27 September 2010

INTREABA...

Dave Branon
Tradus Rodica Botan
(citeste Psalmul 8)

Un proverb african spune, "Cel care intreaba, nu se pierde." Acest concept poate fi foarte folositor daca consideram intrebarile lui David din Psalmi. El cauta cu tot dinadinsul indrumarea Domnului pentru calea ce avea sa o aleaga. Uitati-va de exemplu la unele dintre intrebarile care le pune:…

"O... Doamne pina cind vei zabovi sa Te induri de mine?" (6:3). O intrebare izvorita din nerabdarea de a vedea dus pina la asfirsit planul Lui Dumnezeu.

"Ce este omul ca sa Te gindesti la el?"(8:4) O intrebare plina de mirare ca Dumnezeu se preocupa de un pacatos.

"Pentru ce Te ascunzi la vreme de necaz?" (10:1). Intrebare care arata dorinta arzatoare pentru prezenta Domnului.

"Doamne? Cine va locui in cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfint?" (15:1). Intrebarea cea mai mare - cine va locui cu Dumnezeu.

David are intrebari grele pentru Dumnezeu. El a invatat ce inseamna sa-ti pierzi directia in viata atunci cind L-a exclus pe Dumnezeu din viata lui si a ales o cale pacatoasa. Dar in timp ce scrie Psalmii, se vede clar ca este in cautarea sfinteniei - si asta reiese din faptul ca ii pune intrebari despre subiecte dificile Lui Dumnezeu.

Pune si tu intrebari! Ca si David, trebuie sa ai si tu nelamuriri. Continua sa intrebi. Apoi, prin credinta in Cuvintul Lui Dumnezeu si prin Duhul Sfint, fii ascultator cind te conduce pe drumul Lui.

No comments: