07 November 2011

UN NOU ANOTIMP...

       Americanii au un nume pentru faza asta din viata..."empty nest" adica un "cuib parasit". Si pentru a cita oara trebuie sa trec pe-acolo? Fetele mele au zburat cind la cuib si cind afara din cuib...Si m-am bucurat cind le-am avut pe-aproape...cel putin o vreme.
      Deb a fost mutata cu serviciul la Fresno, in acelasi office ca si Danny; si cum nu este usor sa-ti petreci zilnic 4 ore si ceva pe drum...au  sa se mute acolo vineri. Zic ei ca vor veni acasa in weekends..si eu sper sa fie asa!!!
      N-am sa va spun de ingrijorarile ce le am; de toate felurile, de toate nuantele...am sa va spun doar ce scrie Deb pe blogul ei. Ea crede ca Dumnezeu are un plan in viata ei si este dornica sa afle care este planul ...ce trebuie sa faca in Fresno. Daca asa stau lucrurile , El trebuie sa aiba un plan si pentru mine...si ma intreb oare ce urmeaza?
     Inca nu m-am apucat de plins dar nici departe nu-s...Tare mi-ar place sa stea lucrurile pentru o vreme neschimbate...Nu stim insa niciodata ce aduce ziua de miine. Daca ma uit in urma am impresia ca  am pasit pe nisipuri miscatoare toata viata... si cu toate astea nu m-am afundat inca. Traim zile de crize...de toate felurile. Pe fiecare parca ne loveste unde este punctul mai slab...
     Este timpul sa-mi amintesc din nou ca trebuie sa ma uit in sus si inainte - nu in jos si inapoi. Este momentul sa ma uit la altii si sa ma intreb ce pot face pentru ei si nu la mine ca sa-mi pling de mila...Nu-s astea sfaturile care mi le-ati da?
     Un nou sezon ...un nou anotimp al vietii...oare incepe iarna asa devreme?
 

7 comments:

Corneliu Olan said...

E foarte ciudat simțământul dar inevitabil pentru orice părinte. Când am plecat la liceu (de la țară la oraș în gazdă) am văzut pentru prima dată aceast simțământ la mama.
Eu îmi împachetam lucrurile în valize și din senin ea a dispărut de acolo. Am chemato și nu mai venea, nu știa nimeni unde este și nici nu răspundea. A venit ceva mai târziu dar era șteasă bine pe la ochi. Să îi dau o scuză am întrebat dacă a tăiat ceapă în bucătărie, dar...nu, nu era aceasta explicația. De atunci a mai tăiat ceapă de șapte ori, nu a avut de ales. Mai are doar una de tăiat.
Fratele Cristi Ionescu, după ce s-a căsătorit prima lui fată (cu cumnatul meu) și a plecat a spus că fiecare copil reușește să golească casa în felul lui.
Nu sunt aproape de acest simțământ, sunt la capitolul scris, citit și socotit (first grade) dar sunt convins că tot întracolo duce și drumul meu.
Până la mine e rândul altora.
:) pentru mine.
:( pentru cei ce sunt înaintea mea.

Marta said...

draga mea, rasfoind prin caietele sotului meu am gasit de bine sa-ti transmit urmatoarea schita:
Puteri la indemina omului in stari deosebite
1.Puterea rugaciunii ex. Ilie sa rugat pentru ploaie,pentru foc...Iosua a oprit soarele Daniel a inchis gura leilor ,Samson sa-i revina puterea ,Anania sa-i revina vederea lui Pavel etc...
2. puterea Evangheliilor :Ori ce cuvint a lui Dumnezeu nu este lipsit de putere (Zi un cuvint si robil meu se va face sanatos) Rusaliile ,Invierea lui Lazar etc..
3 .Puterea credintei : Avram, tilharul de pe cruce etc
4. Puterea Duhului sfint : -ve-ti primii o putere ,Descoperirea lui Anania si Zamfira,Pavel in Cipru etc.
Avem atitea sanse sa ne biruim slabiciunile deci poti totul in Khristos Fi iubita Marta

cherie said...

Deby pleaca, cealalta fata cred ca este plecata mai de mult. Stiu ca Deby trecand recent printr-un pericol te-a preocupat mai mult, dar de cealalta fata nu prea scrii. Unde este acum de ai cuibul gol, golut ?
Cat de departe au plecat fiecare?

Rodica Botan said...

Portland...12 ore de condus. Am facut-o odata singura...la o urgenta- am condus pina n-am mai vazut conurile dintr-o zona de constructie, si le-am luat la rind.... Era noaptea pe la 2 si am intrat la primul motel si m-am aruncat pe pat imbracata si am dormit 3 ore...m-am sculat si am pornit la drum din nou...
Pare acuma ca un vis- dar s-a intimplat...Prin munti pe-acolo era frewayul gol...la un moment dat. Nici inainte nu mai era nimeni, nici in urma...Brrr...unele amintiri...

Anonymous said...

mami meu,
iti promit ca o sa vin sa te vad foarte FOARTE mereu!! :) i'm sorry ca trebuie sa se schimba lucrurile in asa fel, dar stiu cu toata inima ca Domnul are un plan pentru tine. in fiecare data cand am trecut prin schimbari, Domnul ne-a purtat de grija si ne-a luat in bratele Lui mingaetoare. AND o sa mai vin si eu inapoi si o sa vi si tu sa ma vizitezi!!
te iubesc mult mult mult!!!
deb

cristina said...

Makes me wanna cry: (

viorica said...

Draga Rodica ,Dumnezeu va umple golul lui Deb fii sigura de asta ,dar trebuie sa treaca ceva timp .Dumnezeu sa te mangaie si sa-ti fie desfatarea ta .