23 February 2016

DE GINDIT...

    Am la lucru un tip care are intotdeauna o alta parere. La inceput ma scotea din sarite, dar cu timpul am ajuns la concluzia ca este un lucru fantastic de bun. Fiind mereu in alta extrema, mereu incrucisind pareri diferite, omul imi da ocazia sa fac alegeri mai bune, pentru ca am sansa sa ma uit la problemele cu care ma confrunt din diferite unghiuri, sa descopar perspective noi si uneori sa gasesc solutii mai simple.
     Imi place chiar si mai mult cind despre un lucru vechi aud chestii noi... Si cel mai mult mi se intimpla asta cu versetele sau textele din Biblie. Azi-dimineata am prins putin din ceea ce spune Ravi Zacharias, dar mi s-a parut ca prind o perla. Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ideea asta a lui.
     Zicea Ravi ca a vizitat nu demult Ierusalimul, si acolo impreuna cu alti demnitari a avut ocazia sa mearga la inchisoare si sa discute cu un cunoscut terorist al Hammasului, care era acolo in temnita de vreo zece ani. Discutia s-a invirtit in jurul faptului ca palestinienii isi trimit copiii la moarte - ii imbraca in vestele acelea pline cu exploziv si fara nici o stringere de inima ii sacrifica. Omul zicea ca astia sint eroi si ca trebuie sa faca asta ca sa lupte impotriva nedreptatilor etc. Ca asta cere Allah de la ei. Ravi i-a spus ca nu-i adevarat si ca o sa-i demonstreze contrariul - ca Dumnezeu nu cere asemenea jertfe a inceput sa-i povesteasca ceva cunoscut si lui din Vechiul Testament.
     Ravi este de o intelepciune si o finete deosebita, asa ca i-a reamintit de drumul lui Avraam cu fiul lui spre locul jertfei. Si povestea asta este la fel si pentru arabi, ca si pentru crestini - cu o singura deosebire. Diferenta este ca arabii cred ca Ismail a fost copilul pus pe altar, in timp ce Biblia spune ca Isaac a fost fiul pregatit de jertfa.
     Felul cum a pus Ravi problema a fost foarte ingenios. El i-a spus acestui om ca Dumnezeu intr-adevar a cerut acest lucru - doar cu scopul sa ii vada credinta lui Avraam, dar Dumnezeu nu l-a lasat pe Avraam sa ispaseasca pacatul de a-si jertfi - de a-si ucide copilul si nu asta a fost intentia Lui. Si deci pretentia lor de a comite toate aceste crime in numele lui Dumnezeu nu poate fi reala, nu poate fi acceptata.
     Un amanunt atit de simplu... ce consecinte creeaza... Cind o nava spatiala are o deviatie cit de mica de la coordonatele precise catre care trebuie sa mearga, cu siguranta ca destinatia va fi cu totul alta. Cind oamenii citesc Biblia si o interpretaza dupa bunul lor plac... trebuie sa ne imaginam ca vor avea probleme la destinatie. Cind interpretezi Biblia dupa gustul tau... poti ajunge sa faci exact contrariul a ceea ce a cerut Dumnezeu sa faci. Si cind te gindesti ca unii isi traiesc viata orientindu-se dupa traditiile celor dinaintea lor, care si ei au trait dupa traditiile altora... fara sa incerce sa caute dupa ADEVAR. Dupa mine nu e mare diferenta intre ei si cei care isi pun vestele alea pe ei sau pe copiii lor...
   

1 comment:

Anonymous said...

https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/02/28/de-cine-sa-mi-fie-frica-ps-271/