28 October 2008

O noua metoda de educatie...

Era o vreme cind peste gard vecinele isi imprumutau o cana de zahar, un ou, sau o reteta culinara. In America nu mai e nevoie; mai toata casa are toate cele necesare de gatit…mai putin o bucatareasa dornica sa faca o placinta, de exemplu.

Dar daca nu exista aceasta necesitate, exista alte nevoi. Una dintre problemele care le avem este sa crestem copii si nepoti cumsecade. Si pentru unii asta a inceput sa devina o problema foarte grea…motiv pentru care am inceput sa ne imprumutam…experienta unul altuia.

Am primit astazi de la cineva citeva sfaturi cu privire la acest proces dificil de a educa copii . Intr-ucit bataia este in afara legii, parintii au trebuit sa gaseasca alte metode care sa dea rezultate.
Am sa va traduc mesajul care l-am primit…

Dragoste Aspra vs Bataie (Un argument bun)

………………………
Cei mai multi dintre americani cred ca este gresit sa iti bati copii. Asa ca m-am gasit nevoit sa incerc alte metode ca sa-mi controlez copii cind ajung la acele "momente" speciale.

O metoda care este foarte efectiva pentru mine este sa-mi iau copilul pentru un raid cu masina si sa stam de vorba. Unii spun ca aceasta metoda da rezultate pentruca vibratiile de la masina au un efect asupra comportamentului, altii mi-au sugerat ca ar fi faptul ca i-am desprins de alte lucruri care le-ar fi luat atentia cum ar fi televizor , video games, computer sau IPod…
Nu stiu exact care este adevarul, cert este ca copii mei de obicei isi revin si se opresc din prostiile ce le faceau inainte dupa un astfel de ride cu masina. Po
ate ca avind contact vizual ajuta …
Am inclus o poza mai jos de la una in sesiunile cu fiul meu, in caz ca vreti sa imi folositi metoda. Metoda lucreaza bine si cu nepoti…Cu toata sinceritatea…
Un prieten!!!

3 comments:

Andreea Demirgian said...

Excelent! Multumesc, am ras:)

disa said...

sunt multe teorii legate de acest subiect, ba chiar se vorbeste de "copilul rege", ceea ce dupa mine e o mare prostie. Sunt si copii de care nu te poti atinge, cum a fost fiul meu cel mic, care a tras un pumn la sticla de la biblioteca, cand i-am dat prima palma, pe cand cel mare a fost plesnit si cand avea 18 ani.
Mama avea niste versuri"cine cruta nuiaua/nu-si iubeste fetita", si zic ca-i adevarat...

Laura said...

Cred ca si eu ajung la fel ca mama din poza sau tatal sa fac la Nicole, depinde cum merge totul Joi la conferinta