vine sa credem ce se intimpla...Plus ca astia de il sustin sint numai oameni fara capatii care nu au servicii si cind este vorba de ralley toti sint acolo, pe cind republicanii sint oameni seriosi cu familii si servicii nu pot participa la toate defilatiile lor...asa se face ca Obama arata ca are suporteri mai multi decit McCain...

E de groaza...pentru cei ce stiu ce aduce socialismul...ne trec fiorii; dar multi dintre americani n-au cum sa stie...sint ca oile saracii...
Sa-ti raspund scurt la intrebare...nu cred, dar toate posturile astea sint luate de democrati; si astia mint de ingheata apa...nimeni nu stie realitatea cu adevarat...

Rodica Botan said...

disa, da-mi your e-mail...sau mai bine scrie-mi tu pe perja@sbcglobal.net, si-ti trimit si alt material...

Anonymous said...

eu zic ca 99% din canalele de televiziune tin cu Obama si 70-80% din ziare. Doar foarte putine dintre posturile de radio insa.

Rodica Botan said...

Eu ascult doar Fox News si astia nu-s de-a lui Obama...dar restul te-apuca ameteala...

Anonymous said...

Fox News face parte din 1% ramas, care sint balanced, arata amindoua fetele. Restul sint un gunoi.