07 November 2010

ISTORIA SE SCRIE...

Mi-a placut intotdeauna istoria...Cartile de istorie din scoala au adunat din trecut cele mai frumoase si mai ispititoare povesti...ale lui Decebal. Burebista, Traian, Stefan cel Mare, Mircea cel Batrin...Horia, Closca si Crisan...Ioan Cuza...Tudor Vladimirescu...doar citiva dintre eroii favoriti. Si apoi undeva ...a venit chinuitoarea Istorie a epocii de ..."aur"...Unii au inghitit-o cu sila, altii au transformat-o intr-o trambulina...si altii mai putini, au suferit dar nu si-au plecat gitul.
Citeodata, cind avea vreme , tatal meu imi mai povestea cum s-au intimplat lucrurile cu adevarat. Era o lectie de istorie soptita. O ascultam cu respiratia taiata...Buna imi povestea de greva din 1912 de la Lupeni, de al doilea razboi mondial...Mama mea mi-a povestit cum au venit comunistii in Dobrogea si au luat pamintul lui bunicu Logoja. Erau 11 copiii...numai cinci dintre ei aveau pantofi. Au trebuit sa fuga ca sa nu-l aresteze pe bunicu- chipurile era chiabur...Bineinteles ca nu asta am invatat in cartile de scoala. Istoria pe care am invatat-o eu avea atitea gauri ca arata ca o sita ...

Dar, se pare ca a venit vremea sa facem cunostiinta cu adevarata Istorie. Adevarul nu poate sta ascuns pentru totdeauna...Si unii au inceput s-o scrie...
http://www.contributors.ro/cultura/menestrelul-comunismului-dinastic-sau-cine-a-fost-adrian-paunescu/

Articolul a venit un pic prea devreme pentru gustul meu. La inmormintari este o lege nescrisa ...si foarte respectata. Se vorbeste frumos de cel mort. Trei zile omul este tratat cu respect...Pentru unii oameni trebuie sa cauti mult ca sa gasesti ceva bun sa spui...dar, cei care sint pe linga cosciug se straduiesc. Nu stiu pentru cine este respectul. Uneori pare ca respectul este pentru cei care ingroapa mai mult decit pentru cei ingropati.

Am primit linkul sa-l pun pe blog. L-am pus. Ce parere am? Ca istoria se scrie...chiar si despre noi. Undeva , intr-o carte care se numeste Cartea Vietii, se scriu toate evenimentele vietii fiecaruia dintre noi. Istoria aceea este corecta- din punctul de vedere a Lui Dumnezeu. Si lucrurile alea care le-am facut cind nu ne vedea nimeni decit cerul ...si alea sint scrise acolo. Cu acest lucru in minte, nu-mi vine sa ridic degetul aratator catre nimeni. Dar este aici o lectie de invatat... pentru noi toti.

Istoria se scrie...

6 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Eclesiastul 12.
13.Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.
14. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.

elena said...

Se scrie, Rodica, chiar dacă unii încearcă să o rescrie. Eu am un motto: "Dacă nu ai nimic bun de zis, atunci taci!" Mulţi care-şi spun creştini ar trebui să facă asta şi lumea ar fi cu mult mai bună. Şi exemplul nostru mai acceptat...

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Apocalipsa lui Ioan 20
11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.
12. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
Apocalipsa lui Ioan 20

13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Apocalipsa lui Ioan 21
8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua."
27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului

AICISIACUMACOLOCURAND said...

11. Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe!
12. "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.
Apocalipsa lui Ioan 22
13. Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul."
14. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!
15. Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna!

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Apocalipsa lui Ioan 22
13. Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul."
14. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!
15. Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna!
16. "Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata."
17. Si Duhul si Mireasa zic: "Vino!", si cine aude sa zica: "Vino!", si celui ce ii este sete sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata!
18. Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.
19. Si, daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta."
20. Cel ce adevereste aceste lucruri zice: "Da, Eu vin curand." Amin! Vino, Doamne Isuse!
21. Harul Domnului Isus Hristos sa fie cu voi cu toti! Amin.