05 September 2010

PRIVIND VIITORUL PRIN CREDINTA...

Anne Cetas
tradus Rodica Botan

Impreuna cu sotul meu ne reintorceam cu trenul de la Grand Rapids la Chicago, cu o vara in urma. Ocupam niste scaune care erau cu fata catre spatele trenului ; si astfel vedeam locurile pe care doar le parasisem si nu puteam sa vedem incotro ne indreptam. Cladiri, lacuri, pomi, toate alergau prin dreptul ferestrelor in timp ce treceam pe linga ele. Nu mi-a placut de loc calatoria. Imi place sa ma uit mai degraba incotro merg.

Citeodata in viata si noi simtim la fel - am vrea sa ne uitam inainte in viata, sa vedem ce ne asteapta in viitor. Ne-ar place sa stim cit de sigure sint situatiile in care pasim si cum o sa ne raspunda Dumnezeu rugaciunilor noastre. Dar tot ce stim este cum a fost in trecut…atit…si nimic altceva nu mai avem cu noi decit credinta.

Capitolul “credintei” in Biblie, Evrei capitolul 11, ne spune despre 2 cazuri reale in care oameni din Vechiul Testament au putut sa vada in viitor , prin credinta. Vorbeste de Noe si Avraam si Sara, care au murit in credinta si care vazind promisiunile facute lor de Dumnezeu inca de pe pamint, le-au imbratisat si au asteptat rabdatori privind catre viitor si catre un loc mai bun…catre o tara cereasca. (v 13,16). In afara de promisiune cerului, versetul 27 ne spune ca prin credinta Moise a putut sa il vada pe “Cel ce este nevazut”, adica pe Isus Christos.

In timp ce sintem in problemele si necazurile vietii si nu stim exact cum si cind va fi sfirsitul lor, credinta in Christos ne poate insa lasa sa vedem locul spre care ne indreptam; si noi ne indreptam prin credinta catre o Tara Cereasca unde vom trai cu Christos o eternitate.

1 comment:

Anonymous said...

foarte adevarat si vrednic de luat in seama