22 November 2010

O INTREBARE SI UN RASPUNS (2)

abbu viorica has left a new comment on your post "O INTREBARE - SI UN RASPUNS!!!":

Multumesc pentru atentie, multumesc pentru raspuns si mai ales pentru sinceritatea lui. Ca sa fiu mai transanta adaug…multe eforturi si multi bani se cheltuiesc pentru a-i alipi pe tineri sau maturi unei religii sau unei alte religii decat cea in care s-au nascut. Eu banii astia i-asi cheltui sa-i invat meserie,sa-i invat un instrument,sa-i invat sofatul care este in sine o meserie, sa-i invat sport, dezvoltare fizica, reguli de buna comportare a baietilor fata de fete si invers si - doamne-cate si mai cate...
cati bani, efort si munca pentru ceva spiritual si inaltator -ADEVARAT- dar daca ajuns apoi acasa e frig si intuneric, esti somer si fara meserie, nu poti sa-ti faci o familie si o casa...ce-am facut numai cu spiritul ??

Draga Rodica, indraznesc intrebarile astea pentru ca esti - adevarat-un om deosebit...mai ales de cand am vazut cum iti cinstesti mosii si stramosii...

am vrut sa scriu asta pe blogul lui Sabri, m-am abtinut , nu vreau sa se necajeasca, poate chiar este un om cu credinta si munceste sincer, poate nu e din tagma profitorilor.De aceea ti-am scris tie si iarta-ma daca te-am ranit cu ceva.
………… .........................................

Abbu…intrebarea ta poarta un mesaj pertinent; si se cere sa-ti raspund in acelasi fel. De fapt ma bucur ca m-ai intrebat. Nu-ti pot rapunde ca un teolog – ca nu sint ; iti raspund in dreptul meu - asa cum mi-am inteles credinta si asa cum ma straduiesc sa o practic.

Sa-ti impartasesc deci gindurile mele. Daca Dumnezeul despre care vorbesc crestinii ar fi o ideologie - ti-as da toata dreptatea – pentruca ce spui tu e logic. Numai ca acest Dumnezeu de care vorbeste Biblia este un Dumnezeu viu- practic. El este insa viu doar pentru cei care-L cauta si care-L vor…Pe cei care nu il vor si nu il agreaza nu ii deranjeaza deocamdata - in sensul ca ne da tuturor libertatea sa alegem. El are un plan cu intreg pamintul. A avut un gind cind a facut omul…si nu l-a creat ca sa il foloseasca si sa il arunce la deseuri – asa cum facem noi cu canile de cafea din hirtie. Si nici n-a facut din fericirea omului pe pamint un scop. El pregateste omul pentru o alta lume si o alta viata.

Noi ne facem vise si planuri pentru acum si aici. El a creat omul pentru eternitate. Pamintul este doar locul de pregatire- scoala. Uneori o scoala grea. Metodele Lui nu sint intotdeauna placute dar El ne cunoaste mai bine si stie exact ce metoda sa foloseasca cu fiecare dintre noi. Sa nu-ti spun ce metode a folosit cu mine?!…dar n-as fi ceea ce sint astazi daca nu m-ar fi trecut prin situatiile prin care m-a trecut.

Uite…ca sa ma explic mai bine iti dau un exemplu. Sint parinti care aduna multi bani si cred ca daca au o stare financiara buna si o lasa copilului lor…l-au facut om. Adevarul este ca , fara o educatie potrivita, tinarul poate face harcea parcea tot ce a adunat cu sudoare mamica si taticu si sa ramina curind pe drumuri. Un parinte intelept ii va da copilului lui mai degraba o educatie aleasa si il va invata cum sa isi cistige existenta. Ai auzit poate expresia…”Da-i unui om un peste si-l saturi odata; il inveti sa pescuiasca si n-o sa mai flaminzeasca niciodata!”

Hai sa zicem ca dam acestor tineri din Alibaba ceva bani. Adevarul este ca nu pot fi multi bani - si nici suficienti. In primul rind oamenii care sint darnici nu sint nici ei bogati- ci doar plini de dragoste si inimosi. Cei care au mult sint intotdeauna zgirciti si nu dau mare lucru. Deci din putinul care-l dau, nu se poate face mare treaba oricum. I-am dat unuia un sac de faina si unul de orez…sa zicem…Maninca o vreme si apoi faina se gata. Ca lucrurile materiale sint limitate – pentruca si noi sintem limitati.

Ce au crestinii de dat insa este mult superior acestor fleacuri materiale. Ei vor sa dea lumii ceea ce au primit si ei fara plata “Vestea ce a buna” - ca exista un Dumnezeu viu – nu o religie, nu o teologie…ci o realitate care se cere experimentata. Un Dumnezeu care promite - “cu nici un chip nu te voi lasa!!!”…si care se tine de cuvint. De unde stiu? Nu-ti vorbesc decit din proprie experienta. Si Dumnezeu nu este proprietatea mea…Noi sintem proprietatea Lui…si oricare dintre noi este primit . El are grija sa hraneasca pasarile cerului…cu cit mai mult si mai bine se va ingrijii de copiii Lui…

Sali ar putea sa-ti povesteasca cum a inceput sa cladeasca prin credinta - fara fonduri. Si cum Dumnezeu i-a raspuns rugaciunilor…si a primit nici mai mult nici mai putin decit atit cit ii trebuia. Si Dumnezeu nu s-a oprit …Mina Lui Dumnezeu nu se scurteaza si El nu cunoaste crize economice. Asa ca…ce este mai valoros? Sa facem saculeti de faina pentru oameni sau sa-i trimitem la Stapinul acestei lumi care are si vrea si poate sa-i hraneasca pe toti?

De asta cred ca este important sa-L prezentam pe Dumnezeul cel viu lumii- si “oricine crede” are prilejul sa experimenteze bunatatea Lui Dumnezeu. Copiii astia tineri nu vor duce lipsa …ai sa vezi. Dumnezeu le va purta de grija. Nu stim cum, pentruca planurile Lui sint diferite pentru fiecare din noi – dar nu exista coincidente. Biblia spune ca nu avem “pentruca nu cerem” sau pentruca “cerem cu gind sa risipim”.

Si raspunzindu-ti tie am prilejul sa ma adresez si celorlalti cititori pe care ii rog sa continue sa se roage si pentru nevoile fizice ale acestor tineri. Dumnezeu isi tine banii de piine pentru saraci in buzunarele noastre. Sa nu-i lasam deci sa flaminzeasca…

Si ca incheiere - Abbu iti multumesc ca mi-ai oferit prilejul sa-ti spun despre Dumnezeul cel viu in care ma incred. Cel care nu m-a lasat sa mor cind am atins o sursa de curent de 12.000 de Volti. Cel care nu m-a lasat sa disper si oridecite ori am strigat catre El mi-a raspuns. Este o onoare pentru mine sa vorbesc de El …pentruca desi nu meritam, m-a ingaduit si m-a asteptat si m-a iertat de multele mele sminteli. Abbu…as dorii atit de mult sa-l cunosti pe acest Dumnezeu- nu sa stii despre El, ca aia stiu ca stii. Nu istorie, nu religie, nu ideologie…ci sa-L cunosti in mod personal…Si am sa-ti mai spun un secret…Eu ma rog pentru tine…

2 comments:

cherie said...

Inteleg ca la o intrebare s-a dat un raspuns. Pot sa pun si eu o intrebare ?
Abbu Viorica este de religie musulmana ? Asa cred. Pai nu are acelasi Dumnezeu ca si noi ?
Da, nu se roaga la Dumnezeu Fiul dar se roaga la Dumnezeu Tatal si Iisus tot catre Dumnezeu Tatal ne spune ca trebuie sa ne rugam. Nu este Tatal Nostru, rugaciunea de baza ? De fapt ce se pune in discutie si nu inteleg eu ?

viorica abbu said...

Drag(a) Cherie,in discutie este :daca partea practia,imediata nevoile necesare omului pentru a trai,educa,intretine o familie primeaza celor sufletesti.
daca eforturile fizice si mai ales financiare nu ar trebui canalizate catre ajutorarea oamenilor de a se tine pe propriile picioare,de a avea meserie,castig asigurat si o educatie remeinica sau ii lasam de capul lor in lumea asta dandu-le in schimb promisiunea ca pe cealalta lume va fi altceva,va fi mai bine....
caci am o banuiala....adunarile cu cantece si rugaciuni si atmosfera electrizanta,sunt mai eficiente adunarii de mijloace materiale decat o clasa de oameni care invata croitoria....de exemplu...

nu,nu sunt musulmanca.
mai mult nu comentez pe acest blog din respect pentru d-na Rodica..