03 February 2016

ASTAZI...

David McCasland
traducere de Rodica Botan

Cu citiva ani in urma, un prieten m-a dus la un seminar edificator, care mi-a picat tare bine. In loc sa ne invete sa ne atintim privirea la succesul care vine gratie muncii si resurselor financiare, conducatorii ne-au ghidat catre o intelegere profunda a indentitatii noastre si a adevaratului scop al vietii noastre. Apoi ne-au initiat in citeva metode practice, eficiente pentru viata noastra. Am retinut in special un motto, care spunea asa: "Fa ce trebuie sa faci – chiar acuma!" Principiul pe care ni l-au transmis era: folositi tot atita energie pentru a ocoli o sarcina ce trebuie facuta cita ati folosi pentru a indeplini sarcina respectiva. Aminarea ne secatuieste de toata puterea din noi, in timp ce infaptuirea acelui lucru ne-ar face sa ne simtim eliberati.


O aplicatie spirituala putem vedea in Evrei 3, un pasaj cu iz de nerabdare in chemarea de a-L urma pe Domnul. “'Astazi', daca auziti vocea Lui, nu va impietriti inimile ca in ziua razvratirii… Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, pina se zice 'astazi', pentru ca niciunul din voi sa nu se impietreasca prin inselaciunea pacatului.” (v. 7-8, 13)

Nu stim cit de mult le-ar fi luat copiilor lui Israel sa ajunga in Canaanul Promis daca ar fi ascultat de Dumnezeu, dar calatoria lor de 40 de ani a fost rezultatul inimii lor neascultatoare. O generatie intreaga a pierdut aventura vietii (vers 8-11).

Cind stim cum vrea Domnul nostru sa traim, oare de ce nu renuntam la ambitiile noastre si nu raspundem… ”Da”… fara aminari si fara sa dezbatem subiectul.

Sa o facem “astazi”!…

No comments: