19 September 2010

PROIECTUL NOSTRU DE LA BISERICA...PACHETE PENTRU ROMANIA...


Nu este mult din partea noastra si nu este deajuns pentru cei din Romania...DAR este ceva. N-am pus pozele aici de lauda, ca inca nu s-a facut nimic care sa merite macar laude. Sint haine pe care doamnele din poze nu le mai poarta . Una dintre ele insa a adus lucruri noi. Sint sigura ca le putea intoarce la magazin.
Am pus pozele aici insa ca sa va indemn pe voi, surorile mele din America...sa mai dati o raita prin dulapuri. Am sa va pot da adresa unei scoli din Iasi...unde sint o multime de copii care s-ar putea folosi de ceva hainute, creioane, pasta de dinti, ciocolata, sampon...ma rog...orice puteti lua de la "1 dollar store"...pentru ca s-a botit cutia, sau mai stiu eu ce. Este un Gimnazium cu numele "Richard Wulmbrant. Si partea aia din nordul tarii a fost tare greu lovita de inundatii anul asta. Apoi o multime de parinti si-au abandonat chiar- unii dintre ei copiii si au plecat la munca in Spania sau prin Europa, unii cu gindul sa chiar uite de familie...Profesorii din scoala asta au lucrat si fara salarii uneori...oamenii fac tot ce pot sa se ajute unul pe altul - dar viata este foarte grea.
Daca cineva are nevoie de o adresa unde sa puteti trimite lucruri pentru copiii acestia (in special copiii de la clasa 1 sau gradinita pina la clasa 12- deci o varietate de haine) scrieti-mi pe privat si va dau adresa - email botanrodica@gmail.com).

Daca vreti sa trimiteti lucruri pentru Alibaba, de asemenea va pot oferi o adresa. Am o adresa in Tirgu Jiu , una in Petrosani si una in Bucuresti...plus...fratele nostru Milut in Aiud. El si-a dat si papucii, asa ca la el se poate trimite orice - si o sa fie distribuit imediat.

Daca frecventati o biserica Americana, nu fiti rusinosi si intrati in legatura cu grupul de femei- totdeauna exista unul, sau de tineret, si veti vedea ca o sa va sustina cu bucurie. Unii dintre ei nu au idee ca asemenea lucruri se pot face si acest mijloc simplu este la indemina tuturor. Daca aveti tineri in familie- iata un proiect nemaipomenit de bun pentru ei. Vor invata astfel ca nu toata lumea este rasfatata ca si ei. Chiar si copiii mai mici pot invata sa se uite printre hainutele lor si sa gaseasca pe cele care nu le mai sint bune. Sa stie si ei ca trimit aceste lucruri altor copiii car educ lipsa. Este un exercitiu foarte folositor pentru educarea lor.
Nu uitati...ne poate veni rindul si noua. Nu este scris nicaieri ca noi trebuie sa avem si altii nu.
Mai ginditi-va ca usurati viata cuiva; asa cum v-am spus, mincarea este atit de scumpa in Romania incit nu ramin prea multi bani nici pentru ca sa plateasca electricitatea, darmite haine...
Domnul sa va dea ginduri bune...si sa faceti ceea ce va indeamna inima.

4 comments:

disa said...

Ganduri bune aveti. Domnul sa va rasplateasca oboseala. Mie mi-a prins foarte bine pampersii primiti de la biserica, pentru mama mea, care e de 7 ani la pat. Sunt adusi de o sora din Portland, Dumnezeu sa-i poarte de grija ca pe multi romani i-a ajutat!

cherie said...

Sunt impresionata de entuziasnmul vostru.

Rodica Botan said...

disa...ma bucur sa aud asta. Multi dintre romanii de aici ajuta cit pot de mult acolo in Romania. Si multi sint inca in faza aia in care zidesc hambare unde sa-si adune avutiile care le maninca mioliile si rugina. Dar...traim zile dificile...in care Dumnezeu ne invata ce este important. Exista posibilitatea sa ne trezim din alergarea asta fara rost si sa ne uitam in jurla ceilalti oameni si sa-i tratam cu bunatatea Lui Dumnezeu...care a dat ce a avut mai bun si mai scump...pe Fiul Sau.

Rodica Botan said...

cherie...am fost si eu impresionata ca atunci cind am venit din Romania, am gasit atita lume sa asculte ce aveam sa spun. Chiar astazi am avut lunch cu doua din doamnele de la biserica si una dintre ele spunea ca povestile mele sint deosebite de restul povestilor auzite...ca faptul ca le prezint oameni si locuri reale cu care pot ei sa aiba legatura, face cu adevarat diferenta.
Americanii sint satui sa trimita bani peste tot in lume si apoi in citiva ani sa auda cum cineva a luat banii si banii sau bunurile lor n-au ajuns la destinatie ci in mina vreunui grup terorist sau vreun om politic hraparet.
Sper...trag nadejde sa am ocazia sa implic cit mai multi oameni sa faca "ceva"...cit de putin.