14 December 2013

O FELICITARE DIN BETHLEEM

    Se apropie Craciunul, si in minte incepem sa pregatim imaginea uneia dintre cele mai minunate evenimente petrecute pe pamint. Maria si Iosif se pregatesc sa mearga la Bethleem. Si stim ca acolo Mariei ii vine vremea sa nasca si nu gaseste loc nicaieri. Toate hanurile si casele de oaspeti erau pline cu calatorii care au venit si ei de departe sa se inscrie. Nimeni nu stia ca cel mai important om...Omul Dumnezeu se va naste in noaptea aceea. In afara de Simion si Ana care asteptau sa-L vada pe Mintuitorul lumii nu mai era nimeni interesat de subiect, nimeni care sa astepte pe Isus.
    Vorbim de sus si cumva ironic...cumva batjocoritor despre cei din Bethleem. Vorbim acuzator...Nu s-a gasit nici o casa care sa-L primeasca? Chiar daca nu stiau ca este Mintuitorul care se naste...era o femeie care trebuia sa nasca si nu s-a gasit nici un suflet nobil care sa-i cedeze unei femei culcusul lui? Ce fel de oameni erau oamenii din Bethleem? Cum au putut sa nu-si deschida inimile pentru asa o situatie?    
     Multe degete aratatoare catre acesti oameni. Dar...ia sa stam un pic sa ne gindim. In fiecare an avem sansa sa-i deschidem noi personal inimile. Nici macar nu ne mai deranjeaza cu prezenta lui fizica...ci doar cu una spirituala. Umblam buimaci sa ne pregatim de sarbatori...dar pregatim casa si masa ...dar nu ne pregatim noi pentru sarbatoare. Nu mai are Isus nevoie de o camera cu un pat si un lighean cu apa sau o bucata de piine ...are nevoie doar de o inima deschisa...atit! Si...gaseste El acel locsor micut in inima noastra? Sau povestea de la Bethleem se repeta din nou...in fiecare an?
     Multi nu-l primesc pe Isus pentru ca zic ei ca nu sint gata...nu-s pregatiti. Faptul ca Domnul Isus S-a nascut intr-un grajd imi spune mie ca El intra oriunde I se deschide si I se da voie. Oricit ar fi fost viata noastra de rea, de murdara...sa fi fost un grajd ( si adesea exact asa este), El vine cu surisul Lui blind si cu pacea Lui si schimba grajdul intr-un loc de onoare - Se naste in el - Se naste in grajdul inimii noastre... asa o sa scrie pe certificatul Lui de nastere... nascut si in inima Rodicai...

Pozele din Bethleem - Biserica construita pe locul unde se presupune ca S-a nascut Domnul Isus





     Si da...acolo in grajdul inimii noastre putem sa-i asezam citeva paie...celui mai onorat oaspete care ne va vizita vreodata. Si inca o surpriza...El vine sa stea...sa ramina...sa locuiasca acolo...Daca am judecat vreodata pe cei din Bethleem care nu l-au primit...va trebui sa avem aceeasi judecata si in dreptul nostru. Asa ca ...nu-mi ramine decit sa ma uit in grajdul inimii mele sa vad ce-i acolo? Este imaginea aceea buna de felicitare de Craciun?










No comments: