10 February 2016

IN LUMEA ASTA, TOATE-S TRECATOARE...

     ...Ma gindeam astazi ce ar zice Buna mea de tot ce se intimpla in zilele noastre. Ea a murit in 1998 - deci aproximativ cale de o generatie... Ce ar zice bunicii si parintii nostri care au plecat la Domnul uitindu-se la tot ce se intimpla astazi cu noile generatii de oameni?
      Numai treaba asta cu luatul copiilor de la familiile din tarile de Nord - ca nu mai este doar Norvegia - am citit despre acte asemanatoare intimplate in Finlanda. Ce sa mai zic de Angela Merkel care-i ameninta pe cei care pun articole negative despre musulmani pe facebook ca le va lua copiii? Asta avea ea de discutat in ultima ei vizita la ONU zilele trecute... Cum de nu se ridica lumea impotriva ei? Pur si simplu a facut din Germania un culcus pentru tilhari. Si-a batut joc de tara ei si insista sa terfeleasca toata Europa. Si nu e de mirare ce face ea, cit ma mir ca nu o opreste nimeni!!!
     Deja a devenit si informatia asta despre luatul copiilor de catre guvern ceva obisnuit... Deschizi computerul si stirile se petrec una pe alta. Nu a fost destul pentru Satana ca a desfiintat prin atitea metode familia asa cum o intemeiase Dumnezeu... acuma a mai gasit o forma criminala sa isi duca pina la sfirsit lucrarea lui de distrugere.
     Cum ne mai rabda pamintul? Cum ne mai suporta Dumnezeu?
     Cind am venit in America, aveam asa niste vise marete... Miine, poimiine ies la pensie si m-as duce undeva unde viata e normala si stirile decente. Unde oamenii cauta sa faca ce e bine si frumos. Unde barbatii nu poarta sutiene si fuste si unde femeile nu vor sa fie barbati. Unde copiii sunt politicosi si unde jordita este folosita cu succes in procesul de educatie...
     Am mai citit zilele astea ca pe undeva se planifica scoaterea istoriei ca materie de scoala. Va dati seama? Ca nu este suficient ca au corupt istoria - realitatea, adevarul.. .dar acum vor sa-l desfiinteze definitiv. Miine, poimiine n-o sa mai gasim nici "Amintiri din copilarie" de Creanga prin librarii - ca s-ar putea sa fie gresit din punct de vedere politic sa mai vorbim de necazurile Smaranditei. Poate si "Capra cu Trei iezi" sa fie interzisa - ca ii facem reputatie proasta lupului. Nu... ca nu e nici macar de ris ce se poate intimpla. Oare pe cite din absurditatile zilelor noastre ni le-am putut imagina cu cinci ani in urma... sau cu zece...
     Si sa revin la faptul ca mi-as lua lumea in cap sa ma duc intr-un loc linistit... dar unde?
Mi-amintesc de niste versuri ale unei cintari din tinerete...

"In lumea asta toate-s trecatoare
Se duc intruna... toate vor pieri...
Si lucruri cari fac inima sa doara
In ceruri sus doar amintiri ramin!

Dar pin-atunci voi lauda pe Domnul!!!
Pina-atunci cu drag voi astepta;
Pina-n cea zi cind in cer voi ajunge -
In ziua cind ma va chema!"

No comments: