21 November 2010

CU CE NE OCUPAM?

NE OCUPAM DE PESCUIT SAU NE BATEM?


Traducere – Rodica Botan
Daca nu devii un impaciuitor al celor pierduti, ai sa devii unul care evalueaza pe cei salvati. Este ceva deosebit in noua noastra natura ca vrem sa-i stim pe oameni impacati cu Dumnezeu, si daca acest ceva nu-l directionam catre cei perduti , o sa-l directionam catre cei deja salvati.
Apoi, in loc sa ne ocupam de pacatosi, o sa ne pierdem timpul facind pe politaiul intre sfinti. Toti am fost chemati sa fim pescari de oameni, dar cei care au fost chemati sa pescuiasca nu se ocupa de pescuit ci se bat.
Cind energia care a fost programata sa fie folosita in afara bisericii, este folosita in biserica, rezultatul este exploziv. In loc sa aruncam navoade, se arunca cu pietre. In loc sa devenim oamenii care ii convingem pe cei pierduti, devenim critici ai celor salvati. In loc sa intindem miinile sa ajutam, intindem mina sa aratam cu degetul. In loc sa ii ajutam pe cei care sufera, ii lovim pe cei care ajuta, si trist, cei pierduti nu pot fi recuperati, cei saraci ramin flaminzi, si pe cei confuji nu are cine sa-i consoleze. Dar cind cei care sint chemati sa pescuiasca, pescuiesc, ei infloresc, prospera, suflete sint atinse, vieti sint atinse si lumea simte o schimbare.
(primit articolul in engleza pe e-mail si nu cunosc autorul)

2 comments:

carpediem said...

O avertizare taioasa dar sanatoasa. Daca mai aveti articolul in engleza, v-as ruga sa il puneti la comentarii; doresc sa il trimit cuiva ce nu stie romaneste. Multumesc mult!

Rodica Botan said...

carpediem, am trimis-o acasa de la servici dar de cum am pus-o am sters-o. Daca o mai am la servici am sa o pun la comment- dar nu sint sigura. Am computerul plin si ma straduiesc sa il mentin la minim cu adaugatul de material nou ca merge tare incet. Sorry. Domnul cu tine...