01 November 2011

ADEVARATA PROSPERITATE...

Odata cu noile evenimente despre “strajerii” din Romania, a reinviat discutia despre evanghelia prosperitatii. Am avut cu citeva luni in casa o fata Mexicana care era devotata trup si suflet acestei miscari. Nu-i miscarea strajerilor din Romania si nu sint de-ai lui Cris din Africa, dar il avem pe Joel si pe Benny Hinn, si alti hilariosi care fac tot felul de promisiuni si a caror umbra face oamenii sa tremure si sa cada pe spate. Daca nu va place ce spun nu sint responsabila ca nu eu fac oamenii sa actioneze asa de ciudat.

Cu gindul la evanghelia prosperitatii, mi-am amintit de faptul ca la Domnul Isus a venit un tinar bogat. Era un suflet deosebit si il iubea pe Domnul Isus si invatatura Lui…dar nu suficient. Cind a intrebat ce trebuie sa faca, Domnul Isus i-a spus sa-si imparta averea la saraci…si tinarul a plecat trist, iar Domnului Isus i-a parut rau de el.Cred ca si astazi ii pare rau de de acesti oameni care se gindesc mai mult la acum si aici, si mai putin la vesnicia pe care s-o petreaca cu El.

Tot ce s-a intimplat in vechiul sau Noul Testament sint ilustratii pentru noi ca sa invatam ceva. Din cei 11 ucenici- minus Iuda, toti au suferit si au sfirsit prin moarte de martiri. Incearca sa gasesti unde e prosperitatea in viata apostolilor: poate in inchisori , cu picioarele in butuci si haituiti si huliti. Nu seamana sigur a prosperitate.

Am, auzit deunazi pe unul dintre acestia- nici nu ma obosesc sa le retin numele- care le spunea credinciosilor sa mearga intr-un dealer de masini si sa se aseze in cel mai scump Mercedes…sa simta mirosul de piele noua…ca Dumnezeu le va da aceea masina…Nu-ti vine sa crezi ca oameni normali se complac in asa situatii. Poate lacomia si dragostea de sine sa duca la asa extreme pe cineva? Uite ca poate!

Iosif petrece cred 30 de ani in inchisoare si in situatii penibile. Cind in sfirsit se destainuie fratilor sai ii mingaie spunindu-le…”Voi ati voit sa-mi faceti rau”…dar Domnul a folosit circumstantele acelea pentru ceva bun.

Pe unde ma intorc si unde ma rasucesc zilele astea aud numai vesti proaste…Cind suna telefonul mi se face inima mica ca nu stiu ce minuni mai aud. Si mai ales cu credinciosii. Dar daca privim in urma la lantul de necazuri pe care il cunoastem personal, o sa vedem ca asta a fost metoda cea mai potrivita ca Dumnezeu sa ne tina aproape de El.

Nu stiu ce ma asteapta si nu stiu prin ce treceti- dar- nu pierdeti din vedere ca nici un fir din cap nu va cade fara stirea Lui- si asa cum 30 de ani de robie pentru Iosif l-au dus la o stare inalta si o pozitie plina de slava si putere, tot asa trecind prin incercari si calindu-ne credinta si perseverind si dezvoltindu-ne rabdarea, vom ajunge in final sa fim biruitori. Ca nu cistiga lupta decit cei ce merg la razboi si dulce este Victoria pentru cei care au luptat cu curaj . Imaginati-va pe cei trei tineri in cuptor care nu s-au inchinat imparatului…mergind pina acolo incit sa spuna…si chiar daca nu ne va scapa Dumnezeu din cuptor, noi to nu ne inchinam chipului cioplit. Ce-ar fi daca am fi si noi ca ei? Si cum vom stii daca nu incercam?

No comments: