02 November 2011

PINZE DE PAIANJEN...


Pinza de argint, tesuta de paianjeni... Un efect neasteptat in urma inundatiilor din unele parti ale Pakistanului; milioane de paianjeni s-au adunat in copaci ca sa scape de apele care au acoperit toata suprafata uscata. Din cauza raspindirii inundatiilor pe suprafete foarte mari si pentruca a luat un timp foarte indelungat ca apa sa se retraga, pomii au fost acoperiti cu covoarele tesute de acesti paianjeni. 
     Prin partile astea - Sindh, aceste fenomene n-am mai fost intilnite pina acuma; de asemenea se raporteaza ca sint mult mai putini tintari decit erau inainte mai ales ca este o suprafata atit de mare de apa statatoare. Se crede ca tintarii sint prinsi de aceste fire lipicioase ale pinzelor de paianjen - si astfel reduc riscul malariei. Acest lucru este intr-adevar o binecuvintare pentru oamenii din Sindh, care si asa au de luptat cu atitea greutati...

1 comment:

nicu said...

e atat de infricosator, dar e atat de frumos..arta ca o pnza de catifea) mmm as vrea sa pot investi in pakistan daca as castiga premiul cel mare la pariuri sportive live)