28 October 2008

12c Temperatura Critica

Multe lucruri în jurul nostru au un moment critic, în mod obişnuit după acest moment urmează fatalitatea.

Cu câţiva ani în urmă un inventator American a construit o barcă care a depăşit toate recordurile de viteză stabilite până la acea oră. Dar la una din experimente barca a atins o viteză critică unde vibraţia a descompus barca în mici bucăţi.

Albinele nu au cunoştinţa despre temperatura critică pentru viaţa lor, de acea ele părăsesc căldura mare bazate pe o rază de soare care luminează intrarea în căsuţa lor. Dacă acolo este 12°c, ea pleacă convinsă că va veni acasă din nou. Pe parcurs însă un nor răpeşte razele soarelui, reducând temperatura 12°c, atunci agonia reîntoarcerii îşi spune cuvântul. Aripioarele reduc numărul de bătăi şi ea e nevoită să coboare unde se găseşte, pe zăpadă, pe apă sau în noroi.

Îndurerat de nechibzuinţa lor adunăm câte o mână plină de albine din sutele de albine căzute în jurul meu, le ţineam în pumn şi suflam cu gura căldură peste ele. Le dădeam o a două şansă de viaţă, dar cum nu ştiam unde aparţin aşteptam să se încălzească suficient pentru aşi găsi în zbor singure locuinţa.

Sanşa salvării era aproximativ una din o mie. Albina fără familie nu are nici o şansă să trăiască...si ea va muri daca conditiile nu sint optime pentru viata ei...Nopţile reci, vremile grele pot fi înfruntate cu succes, numai în comunitate şi la adăpostul potrivit. In stupul ei, inauntru cu cât creşte gerul cu atât se ridică temperatura, încât individul nu ajunge nici o dată să trăiască izolat si sa-i fie frig.

Creştinul pe de o altă parte, nu poate exista decât în Hristos. Nimeni nu a rezistat şi nu va rezista să se întoarcă la Tatăl fără Harul Domnului Isus. Biblia ne informează despre decizia neschimbabilă luată de Dumnezeu, că plata păcatului este moartea.

Cu toate acestea este o minune, sau culmea dragostei divine, faptul că Domnul nostru Isus Hristos la punctul cel mai critic al creştinului, se oferă El însuşi să transforme căldura noastră muribundă în viată veşnică, dacă acceptăm să ne ia în mâna Lui. Apocalipsa 3:18 ne oferă inel de aur, haine să ne schimbe infatisarea, vindecare să vedem realitatea, şi un ospăţ împărătesc. Conform Sfintelor Scripturi să fii un creştin modern şi totuşi ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol nu e o minune în sine? Domnul încă ne păstrează în gura Lui, ne oferă şanse fără precedent, Har ce nu la mai oferit altora, dragoste ce seamănă cu risipa. Tot ce ni se cere este să spunem o vorbă. Noi încă suntem ai Lui, încă îi purtăm numele, încă nu ne-a dezmoştenit, încă mijloceşte între noi şi decizia morţii. Mai e o şansă pentru cei căzuţi în vremurile critice, SI El cu gura Lui divină mai rosteşte cuvinte care topesc gheaţa cea mai groasa. Cuvântul Lui inca spune „Veniţi la mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi, si eu vă voi da odihnă sufletelor voastre.” Aceste cuvinte au puterea să ridice orice albină rătăcită. Căldura emanată cu gura Lui, a topit şi topeşte toate piedicile tale. Încă eşti albină, încă eşti creştin, încă mântuirea îţi aparţine, nu uita, afară din mâna Lui nu mai eşti nimic. Primeşte oferta de a lucra în via Lui şi viaţa va continua în veşnicii.

Stuparul

3 comments:

I.Veres said...

Cand am citit articolul ma gandeam ce mare asemanare exista intre gestul Stuparului si gestul Pastorului care cauta si aduce la turma oaia pierduta. E un lucru minunat sa stim ca daca ne-am pierdut de turma sau stup, totusi, este Cineva care stie totul (Ps.139), care ne cauta si ne salveaza. Insa normalitatea e sa stam in stup sau in turma (in biserica) fara o aventurare pe cai periculoase.

Anonymous said...

Minunat articol. Mi-au plăcut mult cele spuse despre lumea albinelor, viaţa stupului şi pericolele care le pândesc pe micuţele şi harnicele gâze. Frumoasă comparaţia dintre creştini şi albine. Cred că se potriveşte în multe aspecte. Şi avem de învăţat şi de luat aminte la multe, privind la albinuţe.
Fără familia cea mare a Bisericii, creştinul nu poate fi cu adevărat creştin...Se pierde. Biserica este "acasă" pentru toţi!

Rodica Botan said...

Stuparul m-a angajat de secretara...si va transmite binecuvintari sfinte, si se bucura ca ceea ce a invatat de la albinele lui poate sa va fie de folos...