14 October 2013

LOCURI DE MUNCA...


“El a mai zis:”Cu Imparatia lui Dumnezeu este ca atunci cind arunca un om saminta in pamint; fie ca doarme noaptea, fie ca sta treaz ziua: saminta incolteste si creste fara sa stie el cum. Pamintul rodeste singur: intii un fir verde, apoi spic, dupa aceea griu deplin in spic…” Marcu 4:26-28
………………………….
    Ati aplicat vreodata pentru un job? Pentru o slujba? Acuma ne putem uita pe internet care sint cerintele pentru orice pozitie si este afisat pentru toata lumea sa stie cita educatie este necesara, ce experienta este preferabila, cite limbi trebuie sa stii, ce alte conditii sint necesare pentru pozitia respectiva…?! Si te incadrezi…ca daca nu corespunzi cu cerintele, n-ai nici o sansa, nu-i asa?
     Mi-a venit sa rid citind textul de mai sus. Toti sintem chemati de Dumnezeu la slujba asta de semanatori ai Cuvintului, de a merge si a raspindii Evanghelia la orice faptura ca sa largim astfel Imparatia Lui Dumnezeu. Si uite care sint cerintele si conditiile cerute…sa arunci…si apoi fie ca dormi fie ca esti treaz…saminta isi vede de treaba frumusel, fara zgomot, fara sa te deranjeze …si isi continua cresterea pina la rodire.
    Se putea sa ni se dea o slujba mai simpla? Se putea sa ni se ceara ceva mai putin decit atit? Nici o responsabilitate pentru locul unde cade saminta ( ca Biblia spune ca saminta cade in pamint batatorit, in drum…cade intre spini si maracini…cade peste tot…si unde cade acolo isi vede de treaba ei – si treaba ei este sa incolteasca. Nu sintem responsabili de incoltire pentruca Cel care a facut saminta a echipat-o cu absolut tot ce era nevoie ca sa incolteasca . Nu sintem responsabili nici cu cresterea …cani s-a chiar sugerat: putem sa ne culcam linga saminta ca sforaitul n-o opreste din crestere. Si daca punem la radacina semintei un singur pahar de apa…o rasplata grozava ne asteapta…Asta job!!!
    Eu va spoun…la un asemenea job ar trebui sa fie imbulzeala ca la balamuc. O linie lunga ca la DMW-( aici in America) sau…ca la carne pe vremuri in Romania. Si cu toate acestea…nu da nimeni buzna…Putini, tare putini luicratori!!! Si se-nsereaza…Si sezonul de semanat este pe sfirsite…

1 comment:

Anonymous said...

Buna treaba Blogger: PE GINDURI - Post a Comment! Super site: ora exacta.