03 February 2016

PENTRU UNII, CRIZA S-A REZOLVAT! (Aprilie 5 - 2010)



Predica de duminica a fost asa, ca o masa copioasa cu multe feluri de mincare. Am sa pun schita in engleza pe blog, ca tare mult imi ia sa traduc si parca a intrat timpul in sac. Dar as vrea sa amintesc doar citeva lucruri care mi-au ramas in minte... si sper sa-mi ramina pentru totdeauna.

Predica a fost despre Maria Magdalena. Femeia din care Domnul Isus a scos sapte draci. Pastorul meu a zis ca putem identifica unii dintre draci cu lista de pacate… ca sint si ei impartiti pe ocupatii… Daca stai sa te gindesti asa… am putea sa zicem ca si noi sintem afectati de unele din ocupatiile de pe lista… cum ar fi gelozia, vorbirea de rau… minciuna, si altele de care nu ne putem lepada… si de care numai Mintuitorul ne poate scapa.

Oamenii eliberati de aceste pacate, de acesti demoni care-i tin legati de "ocupatiile" astea… sint niste oameni extraordinari. Din textul care s-a citit am vazut cum Maria Magdalena se transforma din femeia aia fara valoare de pe vremea cind era indracita in cea mai loiala urmasa a Domnului Isus. Si loialitatea ei a dus-o peste tot… urmind drumul crucii, stind in fata crucii si privind cel mai sinistru tablou… si pina in ultima clipa. Dar parca si mai impresionant mi s-a parut faptul ca Duminica dimineata ucenicii dupa ce au auzit de inviere, dupa ce au vazut cu ochii lor mormintul viu, s-au dus totusi acasa, in timp ce Maria Magdalena ramine prin apropiere, loiala Domnului… dorind sa mai faca ceva pentru El…

Sintem noi atit de loiali Aceluia care ne-a eliberat de tot ce ne tinea legati pina acuma? "Cui i se iarta mult, iubeste mult". Iubim noi pe masura iertarii ce am primit-o? Si acuma nu numai bucuria iertarii trebuie sa o avem, dar si cea a invierii. Daca lumea este in criza… este problema ei; in ce ne priveste pe noi, cu 2000 de ani in urma s-au rezolvat toate problemele majore ale lumii - am fost impacati cu Dumnezeu si avem libera trecere dincolo… asa ca unde-i criza? Sau mai degraba - de ce insistam sa traim in criza?

No comments: