25 November 2011

EXCEPTIA INTARESTE REGULA...

      Astazi in America a fost "Black Friday " adica "Vinerea Neagra" ziua cind in Statele Unite se fac cele mai multe cumparaturi ale anului - o zi cind nebunia cumparaturilor si cumparatorilor nu cunoaste margini. Marile magazine deschid usile dis de dimineata- altele au deschis la ora 12 ieri noapte...si au taiat preturile foarte mult ca sa atraga cit mai multi cumparatori.
     Se intimpla lucruri iesite din comun in Vinerea Neagra...nu rareori cineva cade si este calcat in picioare de multimea care asteapta la usile magazinelor ca sa se deschida. Copii striviti si oameni accidentati - si astazi de pilda politia a trebuit sa aresteze o femeie care a spreiat-o pe alta cu spray cu piper...
     Daca aceste incidente s-ar intimpla intr-o tara saraca la o coada unde oamenii stau la rind pentru o piine - ai mai intelege; dar in bogatia acestei tari unde poti sa maninci si de la gunoi...este absolut nebunie...Cine sa priceapa?
    Un artist din Vancouver, Canada - Ted Dave  a promovat insa in Septembrie 1992 o alta zi...   Buy Nothing Day ( Ziua cind nu cumperi )sau BND si aceasta zi a devenit o zi internationala de protest impotriva consumului - observat ca o activitate sociala. Bineinteles ca acestei zile nu au vrut marile corporatii sa ii faca nici o reclama si in afara de CNN ( mare mirare) nimeni nu a vrut sa promoveze noua idee. De ce ar face-o...cind nu le aduce nici un beneficiu. Dar...noi putem sa o facem. Miine care este prima simbata dupa Thanksgiving, este ziua in care va invit sa celebrati impreuna cu mine...Ziua cind nu cumparam nimic.
     Aici insa va rog sa faceti o mica exceptie. Miine avem la Biserica Bazaar...si cu banii facuti din vinzarea lucrurilor create de noi, vom putea sa continuam sa trimitem pachete in Romania...asa ca...v-as recomanda sa ne vizitati si sa cumparati ceva de la noi...Cauza este una aproape de inima noastra. Va astept...

No comments: