10 October 2008

Sa Nu Atipim!

Astazi am avut o experienta care m-a facut sa mi se ridice tensiunea . Cred ca niciodata n-am primit mai proaste servicii de la companii cum mi se intimpla acum de un an incoace.E a treia oara cind imi iau zi libera sa rezolv o problema care in trecut imi lua 5 minute la telefon.

 

In primul rind te trimit din primul sut undeva in jurul lumii sa vorbesti cu cineva din Delhi care are un accent asa de dificil ca nu reusesti sa treci de primele doua intrebari...tu esti enervat, in timp ce ti-e si mila de individul respectiv care incearca din greu sa traiasca si el cumva ...tu ridici glasul ca si cind l-ai face sa te inteleaga mai bine...in sfirsit te transfera la cineva "local" care te intimpina cu " Ola"(nu sint sigura daca asa se scrie)...ca si cind ar trebui sa vorbesti deacuma spaniola...Si nu glumesc...asa m-a salutat astazi reprezentanta de la AT&T...

 

Daca chemi orice companie, cel putin de la locuinta mea, te intimpina cu un mesaj de introducere in 7 limbi (incluzind  vietnameza )...apoi te trece prin tot inventarul de servicii care  pretind ei ca ti le ofera ca sa-ti alegi...ca apoi in sfirsit sa ajungi sa...astepti pe linie ca sa vorbesti cu o persoana...sperind ca o persoana si nu un robot va putea sa faca lumina problemei tale.

 

In timpul asta de asteptare o muzica jalnica iti sageata urechile dindu-ti o durere de cap pentru restul zilei. La urma urmei pina si muzica religioasa are unele cintari destul de "interesante".  Astazi  pe un blog o descriam cam asa...o incrucisare de sunete cintate de niste calugari tibetani cu tobe africane cu chitara de la vreo banda rock si din cind in cind vaicareala nazala ca o chemare la rugaciune musulmana. Si toate astea repetate la infinit. Concluzia a fost ca a trebuit sa iau excedrin...pina la urma .

 

De trei luni incoace am un singur telefon si ma taxeaza pentru el doua companii...am avut neinspirata dorinta sa vreau sa ma mut de la o companie telefonica la alta, vrind sa platesc mai putin. Tot am incercat sa scap de una dar nu ma pot intelege cu ei in nici o limba...Poate in vietnameza as avea mai mult succes. Daca nu ar fi vorba de banii mei, ar fi chiar comic.

 

Incep sa ma gindesc cit de linistiti traiesc Amesii. La faptul ca economia Americii nu-i afecteaza in nici un fel...pe cind noi  sintem doar la inceputul unui drum greu si anevoios. Nu stiu cit si ce se mai poate rezolva...dar ar trebui sa fim orbi si surzi si..."stresati" la minte sa nu realizam ca traim inceputul sfirsitului. Si problema de baza pare a fi doar una simpla..." nu mai recunoaste nimeni stinga de dreapta"...exact asa cum scrie in Biblie. 

 

Oricum ar fi...mai mult ca oricind trebuie sa deschidem Cartea Vietii si sa cautam acolo dupa adevar. Lumea din jur va fi din ce in ce mai confuza si lucrurile vor fi din ce in ce mai complicate. Nimic din ce avem material nu este in siguranta...astazi ai...miine dimineata poti sa fi fara. Ca unii care n-am fost tinuti departe de adevar cunoastem in parte ce va urma.

 

Diavolul continua metoda ce a folosit-o cu succes in ultima vreme...aceea de a ne tine ocupati cu orice dar nu cu ceea ce ar trebui sa fim ocupati. Luca 12:20 zice "Nebunule! Chiar in noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul; si lucrurile pe care le-ai pregatit, ale cui vor fi?" Nici n-am indraznit sa mai chem sa vad ce face 401K...Din tot ce am economisit o viata , singurul account care va fi intact va fi cel pe care l-am facut in cer. Economia Americii sau a lumii intregi nu pot atinge acel account.

 

Daca am pus ceva acolo, vom avea cu dobinda, daca n-am pus nimic ne vom uita la resursele puse spre pastrare in hambarele lumii...la banci ...unde le maninca rugina si moliile tehnologiei moderne...si le scade incet valoarea.

 

Infrint de romani, Decebal s-ar zice ca ar fi spus celor citiva ramasi linga el ceva in genul..."E rau destul ca ne-am nacut, mai vrem acum si-al doilea rau?", adica sa cada in miinile romanilor...

Eu zic in dreptul nostru...e rau destul ca n-am fost asculattori pina acuma, dar daca raminem ocupati cu ale lumii pierdem si ultimele prilejuri de a ne asigura viata vesnica...

 

Nu doresc decit sa fim treji si sa nu ne apuce somnul...toate semnele spun celor ce vor sa vada si sa auda, ca e chiar la usa...

Sa stam treji...Sa nu atipim!!!

No comments: