17 October 2013

VOI SA NU FITI ASA...

     Astazi am fost la o clasa de "leadership"...si un meeting cu grupul care se ocupa de hartile electrice ale companiei mele in toata California. Avem cite o astfel de clasa cu fiecare meeting, tot la citeva luni, si de fiecare data ni se furnizeaza noi idei si procedee pe care sa le practicam cu grupul de oameni pe care-l conducem in orasele de unde venim. Toate sfaturile lor sint bune si majoritatea sint lucruri pe care le-am experimentat.
     Imi amintesc ca odata seful meu m-a laudat pentru felul cum m-am ocupat de o treaba mai sensibila si a zis ca este uimit de felul cum imi conduc grupa mea. I-am spus atunci ca n-am nicio pregatire in acest domeniu si ca tot ce stiu in privinta oamenilor si felul cum trebuie sa te porti cu ei, am invatat din Biblie. Si el este credincios, asa ca a inteles exact ce i-am spus.
     Iata un  verset pe care l-am citit adineauri si care explica mult mai bine si mai adinc cum trebuie sa fii cind esti in fruntea unui grup de oameni... Toate manualele lor nu contin atita invatatura cit contin aceste citeva cuvinte spuse de Domnul Isus ucenicilor Lui..."Voi sa nu fiti asa!" le spune El..."Ci cel mai mare dintre voi, sa fie ca cel mai mic; si cel ce cirmuieste, ca cel ce slujeste." Luca 22:26
     Trebuie sa marturisesc ca invatatura asta din Biblie m-a instruit sa fiu unul dintre cei mai buni leaders  din citi am fost acolo astazi. Rezultatele se cunosc dupa productivitatea grupului si atmosfera din office. Oamenii cu care lucrez raspund mai usor si cu mai multa bunavointa cind ii conduc in felul acesta. Unii dintre ei au mai multa scoala decit mine. In tehnologie, am unul in grupa care poate si stie mai mult decit cei ce fac programele la computer. Si ai zice ca, nefiind cel mai ascutit creion din cutia de creioane, ar trebui sa nu fiu bagata in seama ... si asa ar fi daca nu as practica acest verset. Trebuie sa marturisesc ca asta este singurul lucru care ma tine in pozitia ce o am. Si o fac cu demnitate si umor...si gratia pe care doar Creatorul o poate revarsa in momentele de nevoie in timpul si la locul potrivit.
     Ce vreau sa va spun? N-am cu ce sa ma laud si nu asta este scopul pentru care scriu- vreau sa va asigur ca ori de cite ori vreti sa experimentati Cuvintul Lui, veti avea o experienta rodnica. Exista putere in Cuvint. Uitati-va cu bagare de seama la verset... sa te faci ca cel mai mic... si astfel sa cirmuiesti. Pare o nebunie? Pare! Dar eu va spun ca versetul asta functioneaza, si functioneaza bine. Eu l-am experimentat .
    Sa nu mai spun ca Domnul Isus a exemplificat El Insusi acest verset cind Si-a pus stergarul. I-a facut pe ucenici sa se simta jenati ca nu au facut-o ei insisi. Exemplul personal este asa o unealta puternica... si asa de putin folosita. N-o folosim in casele noastre ca sa lucreze la copii si n-o folosim la locul de munca, si de cele mai multe ori nici in adunare. Stam citeodata ca si regii aia care aveau gulerele alea inalte si apretate si nu ne sinchisim sa facem nimic... ci de acolo, de la inaltimea gulerasului, cerem respectul ce ni se cuvine!!! Si uneori il primim, alteori nu... dar daca-l primim este mai mult fortat.
     Respectul insa vine in mod sigur de fiecare data cind despaturim stergarul ca sa slujim... Nu ma credeti? Incercati si domniile voastre... Incercati, ca n-aveti decit de cistigat.
   

1 comment:

DAVID ARDELEAN said...

Draga Rodica !

Povestesti frumos din viata de fiecare zi ! Si eu puteam sa spun exact ce ai spus tu , dar nu am darul tau de exprimare . Ai har dat de Domnul , de la care vin toate lucrurile bune si desavirsite . Si eu am ajuns " sef " peste Americani si se minunau cum e posibil . Unul care are un accent puternic ...ardelenesc , sa fie seful lor ! La un moment dat lucram in Palos Verdes , o suburbie extrem de bogata in Los Angeles , si o doamna din societatea foarte bogata , m-a intrebat cum am ajuns intr-o asemenea functie cu un asemene accent . I-am raspuns , dar nu va spun cum. Rodica , ne indemni sa experimentam versetul , I DID ! SI LUCREAZA ! Dumnezeu face o mare promisiune copiilor LUI , "VA VOI FACE CAP , NU COADA " Iata ca ce spune EL , se implineste ! GOOD JOB RODICA ! si nu uita , GOD LOVES YOU !