25 November 2010

UN STRIGAT DIN ORIENT...

Am citit articolul lui abbu al carui link il gasiti mai jos. Oare chiar are dreptate abbu cind zice "stingerea crestinitatii?" La inceput am vrut s-o contrazic vehement si atit! Dar apoi mi-am amintit ce scandal au facut musulmanii pentru o caricatura a lui Mahomed...si cum tara respectiva a trebuit sa ia masuri sa-l apere si sa-l ascunda pe autor. Cum a devenit acel desen o treaba politica si toate continentele au fost in mare sfada pentru o vreme...

Uite ca credinciosii mor, bisericile ard si Numele Lui Isus este luat in ris in mai toate programele la care ne uitam...si noi ne bem cafeluta in liniste.
Mi-am amintit ce spune Biblia...ca daca noi nu vorbim, pietrele vor vorbii. Sa nu ne trezim ca ne-o iau bolovanii inainte. Nu ...eu nu cred in sfirsitul crestinismului...cred in ce spune Biblia. Mai stiu din Istoria crestinismului ca martirajul unor crestini a dat nastere la alti credinciosi. Nasterea presupune durere in prealabil.
Sa nu dormim insa...Fratii nostrii din aceste tari sufera. Sa ne rugam pentru ei - ei sint cei curajosi, cei care traiesc ceea ce cred. Cei care prin viata lor isi marturisesc credinta.
Cititi articolul lui abbu...ne da o perspectiva reala a vietii crestinilor in unele parti ale lumii...

http://islamul-azi-abbu.blogspot.com/2010/11/stingerea-crestinatatii-orientului.html

2 comments:

viorica abbu said...
This comment has been removed by the author.
viorica abbu said...

Sunt onorata de atentia ce mi se ofera.Sincere multumiri Rodica,daca putem sensibiliza in bine si aduce informatii utile,tot se poate spune ca am facut ceva cu blogurile noastre.
mai adaug spre informarea generala:

Raul este in trecerea in societatile unde crestinii sunt minoritari de la toleranta-intelegere-convietuire-acceptare la ultima treapta care o vedem astazi -desfiintarea lor fizica. Tema din pacate, nu ocupa titlurile primelor pagini ale mass mediei.
-Preoti crestini decapitati in India.
-Politia egipteana aresteaza si tortureaza in Cairo convertitii de la islamism.
-Atacuri asupra bisericilor in Pakistan.
-In Coreea de Nord, preotii risca in orice clipa condamnarea la moarte.
-In Pakistan, peste 5 milioane de crestini traiesc ca paria, aspirand la cariere cum ar fi curatatul toaletelor. Tot acolo, potrivit legislatiei, un mahomedan poate sa depuna marturie in justitie impotriva unui crestin; invers, nu.
-In Egipt, coptilor le este interzis prin lege accesul la functia de sef al statului, accesul la universitatea de elita a tarii si sunt impiedicati in mod legal sa patrunda in randurile politiei si armatei.

Si lumea tace.

Informatia este fragmentata si pana la marea masa a crestinilor, dispare in neant.
Europa si America nu sunt capabile sa-si poarte lor de grija,a salva crestinii din Orient este deja prea mult pentru ei.

Incep sa ma gandesc serios si la alta cauza,unde exemplul musulman ar trebui sa ne dea de gandit.

Minimalizare,ridicularizare,caricaturizarea credintei,credinciosilor si cartilor sfinte cu prea mare usurinta.

Prin bresa asta, largita de toleranta excesiva si de promovarea drepturilor agresorului si mai putin a victimei, se strecoara fundamentalismul islamic,inarmat pana in dinti si pus pe distrugere, asa cum a facut pe tot parcursul istoriei unde in urma lui nu a ramas piatra pe piatra din vechile civilizatii.
-----------

Draga Rodica,suntem in secolul informarii si informaticii.
ma intrebi ce poti face?
deja este facut:
-ai trimis si altora stirile astea dureroase
-mi-ai dat impuls si sustinere sa continui....