31 December 2013

GINDURI DE SFIRSIT DE AN...

     Noi oamenii, cit sintem de mici si de neputinciosi ne uram unul altuia "la multi ani"; si o facem cu o bucurie copilareasca...stiind ca numarul anilor nostrii este calculat dinainte si ca firul vietii noastre poate fi taiat pe moment. Cind necazurile dau asupra noastra, boala, accidente, moarte... sintem ca melcul fara casa, fara aparare, fara speranta...Ma stringe in spate cind ma gindesc citi oameni traiesc fara frica de Dumnezeu, fara speranta in El, fara gindul vesniciei. Mie greu sa pricep cum pot sa functioneze fara sa aiba o nadejde, un Dumnezeu caruia sa-I ceara ajutor in vremuri grele.
      Dar noi...chiar daca casa noastra paminteasca se duce, avem nadejdea vietii vesnice. Pentruca El, suflind din Duhul Lui in noi ca sa ne dea viata, a pus in noi si gindul vesniciei. Asa ca in perspectiva vesniciei linga Christos, urarea "La multi ani" are valoare, si nu este limitata de nici o conditie omeneasca. Un astfel de "la multi ani" imi doresc si va doresc si voua. Domnul sa ne limpezeasca mintile sa avem o gindire clara si sa nu risipim timpul - cea mai mare valoare pe care o avem si cu care ne purtam cu atita nepasare. Toate lucrurile pot fi cumparate, imprumutate, furate, gasite...
dar viata, timpul nostru pe pamint este personal si finit...Nu trebuie sa fi mare destept sa intelegi atita lucru- ca nu poti sa faci rost de un minut in plus la viata care ti-a fost data...S-o pretuim!

"Dumnezeu in casele Lui Imparatesti este cunoscut ca un turn de scapare."
Psalm 48:3

"Iata Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru in veci de veci; El va fi calauza noastra pina la moarte."
Psalm 48:14

No comments: