18 February 2016

Teoria e glorioasa, dar practica ma omoara...

   
     Ginduri noi despre lucruri vechi. Ok... subiectul este roada credinciosului. Iata citeva ginduri...
     Textul din Psalmul 1 ne spune ca omul bun isi gaseste placerea in Legea Domnului, nu se rataceste pe unde nu trebuie - "nu se duce la sfatul celor rai" (vezi prieteniile ce le tii) si "este ca un pom sadit linga un izvor de apa". In alta parte, suntem asemanati cu mladitele vitei-de-vie...
    Ce este necesar ca un pom sau o mladita sa aiba roada? Doua lucruri... conditii optime (caldura, apa) si sa fie... pomul sau butucul vitei de soi. Ca altfel, vai de roadele ce le facem!
     Mi-a mai ramas ceva important in minte. Roada Duhului Sfint (daca Il lasam sa locuiasca in noi) este bunatatea, dragostea, rabdarea etc. Roada credinciosului este insa rezultatul lucrarii Duhului prin atributele de care am vorbit (si altele de aceeasi natura).
    Mrejul de vita pe care sta strugurele, desi are roada pe el, nu este cel care produce roada - este doar cel care lasa roada sa atirne de el; ca un intreg proces se intimpla de la radacina si pina la ultima frunzulita, ca sa existe roada pe mladita... Tradus in viata noastra - nu trebuie decit sa lasam ca Duhul Sfint sa isi faca lucrarea in noi, si El va produce  roada pe crenguta noastra. Eu o tot astept... si daca nu se vede este pentru ca nu am indeplinit conditiile in care Duhul lui Dumnezeu sa poata sa-si stabilieasca resedinta in inima mea...
    Si concluzia poate fi una buna sau una rea. Daca aduci roada e de bine... daca nu... uscaturile ajung pe foc... Tu ce-ai ales?
 

4 comments:

Anonymous said...

De aici se vad bine roadele de pe crenguta Rodica dar nu vreau sa=ti risipesc rasplata enumerindu-le.
Bucurie si pace si mai departe pe carare si o calda imbretisare Marta

sara said...

Domnul sa va intareasca Dna Rodica!
Sigur El este de partea dvs!
Psalmul 91!

Rodica Botan said...

Tusa Marta...ai nimerit mata o bobita mai coapta...crede-ma!!!

Rodica Botan said...

"Fiindca Ma iubeste - zice Domnul - de-aceea il voi izbavi;..." Asa sa fie Sara- si pentru tine si pentru mine...Amin!!!