07 October 2013

Despre ...succes...( incepind de Luni dimineata...)

Am auzit astazi o vorba inteleapta si v-o spui si voua...

"Doua lucruri te ajuta sa ai succes: felul cum te descurci cand nu ai nimic si felul cum te comporti cand ai de toate..." 

Eu sint mai impiedecata de felul meu si cad intr-una...pe ginduri. Aud cite ceva mai deosebit si ramin ...in pauza de gindire.  Si cind mi se-ntimpla ...m-am educat  sa nu ma gindesc atit de mult la ce li se potriveste altora ci sa ma gindesc ce mi se potriveste mie din gindurile si invataturile care le colectez in mintea mea. Imi pica bine si la predici practica asta - ca nu devin confuza sa cred ca li se predica altora...oricit ar fi de dur si taios Cuvintul...m-am convins ca-i pentru mine si mi se potriveste si-l iau. Acuma sa nu credeti ca ma laud aci ca uite ce ascultatoare sint eu... As vrea eu...dar nu pot. Ca am si eu o problema - si este una esentiala...Si problema mea nu este cu ascultarea ...ci cu executia dupa ascultare.

Dar m-am judecat vizavi de acest cuvint spus de cineva pe facebook...si mi-am dat seama ca starea materiala ne schimba si asta nu-i poveste - si uneori ne schimba exact invers de cum ar trebui sa ne schimbam. Ca nu cred ca se poate asocia succesul cu zgircenia - dar se poate atasa foarte usor darniciei. Si nu cred ca este mai urit om decit ala care atunci cind s-a ajuns sa aiba de toate uita de ai lui si de prieteni si de familie; si devine rigid si distant.

Si nu pot sa nu ma gindesc la Domnul Isus Christos care a avut absolut de toate...si le-a parasit pentru noi. Ca noi ii tot dam cu dragostea in sus si in jos - mai toti facem sau am facut declaratii cuiva. Dar El ne-a iubit pina la jertfa si asta noi n-o prea putem face. Succesul Lui a fost sa implineasca voia Tatalui Sau si sa ne aduca Mintuirea.

Dar uite ce spune dictionarul roman ca este succesul...

SUCCÉS
succese, s.n. Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușităizbândă. ♢ ExprA dori sau a ura (cuiva) succes = a-i dori (cuiva) noroc într-o întreprindere. ♦ Primire bună, favorabilă, cu răsunet, pe care o face publicul unei opere literare, unui spectacol etc. – Din fr. succèslatsuccessus.

Am vazut si auzit despre multi oameni care au ajuns sa aiba un astfel de succes - precum spune definitia - si apoi si-au pus capat zilelor. Asta sa fie adevaratul succes? Eu aproape cred ca fiecare dintre noi are definitia lui personala a ceea ce reprezinta succes pentru el. Si mai cred ca pe masura ce avem mai multa experienta in viata si ne maturizam, schimbam si atributiile succesului in viata.  Si eu va urez pe ziua de azi sa va revizuiti definitia succesului si apoi...sa-l aveti din belsug! Este Luni...asa ca incepeti saptamina cu ...succes!!! La rata mea de mai sus, succes inseamna...sa ai toti bobocii aliniati...

3 comments:

alina.die said...

Vai tanti Rodi, felicitari pt tot ce scrieti!! Pusi,
Alina de la Padova (Italia)

Rodica Botan said...

Va imbratisez pe amindoua...si sper ca intr-o zi sa va imbratisez ori in Padova ori aici...ce ziceti? Posibil?

alina.die said...

Si noi va imbratisam cu drag dar cred ca mai degraba veniti dumneavoastra aici decat noi acolo... pusi :)