14 October 2008

Ai Alege Avortul?

Ai considera avortul ca solutie in urmatoarele patru situatii?

1.  Un pastor si sotia lui care sint foarte, foarte saraci: Deja au 14 copii.  Sotia pastorului afla ca este insarcinata cu al 15-lea copil.  Considerind saracia lucie in  care traiesc si faptul ca lumea este oricum prea populata, crezi ca ar trebui sa avorteze?

2.  Tatal este grav bolnav, mama are tuberculoza.  Au adus pe lume deja patru copii dintre care: primul este orb, al doilea a murit, al treilea este surd, si al patrulea are tuberculoza.  Sotia afla ca este insarcinata din nou.  Considerind situatia lor, ai recomanda avortul?

3.  Un barbat alb, silueste o fata de 13 ani de culoare neagra si ea ramine insarcinata.  Daca ai fi parintele acestei fete, i-ai recomanda avortul?

4.  O adolescenta ramine insarcinata.  Nu este casatorita, iar logodnicul ei nu este tatal copilului si el este foarte suparat.  Ai recomanda avortul in acest caz?
..........................................................................................................

1.  Daca ai fi recomandat avortul in primul caz, tu l-ai fi omorit pe John Wesley,  unul dintre cei mai mari evanghelisti ai secolului 19-lea.

2.  Daca ai fi acceptat avortul in acest caz, l-ai fi omorit pe ... Beethoven.

3.  Daca ai fi acceptat avortul in acest caz, l-ai fi omorit pe Ethel Waters, unul dintre cei mai mari renumiti cintareti negrii de Gospel Music.

4.  Iar in acest caz, daca ai fi acceptat avortul, ai fi fost ucigasul Mintuitorului nostru, Isus Christos.  Matei 1: 18-23.

9 comments:

Anonymous said...

In afara de cazul cind o sarcina pune in pericol viata mamei, avortul ar trebui sa fie interzis.

disa said...

Exemplele enumerate m-au convins tot mai mult ca fiinta zamislita trebuie sa vada lumina zilei, deoarece a fost creata cu un scop de Cel Atotputernic.
Mi-am condamnat mult mama cand eram copila, fiindca respecta preceptele biblice privind nasterea de copii. Abia acum, cand nu am niciun nepot, ma gandesc adesea ca ar fi si asta o cauza.

Anonymous said...

Mai demult,mai ales in Romania , cand oamenii traiau inca la tara , simplu , foarte simplu si din greu pt o bucata de paine , si nu la figurativ ci la propiu "din greu pt o bucata de paine ", credeti ca atunci le era usor sa mai aduca pe lume inca o gura de hranit ?si nu va ingriorati ca metode sa scape de el se gaseau si atunci.Oameni credinciosi , cu frica de Dumnezeu acestia sunt parintii vostri , bunicii mei . Daca ei nu erau asa si credeau in avort ,voi nu erati astazi in lume si nu va bucurati de copii si nepoti , si implicit nu mai eram nici eu .
multe pacate poti sa faci , dar sa omori un om ?!nici nu il pot concepe
cristina :)

Anonymous said...

For people like me who can't have their own children, it is really sad to see that other people would rather kill their unborn children than give them up for adoption. My husband and I are planning to adopt soon, as you well know ... and just the thought that i would love to be pregnant ... and others take it for granted ... it makes me sick to my stomach. Every life has a purpose. What if someone had an abortion with the man who could have stopped Hitler from coming into power??

Love you,
Debby

Rodica Botan said...

Multumesc pentru comments...in numele celor ce n-au ajuns sa poata cugeta.

Doamne auta-ne sa avem respect de viata...de la inceputul ei pina la momentul cind tu o vei lua...

Anonymous said...

Nu as alege avortul. Sunt din start impotriva. Iubesc copiii mai mult decat orice pe lumea asta si sunt de parere ca dreptul la viata il avem toti, indiferent de imprejurari. Unii au norocul sa se nasca in familii instarite, altii nu.. Pe unii ii asteapta cu mare dragoste iar pe altii poate cu teama si intrebari.. Pe unii nu-i asteapta nimeni. Nici nu mai reusesc sa se nasca. Trist.

Rodica Botan said...

dianette...ma bucur ca mi-ai lasat un comment...si mai mult decit atit ce continut are acest comment. Cred ca egoismul este factorul cheie, motivul avortului...sint persoane care nu vor sa fie deranjate cu consecintele actiunilor personale...

Lia said...

Dupa cum fiecare dintre noi am ajuns ca sa vedem lumina zilei nu avem dreptul ca sa oprim venirea pe lume a bebelusilor - chiar daca este vorba de ai nostri.
Cel care da viata - Dumnezeu - este Singurul care are acest drept!
Oamenii nu inteleg aceasta dar vor da socoteala pentru faptele lor.

Rodica Botan said...

Multumesc pentru gindurile voastre inca odata...cristina, disa,dianette, debi, lia...as dori ca intr-o zi, sa aflam ca discutia noastra de aici a schimbat mintea si hotarirea vreunei mame in devenire care sa fi ingaduit copilaqsului ei sa vada lumina zilei. Stiu ca multe persoane sufera remuscari. Dumnezeu sa le dea si lor mingaiere...trebuie sa fie ingrozitor...
Blessings...