20 September 2010

CITEVA MOTIVE DE BUCURIE...

Ce surpriza a fost predica de ieri…Cum gaseste Dumnezeu de cuviinta sa raspunda tuturor nelamuririlor ce le avem. In timpul Lui…si in felul Lui…e drept. De multe ori cind caut lamuriri si intelegerea unor lucruri de fapt nu caut sa stiu care este perspectiva Lui Dumnezeu, ci mai degraba caut sa-mi legitimez ideile…sa ma simt indreptatita si confortabila cu anumite decizii…stari…capricii pe care le am.

Dumnezeu insa are raspunsurile Lui,in Cuvintul Lui,la toate intrebarile mele…Uneori le ignor cu buna stiinta, alteori ma uit in directia opusa de unde trebuie sa vina raspunsurile.

De exemplu…ieri aflu ca fericirea si bucuria sint doua lucruri diferite. Fericirea este o stare existenta (sau nu) pe orizontala, in lumea in care traim - si depinde de circumstantele pe care le cream atit noi cit si ceilalti cu care traim pe orizontala. Bucuria este o stare care exista pe verticala si nimic din ce este pe schema vietii in pozitie orizontala n-o poate tulbura.

Textul a fost de la Filipeni 2:1-18 si titlul predicii a fost - diferenta dintre fericire si bucurie. Fructul spiritual…si este numai unul, este ca un ciorchine cu 9 bobite, dintre care unul este bucuria.

Avem bucurie pentruca avem SALVARE. Oamenii care traiesc fara o speranta, oricit ar trai de bine nu pot avea bucurie; ca stiu ca totul se termina la un punct. Avem Salvare si avem Viata Vesnica- asta este speranta noastra (texte:Psalm 36:9, Isaia 61:10, Fapte 8:5-9,Luca 10:20, Psalm 51:12).

Traim bucuria in SLUJIRE. (Psalm 100:2, Psalm 40;8, Ioan 4:34-36, Matei 25:21). Bineinteles daca nu ti-ai pus sortul niciodata sa ii servesti pe fratii tai…n-ai sa stii si n-ai sa gusti bucuria asta. Dar merita sa o incerci. Avem bucurie in slujire pentruca Dumnezeu lucreaza cu noi. Noi cascam gura de exemplu…El pune vorbe in gura noastra. Noi vrem sa facem o treaba…El ne creaza circumstantele potrivite care sa sufle vint in pinzele corabiei noastre. Cum am zis…gustati si vedeti…fructul asta racoreste.

Traind bucurie in SACRIFICIU. Din nou…cine da sa dea cu bucurie…altfel sa-si tina darnicia. (2 Corinteni 8:1-4, 2 Corinteni 9:6-7, Fi;ipeni 2:17-18). Cind dam in Numele Domnului sa nu ne zgircim…si daca sinteti zgirciti, nu dati in Numele Lui ca-L faceti de ris. E ca si cum am lasa chelnerului un baccis prea mic. La noi in State, chelnerii platesc taxe pentru baccis. Ei sint platiti cu salar minim, si deci Guvernul zice ca toata lumea da 15 % ciubuc. Si daca nu dai, sarmanul om, plateste taxe pentru ceva ce nu a primit. Se zice ca un astfel de zgircit a lsat pe masa la restaurant citiva penny…Chelnerul jignit, a luat maruntisul si a alergat dupa consumator si i-a intins banii zicindu-i…"cred ca dumneavoastra aveti mai mult anevoie de acesti bani decit am eu…" Nu-i de gluma insa…Dumnezeu ne da sanatate si posibilitati sa muncim. Sint altii care nu le au nici pe una si nici pe cealalta. Trebuie sa simtim cu cei in nevoi. Si la urma urmei, oricit am da…nu vom da niciodata mai mult pentru Dumnezeu decit a dat El pentru noi.

Asta mi s-a parut grozav de greu de inteles toata viata…dar bucuria se traieste si prin SUFERINTA. Si daca am trecut prin suferinta si cred ca multi am trecut…pacat ca n-am experimentat si bucuria asta despre care se vorbeste in mai multe texte: Matei 5:11-12, 1 Petru 4:12-13, 2 Corinteni 7:4b, Iacov 1:2-3, Evrei 12:2, Coloseni 1;24, 2 Corinteni 4;17. Avem bucurie in suferinta pentruca ne asteapta la sfirsitul ei…GLORIA.

Experimentam bucurie chiar si in TRISTETE. Asta chiar ca se contrazice. N-am ajuns sa o pricep bine, dar este pe paginile Scripturii: 2 Corinteni 6:4-10, 1 Tesaloniceni 4:13, Psalm 43:2-4, 1 Petru 1:6-8, Tit 2:13. Avem bucurie in necazuri pentruca avem speranta in Dumnezeu prin Isus Christos.
De atita bucurie…n-am cum sa mai vorbesc despre depresie. Si asta-i partea teoretica…care nu ajuta la nimic daca nu trecem la practica. Bucurati-va acuma…ca motivele sint absolut clare…si le avem din belsug.

No comments: