07 December 2013

O CINTARE NOUA...

     Sint lucruri care iti stau sub ochi ani de zile si le treci cu vederea si apoi...dintr-odata se face lumina...si le vezi. Ati citit cumva in Biblie despre ...cintari?
    Cred ca ele incep cu Moise. In ziua cind Dumnezeu ii izbaveste pe evrei din mina egiptenilor Moise si copiii lui Israel au cintat Domnului o cintare de slava. Cintarea Deborei si a lui Barac...este o alta cintare de laude aduse Domnului pentru alte victorii.
     David a rinduit pe Asaf si pe fratii lui sa il laude pe Domnul si a zis (Psalm 104:1-15) "Cintati-I si laudati-L, povestiti toate minunile Sale..."El insusi a cintat si a laudat pe Domnul ca nimeni altul in Biblie. Pe vremea lui au fost scrisi Psalmii; unii de el si altii de cei care erau in aceasta slujba de a lauda pe Domnul.
     Ana, mama lui Samuel a avut si ea o cintare de biruinta cind dupa multa rugaciune Domnul i-a daruit un fiu. Este o cintare de multumire. Cintarea ei minunata vine dupa o rugaciune deosebita...puternica...
     Dar cintarea Mariei, mama lui Isus? Luca 1:39. O cintare de bucurie. In Bethleem ingerii cinta si ei si aduc slava Domnului. Cind Domnul Isus este adus la templu, Simeon care astepta sa vada pe Mintuitorul inainte de a inchide ochii are si el o cintare de binecuvintare pentru micul Prunc. Ana face la fel...incepe sa-L laude si ea.
     Acestea sint doar citeva exemple. Dar uitindu-ma la cintarile acestea si ascultind unele dintre cintarile crestine mai noi...nu poti sa nu te intrebi...ce s-a intimplat? Mai aud acuma (ca deja se cinta pe la radio de Craciun) un fel de ghiveci facut din frinturi de cintari clasice amestecate intr-o miorlaiala de-a dreptul infioratoare. Am crezut ca numai auzul meu este insultat de aceste sunete dar ieri pe cind mergeam cu Deb in masina am vazut-o cum intrerupe o asemenea melodie scandaloasa si schimba canalele la radio, bombanind. Ca daca tot vrea cineva sa cinte o cintare noua...de ce nu scrie una? De ce rupe bucatele din alte cintari si le amesteca? Daca nu ai talent sau inspiratie...de ce nu te lasi pagubas?... de ce nu te apuci de alta treaba?
     Din cit am inteles eu din celelalte cintari din Biblie , oamenii astia care au scris o cintare au avut o intilnire personala cu Dumnezeu, cu Fiul Sau. Au avut ce sa scrie, pentruca au fost inspirati de ceva real. Noi toti ar trebui sa avem o cintare in noi...pentruca toti ar fi trebuit sa-L fi intilnit pe Christos si intilnirea asta ar fi trebuit sa lase o amprenta adinca si permanenta in sufletul nostru...o intilnire atit de importanta incit sa ne manifestam printr-o cintare in amintirea acelui moment. David ne spune mereu in Psalmi sa cintam o cintare noua. Avem noi o cintare pentru El in viata noastra? Am inregistrat noi vreo biruinta cu El? Ca daca am avut asa ceva ...daca am scapat de egiptenii din viata noastra  asa ca si evreii...daca s-a deschis Marea in fata noastra si am trecut pe uscat, daca am baut apa din stinca, daca am biruit ca si Debora , o femeie...in fruntea unei armate...daca ne-am rugat in fata Domnului si El ne-a raspuns ca si Anei, daca am fost fugariti jumate din viata ca si David , si Domnul ne-a pazit, daca S-a nascut Domnul in inima noastra asa cum i-a fost daruit Mariei, sau Anei si lui Samuel... sa aiba favoarea ca ochii lor batrini sa-L vada inainte de moarte... atunci cu siguranta am cinta o cintare noua.
    Eu zic... ca de Craciunul asta sintem toti datori cu o cintare noua. Nu una facuta de altii si ferfenitata de noi. Nu una zbierata si batuta de tobe... ci o cintare a inimii, o cintare de slava, o cintare de multumire.
    Doamne, am atitea motive sa am o cintare noua... te rog ajuta acestei cintari sa se nasca in inima mea si sa ajunga pe buzele mele. Si nu numai atit... dar da-mi rivna si energie si dragoste suficienta sa o cint ca si altii sa auda si sa Te recunoasca in cintarea mea...

http://www.ijreview.com/2013/12/99867-u-s-air-force-band-goes-flash-mob-smithsonian-delight-visitors/




No comments: