02 November 2011

MS SI INTEPATURILE DE ALBINE

     Pe blogul acesta veti gasi citeva postari despre albine, miere, laptisor de matca, propolis, polen si intepaturi de albine. Cresterea albinelor a fost una din ocupatiile tatalui meu si in Romania - dar de 31 de ani de cind am venit in California el a transformat aceasta indeletnicire de placere intr-un business considerabil.
     Asa ca, atunci cind am ascultat reclama la televizor, intr-o emisiune serioasa in care se anunta tratamentul pentru multiple sclerosis cu intepaturi de albine...am cascat urechile, mi-am luat note padul si pixul si am inceput sa-mi iau notite.
     Spuneau ei ca tratamentul este contraversat - si cum nu ar fii cind te gindesti cite milioane de dolari pierd companiile farmaceutice daca oamenii afla ca o boala atit de grea se poate trata cu o mina de albine...
     Kelly Ames, o fata de 22 sau 23 de ani isi pierduse abilitatea sa mearga - era cu picioarele amortite din cauza acestei boli MS (multiple sclerosis). La inceput n-a mai putut sa mearga fara cirje...apoi, dupa vreo alte doua saptamini a inceput sa isi piarda si vederea. Doctorii au pus-o in steroizi, dar era clar ca nici un medicament nu va putea oprii boala.
     Se uita la ceilalti bolnavi - cu acelasi diagnostic ca si ea care erau deja in scaun de invalizi...Intimplarea face ca intilneste o persoana care ii spune ca printr-un tratament cu intepaturi de albine a scapat de MS. Tratamentul dureaza 6 luni. Intepaturile se fac tot la a doua zi; se incepe cu o intepatura si se mareste numarul de intepaturi cu inca una pina se ajunge la 20 de intepaturi pe zi.
     Kelly, din cauza ca nu mai vedea bine, se intepa dupa ureche- ca sa afecteze nervul de la ochi si in partea de jos a spatelui pentru nervii de la picioare. Lasa albina pe loc in jur de 15 minute ca sa se scurga intreaga cantitate de otrava din sacul de venin atasat de acul albinei.
     Situatia lui Kelly s-a imbunatatit dupa o saptamina. Acum ea preda  clase in care invata alti bolnavi acest tratament - numit "Terapie cu venin de albine".
     Insanatosirea ei nu este un caz unic. Au aratat o alta tinara Maureen Naughton. Ea spunea ca a fost tare speriata de acest tratament. Avea aceelasi diagnostic- MS. Tot la fel au cautat un apicultor care sa le dea albine pentru tratament si arata cum din borcanul cu albine luau albinele de aripioare de dupa cap si le punea pe locul unde doreau sa fie intepata. Maureen avea probleme cu talpile picioarelor si asa ca acolo puneau albinele sa o intepe. Inainte de tratament picioarele ii erau amortite si reci. In citeva minute de la intepatura picioarele i-au devenit calde. Amindoua aceste fete povesteau ca primele intepaturi nici macar nu le-au simtit si ca dupa ce au inceput sa simta durerea au fost pline de bucurie- pentruca durerea insemna ca le revine simtul in partile care erau anchilozate inainte.  Maureen era intr-o poza participind la un marathon- imediat dupa ce s-a insanatosit. Consider ca aceste exemple nu sint unice si pot sa spun din experienta ca membrii familiei mele au beneficiat din plin de-alungul anilor de folosirea produselor apicole.
    Spuneau cei care discutau aceste cazuri ca veninul de albine are influenta asupra sistemului imunitar si asupra sistemului neurologic, prin substantele naturale pe care le contin. Mai spuneau ei ca cei care doresc sa foloseasca acest tratament trebuie sa se asigure in prealabil ca nu sint alergici la albine.
    Sper ca aceste informatii sa fie de folos cuiva. Binecuvintari tuturor!!!
Am gasit links...
http://unsolvedmysteries.wikia.com/wiki/Kelly_Ames

No comments: