02 November 2011

VREI SA TRAIESTI 70, 80, 1000 DE ANI SAU...O ETERNITATE?

de Dennis Fisher
tradus Rodica Botan  

In cartea sa "Long for This World", Jonathan Weiner scrie ca stiinta promite sa lungeasca radical lungimea vietii omului. Central acestei carti este omul de stiinta Englez Aubrey de Grey, care prezice ca stiinta ne va oferii intr-o zi sansa sa prelungim viata pina la 1000 de ani. Aubrey zice ca biologia moleculara se apropie in sfirsit de momentul gasirii unei cure pentru imbatrinire.
     Dar...ce diferenta face daca traim chiar si o mie de ani daca pina la urma tot murim? Prezicerea lui de Grey doar amina momentul  cind o sa ne intrebam ...ce se intimpla cu noi cind murim...nu il rezolva.
     Scriptura ne spune ca moartea nu este sfirsitul existentei noastre. Si ne asigura ca fiecare dintre noi va sta intr-o zi fata in fata cu Christos - credinciosii pentru  a primii rasplata pentru faptele lor si necredinciosii ca sa dea socoteala de necredinta si de faptul ca l-au respins pe Christos si Salvarea adusa de El.  (Ioan 5:25-29; Apocalipsa 20:11-15;. Toti - dar toti sintem pacatosi si toti avem nevoie de iertare. Si doar moartea Lui Christos pe cruce poate sa ne dea iertarea - pentru cei care cred. ( Romani 3:23; 6: 23) Biblia spune in Evrei 9:27..."dupa cum  oamenilor le este rinduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata."
     Intilnirea noatra fata in fata cu Christos face ca viata sa aiba o perspectiva diferita. Pentruca ori daca traim 70 de ani sau 1000, problema eternitatii este aceeasi.
Amos 4:12..."...pregateste-te sa intilnesti pe Dumnezeul tau..."

No comments: