30 September 2010

ASTEPT UN CER SENIN...

Citeste Romani 8:18-30
Anne Cetas
Tradus Rodica Botan

Ma simteam la pamint, din cauza unor situatii personale, cu citeva zile in urma si ma gindeam singura cum as putea sa ma inviorez putin… Am luat de pe raft o carte "Viata este ca si cind ai linge miere de pe o teapa" de Susan Lenzkes…si am citit urmatoarele…"Noi ne hranim cu risete sau lacrimi, asa cum vin si il lasam pe Dumnezeul realitatii sa faca sens din tot ce ni se intimpla."

Lenzkes spune ca unii oameni sint optimisti si " aleg sa stea linga un foc de tabara la care invita momentele bune si placute ale vietii lor." Altii sint pesimisti si se concentreaza in lucrurile pe care le-au pierdut in viata si isi pierd astfel toata bucuria si victoria din viata. Dar oamenii credintei sint realisti si "primesc tot ce vine - si rau si bun de la viata si in mod repetat aleg sa creada ca Dumnezeu ii iubeste si lucreaza constant si continu pentru binele lor si gloria Sa."

In timp ce citeam, m-am uitat afara pe fereastra si am vazut niste nori negri aducatori de ploaie. Un pic mai tirziu, un vint prietenos a venit si a risipit norii. Dintr-o data cerul era din nou senin. Si am zimbit realizind ca furtunile din viata noastra vin si pleaca in acelasi mod.

Prin credinta ne legam de promisiunile Lui Dumnezeu din Romani 8:28." De alta aparte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celorce sint chemati dupa planul Lui" Si numim acea perioada grea din viata …"dureri trecatoare"…dureri care tin doar de moment, dar care lucreaza pentru noi glorie eterna"(2 Corinteni 4:17- Caci intristarile noastre usoare de o clipa lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava.") Dumnezeu ne iubeste, si ne pregateste pentru vremea care va sa vie cind cerurile vietilor noastre vor fi senine pentru totdeauna.

No comments: