02 November 2011

Un nou blog...o noua aventura...

http://thegherebeans.wordpress.com/

Doi tineri romani din Sacramento( Familia Ghereben) - si cei doi copii ai lor pleaca in Cambodia in misiune. Le dorim sa fie binecuvintati si pe unde ajung sa fie o binecuvintare. Si asteptam vesti de la ei...

8 comments:

viorica said...

RODICA ,CARE DINTRE EI AI CUI SANT ,DUPA POZA NU II CUNOSC .DUMNEZEU SA-I FOLOSEASCA IN SLUJBA LUI !

Rodica Botan said...

Fratele barbatului lui Jenny Ghereben - care locuia in Petrila este bunicul lui Steve. Tatal lui este Nicu Ghereben...

Anonymous said...

Domnul sa-i binecuvinteze si sa-i tine sanatosi si safe!!

viorica abbu said...

Rodica,o intrebare serioasa si sincera.
Da,parintii pleaca in misiune.Asa vor,asa li se aranjeaza,asa cred ca vor avansa,asa simt.
Dar copii ? pot ei sa fie de acord? pot ei sa influenteze asupra propriei lor copilarii, vieti?
Mi se pare greu si nedrept ca NOI sa dam numele copiilor pentru toata viata,ca NOI sa le stabilim religia,NOI sa stabilim scoala,NOI sa stabilim talentele lor.
Vei spune -pe buna dreptate -ca ei nu pot hotari,nu pot stii ce este mai bine pentru ei....
Bun...atunci cum o sa ne aparam de reprosurile lor mai tarziu cum ca le-am taiat copilaria, scoala, prietenii dintr-o tara ca sa-i stramutam odata cu bagajele in alta tara.Cu singura grija pentru amandoua sa nu se piarda pe drum ?????.
Eu daca asi fi Dumnezeu i-asi trimite inpoi pe cei doi soti si asi gasi un bastinas sa-mi faca treaba in numele meu....Dar nu sunt Dumnezeu asa ca intrebarile raman deschise.

Rodica Botan said...

vioricxa abbu...Syeve este o capacitate in computere. In linia asta de lucru cred eu ca va fi absolut beneficiar in gasirea si prinderea acestor ticalosi care fac trafic cu copiii.
Tinerii astia nu merg pe cheltuiala nimanui- ei au un business care cred ca lucreaza in lipsa lor aici. Copiii sint copiii. Si existenta lor poate fi chiar un camuflaj . Misiune nu se face numai batrind pe la usi si incercind sa convingi oamenii la o viata curata...slujirea este in asa de multe feluri, atunci cind cu adevarat vrei sa faci ceva pentru Dumnezeu si pentru creatia miinilor Lui.

Am un coleg care a fost misionar. El arhitect, sotia sculptor si au trei baieti si o fata. Toti snt pe la caselele lor acuma. L-am intrebat...exact asa cum ai zis si tu; si mi-a zis ca daca i s-ar ivi posibilitatea, acuma ar pleca din nou. Probabil ca la ora aia aveau nevoie de expertiza lui...o fi construit case, etc.
Iti spun eu ceva...copiii crescuti in America sint rasfatati in majoritatea si au o intelegere a realitatii deformata. O astfel de experienta le poate da EXACT ce au nevoie ca sa creasca cu o intelegere reala a lumii inconjuratoare, a vietii in general. Dindu-le copiilor tot ce vor si nu vor, tot ce noi n-am avut cind am fost copiii, etc...ii furam adesea de o cunoastere adevarata a vietii care la un moment dat ne face cunostiinta cu durerea, necazul, lipsa, etc. Si daca n-am experimentat aceste lucruri si nu le-am vazut sau i-am vazut pe parintii nostrii luptind si iesind din situatii grele, nici n-o sa stim ca se poate sa invingi, ca trebuie sa lupti ...
Si apoi...cine stie ce are Dumnezeu in plan pentru ei. Cine sa se duca in misiune, bosorogii si babele fara elan, fara energie, fara putere?

viorica abbu said...

Oh....Rodica...Rodica....nu exista mese gratis Rodica...pur si simplu nu exista....

Dar la urma urmei ...de ce trebuie misiune...??
Dumnezeu trebuie ajutat ??
Ma indoiesc...
Daca ar vrea,ar face tot globul crestin...poate nu vrea...poate nu este inca convins ..poate are indoieli daca asta e cel mai bun lucru...

Rodica Botan said...

Draga mea abbu...exista si asa ceva...exista si oameni care dau tot ce au ca sa ii faca pe altii fericiti- dar daca s-ar arata la toata lumea ar ajunge de batjocura si asta ar insemna lauda ceea ce ar dauna facerii de bine pe care vor s-o faca.
E greu sa te misti in omenescul de aici de pe pamint ca sa satisfaci pe toata lumea. Si avem tentatia sa judecam oamenii dupa cit cunoastem si intelegem noi.
Tu poti sa judeci in dreptul tau si o faci folosindu-te de cunostiintele pe care le ai. Dar alti oameni nu au auzit de Christos si nu au cum sa aleaga ...pentruca nu stiu despre El. Mie imi place sa citesc si despre alte religii- vreau sa stiu , si compar idei ...ce rau gasesti in a imprastia Cuvintul Evangheliei peste tot- la orice faptura. Cine crede si face o astfel de alegere va fi mintuit si cine nu este liber sa-si aleaga calea. Oamenii se duc acolo ca sa invete, sa indrume, sa arate. Sint sigura ca vor da si clase de engleza si computere si mai stiu eu ce altceva pe linga faptul ca se duc sa sal;veze niste fete de la traficul de sex- asta este misiunea lor acolo. Oamenii isi vind fetitele pentru bani...Ce rau vezi tu in faptul ca acesti tineri au considerat ca pentru o vreme vor sa lucreze si sa scoata cit mai multe fetite din acest business murdar- din aceasta afacere ingrozitoare. Poate cunostiintele lor tehnologice sa fie de o valoare inestimabila in acest process- pt ca internetul a ajuns o unealta bine minuita de acesti criminali.
Poate am spus chiar prea mult- pt ca in misiunea lor e mai bine sa se stie cit mai putin despre ce treaba au de facut acolo...

Rodica Botan said...

And by the way abbu- eu am copilarit cu tatal lui Steve...el este din Petrila si parintii mei si parintii tatalui lui si-au petrecut tineretea impreuna. Venim ( eu cu tatal lui Steve din aceeasi biserica- ne cunoastem de o viata...) Deci am credinta ca stiu mai din aproape anumite amanunte