15 November 2010

IN LOC DE MULTAM!!!

In 1980 am fost nimic mai mult sau mai putin decit un emigrant roman venit in America cu pasaport fara cetatenie. Nu vorbeam engleza- o rupeam un pic frantuzeste dar nimeni nu m-a intrebat in franceza inca nimic - si au trecut 30 de ani de atunci...

Am un respect deosebit pentru tara asta care m-a primit, pentru poporul asta care mi-a acordat sanse la fel ca oricarui cetatean American- chiar inainte de a fii cetatean. Majoritatea emigrantilor cind vin sint ajutati sa se integreze- li se asigura casa, masa, scoala, asigurare medicala, pentru timp nelimitat. Eu am muncit de la bun inceput si n-am profitat de aceste privilegii- dar ele au existat daca le-as fii cautat.

Sint insa tot felul de emigranti pe lumea asta. Uitati-va va rog in linkul de mai jos si vedeti cum considera unii emigranti sa multumeasca tarilor care i-au adapostit...Eu i-as trimite inapoi in desertul nisipos de unde au venit...si inca i-as trimite...URGENT!!!

GOD BLESS USA!!!

http://islamul-azi-abbu.blogspot.com/2010/11/sarbatoarea-arderii-steagurilor.html

7 comments:

viorica abbu said...

Rodica,iti mutumesc mult.
Mi-a facut bine la suflet gestul tau.
De cand eram mica si mergeam cu tata la stadion, la atletism si se canta imnul stiu ca trebuie sa stau drepti.de atunci si pana astazi -indiferent care este tara-prietena sau mai putin ma ridic la ridicarea imnului.
Impreuna cu drapelul si stema,reprezinta pentru mine cele mai sfinte lucruri.
de aceea rasfoind niste imagini m-am ingrozit de usurinta cu care unii isi bat joc de ele....

multumiri inca odata pentru suportul moral
viorica.

Rodica Botan said...

Viorica...nici nu stii ce placere mi-a facut commentul tau. Simt ca si tine in foarte multe privinte...
:)

delma said...

una din poze e facuta in lahore (pakistan)...
steagul suediei ars dupa ce un suedez l-a caricaturizat pe mohammed...
daca tu ai avut norocul sa fii bine primita in state... intreaba-i pe oamenii din iraq cat ii iubesc pe americani. sau pe multi, foarte multi americani, non-muslims, cat isi iubesc guvernul
stop the bullshit!

Rodica Botan said...

Din intimplare am avut un sef care era de origine in Iraq. Nu-l mai am pentruca a fost avansat. Este raspunsul meu satisfacator, delma? Si ca sa fiu in ton cu tine...ca nu cred ca e nimic rau sa spui bullshit...you stop it!!! Despre Isus se fac caricaturi si se vorbeste aiurea peste tot. Ba se si foloseste de unii numele lui ca sa injure...si nimeni nu a ars steagurile tarilor respective sau si-a exprimat ura in felul cum o fac musulmanii. N-am spus ca , cruciadele au fost actiuni corecte si n-am sa trec cu vederea nici ce fac musulmanii. Stii foarte bine despre ce vorbesc asa ca stop it!!!

viorica abbu said...

nu vreau sa generez polemica,Delma este o persoana destul de obiectiva si ca atare am sa spun "unii musulmani" fac asemenea gesturi reprobabile care poate au la baza o precara educatie a valorilor nationale si universale.

delma said...

pai eu ce ziceam? ca cei care ard steaguri nu sunt cei care traiesc in state. sau nu ne intelegem?
daca crestinilor le-ar pasa de iisus la fel cum le pasa musulmanilor de mohammed nu s-ar apuca sa faca caricaturi sau ar fi aspru criticati/pedepsiti pentru asta. dar crestinismul e asa... apa de ploaie, nobody gives a damn fuck. deci pentru ca societatea e vai de mama ei... cei care au niste valori morale, tin la religia lor... ei sunt cei cu capu, nu?

Rodica Botan said...

Delma...nu ti-am sters comentariul - cu toate ca am stat oleaca in dubii... nu de alta dar i nu cred ca era nevoie sa folosesti cuvinte ca "f---" ca am inteles bine ideea si fara injuratura de rigoare. Nu sint impotriva sa avem pareri diferite...si sint gata sa port o discutie depre mai orice subiect - insa in spatiul asta virtual as prefera sa pastrez atmosfera pe care am creat-o pina acum. Te rog asta pentru data viitoare si iti multumesc.

Sint musulmani de aceeasi nuanta (ca cei care ard steagurile) si aici, Delma. Cei de la 9/11 cum au fost? Au facut studii in tara asta, nu? Soldatul musulman de anul trecut care a impuscat in colegii lui cum a fost? Si tatii care isi omoara fetele ca au devenit prea western...si aia isi exprima tot valorile morale?
Si apoi nu confunda pe cei cu caricaturile cu crestinii. Europa a devenit mai mult ateista- nu ca America ar fii mai buna...nu toti cei care nu sint musulmani sint crestini. Nici macar cei care isi spun crestini nu sint crestini adevarati, ca unii nu au habar de religia lor . Au fost botezati de parinti si stiu ca sint ceva...dar nu practica nimic.
Ai insa dreptate intr-o privinta...societatea este vai de mama ei...cum zici. Tu crezi ca cei credinciosi ca mine o fac asa? Ca banuiesc ca nu ai tras concluzii pe seama crestinilor generalizind si bagindu-i pe toti in aceeasi oala...nu?