10 November 2011

STAU LA MARGINE DE DRUM...

    Am o poveste cu cintecul de mai jos. Cind m-am mutat pe proprietatea unde locuiesc, erau doar 3 pomi si aia aproape uscati- pentruca proprietarul murise si pentru o perioada lunga nu a locuit nimeni acolo.
    De cum m-am mutat, am inceput ca sa plantez cite ceva...in fiecare an am pus citiva pomi in gradina. Unii sint mari de-acuma- altii au murit- dar am continuat sa-i inlocuiesc.
    In urma cu ceva ani am ascultat cintecul de mai jos si m-a inspirat sa plantez pomi pe linga gard. Am pus si vita de vie pe gard- cu scopul ca oricine vrea sa poata lua din fructele lor.
     Stiu ca semnificatia este mult mai adinca...Am o singura ingrijorare...ca nu-s destule fructe ...atit!!!
     http://www.youtube.com/watch?v=JOq6jBBdeIc

5 comments:

viorica abbu said...

Rodica sti ca se spune:
Daca nu ai sadit un pom,nu ai construit o casa si nu un copil, degeaba ai trait...

marta said...

Sint destule fructe (roade ) draga mea si se vad si se pot lua din drum.

Rodica Botan said...

Viorica...mare adevar ai spus. Fiecare din lucrurile pe care le-ai spus este o alta materie a vietii...la care de obicei dai si examen...
:)

Rodica Botan said...

Tusa Marta...fructe sint...ca si merele padurete tot fructe sint si ele- dar nu se poate face din ele decit otet...Na ca si otetul e bun la ceva...
:)

carmen bogdan said...

Imi amintesc ca in urma cu doi ani am cules de pe marginea drumului cateva corcoduse . Eram intr-o mica excursie si obosita la vederea lor am luat si eu cateva de pe jos. De udeva de dincolo de poarta propietara pomului m-a vazut parca statea sa il pazeasca si ne-a ironizat un pic ca am luat fructele. Atunci i-am spus ca Domnul Ius sa o rasplateasca pentru fructele mancate, la care nu a spus nimic as-a intors si a plecat spre casa.
La socrul meu in curte avem un gutui si in spatele casei de asemenea unul. Anul acesta Domnul a facut sa fie roditori.Si am facut doua ture de gem-dulceata si sotul meu a dat si celor de prin prejur care s-au bucurat si inca mai avem de o tura. E o vorba romaneasca care spune dar din dar se face rai.
Ti-am mai povestit cu alta ocazie cum bunica nu ne lasa sa culegem fructele din varful copacilor spunandu-ne sa le lasam acolo pentru pasarile cerului sa aiba si ele ce manca.