22 November 2010

O INTREBARE - SI UN RASPUNS!!! (1)

abbu viorica has left a new comment on your post "ALIBABA...SI TINERII DE-ACOLO... (inca nu sint 40 ...":

Am sa-ti pun o intrebare sincera,daca poti raspunde este bine,daca nu -nici-o problema:
-Un grup de oameni
-tineri
-muncitori
-dornici de a-si face un rost,o familie,sa creasca in pace si intelegere copii lor.
oameni comuni,simpli,ca marea majoritate a oamenilor acestei tari.
ce importanta are si de ce trebuie adaugat neaparat,musulmani,crestini,sectanti sau atei.
de ce afara de calitatile personale trebuie sa adaug neaparat si apartememta....
de ce tinerii turci nu pot fi turci si atat ??
 ............................................
Buna intrebarea...si atitudinea mea aici- pare pregidista desi fara nici o intentie. Sau cel putin nu o intentie rea.
Nu este un secret intre mine si tine ( si restul care citesc ce scriem pe blog) ca sintem impotriva celor care in numele credintei lor ataca oamenii pasnici de pretutindeni. Nu este imaginatia noastra care lucreaza excesiv si denaturat ca ...la ora asta musulmanii sint cei care , atunci cind ajung la putere ca numar - isi arata adevarata fata si se dezlantuie in acte de o cruzime de nedescris impotriva oricui ar fi de alta parere. Se bat si intre ei pe motiv ca nu-s de acelasi principiu in ce priveste religia lor si se comporta (unii dintre ei) cu sotile si fetele lor ca si cu niste animale- poate mai rau decit cu unele animale.

Americanii se lupta cu ei in Afganistan, Iran...si pe unde apuca, fara nici un rezultat pozitiv insa...ca degeaba lupta cu oamenii ca ideologia lor este ceea ce ar trebui sa fie tinta si nu oamenii. Crestinii ar trebui sa lupte insa impotriva raului cu aceeasi arma cu care a luptat Domnul Isus - cu dragoste. E ca si cind ai lupta impotriva intunericului aducind lumina. Prezenta luminii dintr-o miscare inlatura intunericul.

In mintea mea s-a cuibarit gindul ca asta trebuie sa facem pentru musulmani - sa-i iubim. Si de ce sa nu incepem cu turcii din alibaba - ca sint ai nostrii. Abbu...sa-ti spun un secret - mie imi plac si tiganii- ok...nu-mi place tot despre ei, dar imi place ca sint pasionati, ca sint...colorati. Daca as fi fost tiganca nu mi-as fi ascuns nationalitatea chiar daca as fi putut sa o ascund. Cred ca are importanta cine sintem - ca identitate- nu sa reprezinte o valoare ci o diversitate. Dumnezeu ne-a lasat asa diferiti. Unii blonzi, altii bruneti...ochi de culori diferite...nu-i nici rau si nu-i nici bine daca sintem altfel. Sintem...cum ne-a lasat El.

Am fost asta vara la moti in muntii apuseni de unde a coborit bunicul meu. Om ciudat...de unele lucruri nu-s tare mindra- dar e bunicul meu- Om aprig. Se certa cu oamenii care se sprijineau de gardul lui sa se odihneasca. Il inteleg? Nu...Dar e bunicul meu - si eu sint singe din singele lor. Mai mult decit atit...am tot cautat sa vad de unde vine numele de Botan...se pare ca exista o regiune intre Iran si Turcia cu numele asta. Asta vara un var mi-a dat sa citesc ceva ce m-a uluit. Se pare ca populatia din Apuseni de unde ne tragem, sint urmasi ai unor soldati din armata lui Cir care au ramas in urma unui razboi pe meleagurile alea. Si oamenii se ocupau cu cresterea animalelor si isi tatuau fata...Din cite vad eu...s-ar putea sa am mai mult in comun cu arabii...

Asa ca...are vreo importanta ce natie sintem? Ca sa ne identificam poate...Are importanta ce religie sintem? Dupa mine are. Daca ceea ce cred eu ca - crestin este adevarat ( si eu asa cred - cred din toata fiinta mea) atunci ar trebui sa fiu o persoana nesimtita si egoista sa stiu ca o catastrofa pindeste omenirea intreaga, ca exista o sansa de scapare dar eu stau bine mercy cu ochii in soare si nu ma intereseaza ca oamenii de linga mine o sa piara. De aia este important sa stiu ce cred oamenii. Nu le dau in cap cu religia mea...ma anunt, spun ce am de spus si insist in masura in care imi ingaduie politetea, dar in suflet stiu ca mi-am facut datoria. Datoria de om, de crestin...de copil al unui Dumnezeu si drept dar si milostiv - care vrea sa dea o sansa fiecarui om- "ca niciunul sa nu piara ci toti sa aiba viata vesnica".

1 comment:

viorica abbu said...

Multumesc pentru atentie,multumesc pentru raspuns si mai ales pentru sinceritatea lui.
ca sa fiu mai transanta adaug..
multe eforturi si multi bani se cheltuiesc pentru a-i alipi pe tineri sau maturi unei religii sau unei alte religii decat cea in care s-au nascut.
Eu banii astia i-asi cheltui sa-i invat meserie,sa-i invat un instrument,sa-i invat sofatul care este in sine o meserie,sa-i invat sport,dezvoltare fizica,reguli de buna comportare a baietilor fata de fete si invers si -doamne-cate si mai cate...
cati bani, efort si munca pentru ceva spiritual si inaltator -ADEVARAT- dar daca ajuns apoi acasa e frig si intuneric,esti somer si fara meserie,nu poti sa-ti faci o familie si o casa...ce-am facut numai cu spiritul ??

Draga Rodica,indraznesc intrebarile astea pentru ca esti -adevarat-un om deosebit...
mai ales de cand am vazut cum iti cinstesti mosii si stramosii...
am vrut sa scriu asta pe blogul lui Sabri,m-am abtinut ,nu vreau sa se necajeasca,poate chiar este un om cu credinta si munceste sincer,poate nu e din tagma profitorilor.de aceea ti-am scris tie si iarta-ma daca te-am ranit cu ceva.