05 December 2013

CONCURS... MULTUMIRE 2013

Acum va rog sa votati : numerele de mai sus corespund linkurilor de mai jos.
Premiile sint 2 premii 1 ( 50 de dolari) 2 premii 2( 30 de dolari) si doua premii 3( 20 dolari)

Rog pe cei 6 concurenti sa trimita un nume, numar de telefon si o adresa ca sa stiu unde 
sa distribui premiile... ca se apropie momentul. Lasati un comment pe blog - nu voi face 
publica aceasta informatie. Multumesc...



16 comments:

A.Dama said...

Draga Rodica,
Inca de cand a fost primul concurs pe blogul tau, am participat cu drag, asa ca nu voi ezita nici de asta data. Multumirea inaintea Lui ar trebui sa fie ca respiratia pentru supravietuirea fireasca. Daca nu respiram cateva minute, ne stingem. Daca nu-I multumim Domnului nostru, suntem fara Viata.

1) Ca sa vin cu exemple pentru ce a facut Dumnezeu in viata mea in 2013, voi apela la ce-am scris pe blogul meu. In primul rand, faptul ca mi s-a dat a doua viata dupa ce am trecut printr-o operatie uriasa pe creier:

http://adamaica.wordpress.com/2013/05/18/jurnalul-unei-minuni-6-tu-m-ai-ridicat/

In al doilea rand, faptul ca Dumnezeu m-a trecut victorioasa printr-un al doilea cerc de foc in acest an:

http://adamaica.wordpress.com/2013/08/11/cerc-de-foc/

Daca am vorbit de multe ori despre Dumnezeul mamei mele, al fratilor sau surorilor, al prietenilor mei, iata ca a venit vremea sa vorbesc despre Dumnezeul meu si tainele savarsite de El in carnea mea, in viata mea...

2) A doua propunere de multumire se referea la oamenii pe care Dumnezeu i-a scos inaintea noastra in acest an. Aici am o lista lunga, pe care o voi rosti doar inaintea Lui, fiindca "nu noua, Doamne, ci Numelui Tau" i se cuvine slava in veci. Rostind aici nume, ar fi ca si cum am fura putin din slava Lui. Si totusi, stiu ca Dumnezeu i-a sensibilizat pe acesti oameni sa apara in calea mea la timpul potrivit, in locul potrivit, sa ma incurajeze, sa ma ridice, sa puna umarul si sa poarte cu mine crucea, sa plateasca in locul meu pretul pe care eu nu-l puteam plati, ca sa ma fac bine si sa merg inainte. Doamne, Te rog sa impletesti cununa de rasplatiri pentru toti acesti oameni - scumpi mie si Tie!


3) Referitor la multumirea pentru ce am cerut si n-am primit, fiindca stie El mai bine de ce, as mentiona doar ca, in cresterea mea in cunoasterea Lui, as vrea "sa ard etapele", as vrea sa merg cu supernova, nu cu bicicleta... Iar El stie mai bine care-i ritmul potrivit pentru mine.
De aceea, Dragul Meu Domn si Ales, ma inclin cu smerenie si Iti multumesc adevarat, real, convingator si inimos!

R.B. said...

Multumirile sunt un capitol pe care multi dintre noi il ignoram, ne lasam parca dusi de valul gandirii contemporane in care doar executarea sarcinilor(task-urilor) este prioritara. Am uitat sa multumim copiilor nostri daca si-au facut treaba, am uitat sa multumim sotiilor(sotilor) noastre cand si-au realizat TODO-urile, am uitat sa multumim lui Dumnzeu pentru tot cea ce face pentru noi. Avem mintea conectata doar pe what's next, what's new TODO, de parca intreaga lume este formata doar din what's next-uri.

Motive de multumire pentru 2013 as avea multe, desi a fost cel mai greu an din cele patru decenii de viata. Un an de cumpana, un an in care m-am despartit de cei dragi, au vrut sa il intalneasca pe Dumnzeu inaintea mea, un an la limita, un an in care Dumnezeu a stat pe ganduri daca sa ne vedem fata in fata sau nu, dar totodata un an care a atins culmea maxima a binecuvantarilor spirituale. Nu, inca nu a fost momentul sa il vad asa cum este, dar am vazut o fata a Sa, pe care 20 de ani am cautat-o cu sirguinta. Avem un Dumnzeu Mare, dar revelatia este progresiva, trebuie sa urcam pas cu pas, dar pasii foarte mari ii facem doar cand trecem prin incercari. Il descoperim pe Dumnzeu mai mult ca oricand in mijlocul incercarilor pentru ca atunci il cautam cu intensitate maxima, confortul cotidian parca ne face lenesi in cautarea Lui.

Nu am siguranta mantuirii pentru ca asa scrie in Sfintele Scripturi, ci pentru ca m-am convins inca odata si inca odata ca realitatea scrisa este identica cu realitatea obiectiva.

Ar fi multe de spus legat de multumiri, dar ma opresc aici.

Rodica Botan said...

RB. Noi avem siguranta mintuirii PENTRUCA ASA SCRIE IN SCRIPTURA. Simtamintele noastre ne pot mintii; intr-o zi simtim intr-un fel si in alta zi simtim altfel. Am inteles totusi din ce ai spus ca ai o convinegre personala si este important sa o ai, dar nu uita ca ce este scris este ADEVARUL curat si atrunci cind ai indoieli din cauza simtamintelor personale, CEEA CE ESTE SCRIS te poate reabilita.
Frumos comment si multumesc.

R.B. said...

Draga Rodica, multumesc pentru raspuns.

Eu altceva vroiam sa subliniez. Idea de baza nu era cea de a infirma adevarul Sfintelor Scripturi, ci de a accentua faptul ca exista o realitate palpabila, nu doar una filosofica, teoretica. Daca Dumnzeu este doar teorie atunci degeaba credem. Dumnezeu este o realitate cu care intram intr-o relatie exact cum faceau apostolii, cum faceau personajele vechi testamentale. Nu este vorba de simtiri, ci este vorba de o traire reala, o interactiune reala. Daca David credea o teorie doar pentru ca este scrisa in istoria poporului sau, ar fi fost ucis de Goliat, daca Pavel ar fi crezut pentru ca i s-au predat cursuri la universitatile acelei vremi nu ar fi evanghelizat lumea intreaga, nu ar fi trecut de multe incercari. Crestinii, daca ar fi crezut teoretic doar pentru ca cineva le-a spus, ar fi abandonat credinta in incercari. Suprematia crestinismului consta in faptul ca tot ce este scris este insotit de puterea lui Dumnezeu, nu este o filosofie. Transformarea vietilor noastre nu ar fi posibila daca Duhul lui Dumnzeu nu ar lucra cu putere. O teorie frumos prezentata de cineva, ramane doar teorie, chiar daca o credem cu mult entuziasm, dar o teorie sustinuta de puterea lui Dumnezeu este validata de El. O teorie crezuta, nu transforma viata, dar puterea lui Dumnzeu o face, iar tocmai asta confirma adevarul celor scrise. Crestinismul teoretic ramane teoretic, iar daca credem doar teorii si niciodata nu am primit un raspuns de la Dumnzeu exista sansa sa fim doar teoretici.

Binecuvantari ceresti!

Rodica Botan said...

Multumesc pentru completare. Intr-adevar crestinismul este o credinta vie...palpabila. Trebuie traita altfel nu este nimic diferit de a crede in oricare alt idol sau dumnezeu pagin. Si cit adevar in faptul ca in incercari ii simtim mina binecuvintata si ne simtim calauziti si purtati cind de mina cind pe brate...Ca si poporul evreu prin mijlocul marii sau prin seceta desertului...dar intotdeauna calauziti . Inca odata multumiri pentru cuvinte cu miez si aroma...

C.U. said...

Daca as avea motive de multumire ? Ma surprinde intrebarea .Binecuvintarile Domnului sint multe si nu sint la capat ,amintesc doar citeva :-Vad , ce minunat a intocmit el ochiul . -Aud ,natura freamata de bucuria slavei Sale. -Vorbesc ,pot comunica si pot slavi pe Creatorul meu.-Am picioare ,pot alerga sa fac bine sau rau, la alegerea mea ,pe care Dumnezeu mia lasat-o.- Am miini si mai ales am--O inima cu care pot iubi .- Pot gandi ,mare har. Si lista poate continua mult ,mult ,, dar ma opresc aci si -I multumesc cu reverenta .EL MERITA MULTUMIRILE .

Rodica Botan said...

Amin CU

DAVID ARDELEAN said...

Draga Rodica ,

Imi place mult tema "concursului " MULTUMIRE 2013 !
Eu te rog , daca crezi ca e ok. sa-l extinzi pina de thanksgiving . Ideia este sa participe cat mai multi . Daca crezi ca-i bine , dublam premiile ,banii sint de la mine . Doua premii 1 , doua premii 2 si doua premii 3 !
Multumesc , multe binecuvintari !

Rodica Botan said...

Trimite resursele David Ardeleanu...si aminam concursul pina pe Thanksgiving. Ce ziceti?

A.Dama said...

E bine sa aiba cat mai multi ocazia sa-si exprime multumirile inaintea Lui si e o sansa in plus pentru noi sa multumim odata cu fiecare in parte!
Sigur ca, daca Il laudam pentru ce-a facut cu noi, in noi si pentru noi, adevarata rasplata e chiar interventia Lui, adevarata rasplata e ca ne-a dat viata si ne-a numit fii si fiice.
Faptul ca exista premii si de alta natura n-ar trebui sa fie pentru nimeni o piedica in a-si exprima multumirea reala, multumirea inimii transformate de Dragoste. De fapt, ma gandesc ca inclusiv participarea cu premii a celor darnici e o modalitate de a-I multumi Lui!
Orice dar bun si desavarsit vine de la Tatal nostru. A Lui sa fie slava in veci!

Rodica Botan said...

a.dama...tu ai inteles cu adevarat multumirea. Si cum avem nioi toti sa-I multumim. Daca am stii ca multumirea ne face tot noua bine. Dumnezeu ne iubeste atit de mult incit si ceea ce zicem sau gindim ca facem pentru El se inoarce in a fii un nou bine si un mai mare bine pentru noi. Multumirea adauga ceva la caracterul nostru, ne ia nelinistea si ne da intareste credinta si ne da stabilitate...

F.B. M. said...

Ma stiu din totdeauna naiva si neajutorata .Nimic din ce am azi nu mi se datoreaza mie,destoiniciei sau harniciei mele nimic nimic ,ci numai harului nespus de mare al Dumnezeului meu.Asa ma bucur sa am un acoperis deasupra capului , mana zilnica si niste copii minunati.La porunca Domnului ,vaduva din Sarepta a facut din putina faina si ulei pe care le avea o paine pentru Ilie. Eu am experimentat acest lucru si marturisesc acum ca a fost destul de greu , adeseori m-am si razvratit ,dar porunca era porunca,un om al Domnului avea nevoie de ele; si uleiul si faina desi putine nu s-au terminat niciodatasi chiar sau inmultit. Azi, in anul de indurare al Domnului 2o13 pe care nu credeam sa il traiesc, azi multumesc Domnului pentru dragostea,ingaduinta, iertarea si binecuvintarea Lui. Stau muta cand vad modul in care El stie sa trimita binecuvintarea Lui.

Magdalena said...

Am invatat de ceva vreme sa stau cu mine de vorba in prezenta Mintuitorului meu. Doamne, cate pacate mari si mici imi revad in trecutul meu. Toate sint pacate si au pus un zid de despartire intre noi Intre mine si Dumnezeu. Ce viitor ma asteapta si aici pe pamint dar mai ales in vesnicii. Atunci am marturisit Lui totul si am fost eliberata de marea povoara ce o purtam in sufletul meu. Azi sint un rob netrebnic dar ii multumesc cu lacrimi ca a sters tot trecutul si mi-a dat pace in suflet. Mai alerg ,mai gresesc dar prin marturisie primesc iertare. Aceasta este multumirea mea din anul acesta si cei ce vor urma fata de Mintuitorul meu .

Camera.co.id Toko Kamera Murah di Indonesia said...

Orice dar bun si desavarsit vine de la Tatal nostru. A Lui sa fie slava in veci!

Rodica Botan said...

Amin ! Asa este. Binecuvintari sfinte pentru cei din Indonezia!

Museum Biografi said...

Referitor la multumirea pentru ce am cerut si n-am primit, fiindca stie El mai bine de ce, as mentiona doar ca, in cresterea mea in cunoasterea Lui, as vrea "sa ard etapele", as vrea sa merg cu supernova, nu cu bicicleta... Iar El stie mai bine care-i ritmul potrivit pentru mine.
De aceea, Dragul Meu Domn si Ales, ma inclin cu smerenie si Iti multumesc adevarat, real, convingator si inimos!