04 December 2013

SITUATIE EXCELENTA...



     Cautind subiecte de scris pe blog, dau zilnic de cite ceva neobisnuit care are potentialul unei idei noi, un gind neexploatat, (cel putin de mine) o lectie noua…Astazi citeam despre Locotenetul general francez Ferdinand Foch si prima batalie de la Marne din Primul Razboi Mondial. Dumnealui a trimis un comunicat prin care spunea: ”centrul armatei mele cedeaza si aripa dreapta se retrage. Situatie excelenta. Am sa atac.”Si culmea este ca omul a transformat o infringere iminenta intr-o victorie excelenta.
     Oh…cum arata viata noastra de jerpelita de atitea ori… Cite domenii din viata pot fi pe butuci? Sanatatea, finantele, copiii, parintii, biserica, prietenii, colegii, locuinta, serviciul…si lista este lunga. Si cu toate astea se poate merge inainte- si fiecare dintre noi a experimentat astfel de momente dificile cind in lipsa unei alte alternative am mers tot inainte…
     Noi trebuie sa fim invingatori pentru ca pasim pe urmele Lui si El  a invins totul pentru noi. Si apoi pina la urma toate lucrurile trec, si toate problemele rezolvate sau nerezolvate ramin in urma. Pe patul mortii mai conteaza un singur lucru- unde ne petrecem eternitatea. Si acolo ajungem toti; nu toti o data, dar pe rind. Asa ca… oriunde ai fi astazi in schema complicata a vietii, spune ca si acest locotenet general…”Situatia excelenta!” …si “Pot totul in Christos care ma intareste!”.

No comments: