01 September 2010

A CE MIROASE ASTAZI PE-AICI?

Joe Stowell
Din Our Daily Bread
Tradus Rodica Botan

Imi mai aduc aminte si acum la batrinete, cum era cind meregam cu familia in vacanta, cu copiii pe bancheta din spate a masinii…si pe linga entuziasmul si fericirea acelor momente imi amintesc si certurile si plinsetele si nemultumirile lor. Cine ar putea sa uite frazele consacrate si specifice acelor calatorii :"Tati, ma atinge iara", sau…"Mami, nu ma lasa si pe mine sa ma joc cu aia…"

Daca ai avut vreodata o astfel de experienta va puteti imagina usor cum se simte Dumnezeu cind copiii Lui se cearta …sau se ciorovaiesc intre ei. Cum traim noi impreuna unii cu altii este foarte important pentru Dumnezeu. Domnul Isus S-a rugat pentru noi ca sa fim una in El, ca lumea sa creada ca El a venit de la Tatal (Ioan 17:20-21). Iar ucenicilor care se ciorovaiau intre ei le-a poruncit sa se iubeasca unii pe altii si sa isi serveasca unul altuia in dragoste (Ioan 13:34-35; Matei 20:20-28). Sa nu uitam ca unul din cele sapte lucruri pe care Dumnezeu le uraste este acela care seamana discordie intre frati(Proverbe 6:19).

Asa ca nu sint de loc surprins de ce Psalmistul spune ca atunci cint fratii traiesc in unitate, este ca si untdelemnul pretios care se scurge …de pe barba lui Aaron, si se scurge pe hainele lui lungi. (Psalmul 133:1-2). In vremile antice, untdelemnul folosit pentru slujbele la templu era impregnat cu mirodenii cu un miros placut si puternic care se raspindea in jurul celor care erau unsi cu acest untdelemn binecuvintat oriunde s-ar fi dus.

Fie ca unitatea care se vede in serviciile care ni le facem unii altora si dragostea care o avem unul pentru altul, sa fie bine mirositoare in familiile noastre, bisericile noastre si intre prietenii nostri.

2 comments:

carmen bogdan said...

Un frumos indemn la unitate, intelegere si ingaduinta intre madularele aceluiasi Trup. Talmacirea in practica a minunatelor cuvinte din Corinteni 13....

Rodica Botan said...

...nu mai am ce sa adag...decit Amin