21 December 2013

DARURI SI...DARURI...

Vin sarbatorile..."Luna Cadourilor" i se spunea in Romania cu 30 de ani in urma. Sarbatorim cel mai mare cadou care a fost dat omenirii vreodata - iertare, mintuire, har... prin nasterea Mintuitorului nostrum - Domnul Isus. Pentru unii un cadou este o cheltuiala numerica pe care nu o pot face ...Exista insa daruri de o valoare imensa pentru care tot ce ni se cere este doar...un mic efort. Sint oameni carora recunostinta noastra ar fi cel mai pretios dar - numai sa le-o dam.

Primul Craciun nu a fost lipsit de daruri. Niste magi au vazut steaua din rasarit si au plecat cu caravanele lor sa duca micului print darurile lor. Ce-ar fi ca anul asta inspirati de magi sa ducem si noi cuiva darul recunostintei noastre? Nu ne trebuie decit o foaie de hirtie, un pix si ...ceva timp la dispozitie. Un plic, un timbru si... bucuria de a sti ca cineva, undeva, va multumi cerului pentru tine...
Citeste bucata de lectura de mai jos... poate te va inspira...
.............................................................................
Cum putem alege sa facem o diferenta in viata cuiva...

O poveste adevarata spusa de Barbara Glanz
tradusa de Rodica Botan

In lecturile si sesiunile mele de lucru, citeodata le cer celor din sala sa inchida ochii si sa se gindeasca la o persona care, cindva, in cursul vietii lor le-a reaprins flacara interioara, le-a incalzit inima, le-a trezit spiritul.
Este o experienta profunda de asemenea pentru noi toti sa ne amintim bucuria de a fi apreciati.

Dupa o astfel de sesiune, un domn mi-a multumit pentru ca am revizitat acest concept al aprecierii . In urma acestei sesiuni, el si-a amintit de profesoara lui de literatura din clasa a opta care a avut un impact deosebit in viata lui.

Asa ca a planuit sa o caute si sa-i multumeasca. Citeva luni mai tirziu m-a sunat sa-mi spuna ca a gasit-o in sfirsit si ca i-a scris o scrisoare de multumire. Batrina lui profesoara primise scrisoarea lui si astfel, in saptamina urmatoare, el a primit acest raspuns de la ea…
............................................
"Draga John,

Nu ai sa stii nicioadata ce a insemnat scrisoarea ta pentru mine. Am 83 de ani si locuiesc de una singura intr-o locuinta cu o singura camera. Prietenii mei sint dusi de mult. Am fost profesoara pentru 50 de ani, dar scrisoarea ta de multumire este prima scrisoare de acest fel pe care am primit-o vreodata de la un elev de-al meu. Citeodata ma gindeam chiar…"ce am facut oare cu viata mea?". Am sa citesc si recitesc scrisoarea ta pina in ziua cind am sa mor."

In timp ce imi spunea toate astea la telefon, era evident cita emotie ii produsese aceasta scrisoare. Spunea el... ca aceasta profesoara era singura de care se vorbea la fiecare reuniune. Ea fusese profesoara lor favorita. "Noi am iubit-o", spunea el… dar nimeni nu i-a spus asta niciodata, pina cind el i-a trimis acea scrisoare.

Mother Teresa spunea…"Bunatatea este limba inteleasa de toata lumea; chiar si orbii o pot vedea si chiar si surzii o aud."
………………..
Cum ar fi sa incepi anul prin a-ti aminti de oamenii care au avut un impact in viata ta… Cum ar fi sa ii cauti sa le multumesti? Ar putea sa se intimple minunea sa poti da multa bucurie cuiva… si sa-ti mai si ramina si tie!!!

6 comments:

Anonymous said...

frumos!
adevarul este ca, de cand s-a dezvoltat internetul...putini sunt cei care mai scriu scrisori ”adevarate”.
Ne-ai dat un model frumos de daruire. :)

viorica abbu said...

Emotionant pentru relatia profesor elev, dar mult mai emotionant pentru un om care a daruit atat de mult si primeste inapoi atat de putin...
Frumos...foarte frumos...!!
Am sa preiau - cu voia Dv - aceasta idee si sper sa o auda si altii...

cherie said...

Poate ar trebui sa trimit macar o felicitare de sarbatori....
De maine ma voi ocupa de asta....

Rodica Botan said...

Lia- Citeodata mai scriu cite o scrisoare...sa nu uit sa scriu...
:)

Rodica Botan said...

abbu- m-ai onorat preluind subiectul.
Multumesc fetita dulce!!!
:)

Rodica Botan said...

cherie...si mie una...
Te pup...dinainte. (Poate fi pe internet - e mai usor)...Si arunca si un ibric de cafea turceasca dupa ea...cu caimac daca se poate...si fursecuti...sau cozonac...
Mai bine ma inviti sa vin ...tot atita- pe seara la cina...
Gata...m-am invitat!!!
Te imbratisez...:)