23 October 2008

Spurgeon Despre Politica...


Noi ar trebui sa stam curati, nepatati de lepra acestei lumi. Totdeauna va exista un anumit numar de leprosi pe lume. Poti sa-i cunosti din conversatii; si citeodata n-ai incotro si trebuie sa te apropii de locul unde sint ei. Dar dac-ai auzi strigind "necurat", creaza-le un spatiu liber in jurul lor.

Noi trebuie sa ne tinem nepatati de lume cind e absolut necesar sa lucram cu ei. Si luati seama...in unele situatii este inevitabil sa va patati...

Printre aceste circumstante este si politica; voi stiti ca in politica sint partide. Si toata lumea incearca sa impinga la putere un grup nou de viermi care sa manince brinza; asta-i exact cum merge politica; odata e rindul la un grup de viermi si apoi vine rindul la celalalt grup; si este foarte putina deviatie de la aceasta situatie.

Chiar si cind urmaresti binele in politica; stiti voi vreun crestin care sa fi devenit un si mai bun crestin pentruca s-a amestecat in politica? Daca gasesc un astfel de om am sa-l impaiez ca pe un trofeu...pentruca inca n-am gasit ca exista asa ceva.

Eu nu spun sa nu va amestecati in politica;
eu spun sa nu lasati politica sa va murdareasca.

JDS

"Noi incercam sa aducem la putere un alt grup de viermi sa manince brinza" ...si asta cam spune ...totul!

No comments: