23 December 2013

HAIDETI SA MERGEM

   
De citeva zile incoace, in asteptarea Sarbatorilor de Craciun m-am uitat putin prin pozele de asta vara din Israel. Unul din locurile pe care l-am vizitat a fost si Bethleemul si cimpia Bethleemului. Imi pare rau ca nu am putut sa stam seara acolo. Bethleemul este in partea care apartine acuma palestinienilor si chiar si vizita noastra acolo nu era recomandata ...Orice se poate intimpla prin partile alea...
     Dar incercind sa imi amintesc momentele petrecute acolo, m-au vizitat tot felul de emotii. Am vizitat o grota care s-ar fi putut sa fie grota unde s-au adapostit pastorii de pe cimpie...Noi avem asa o poveste fantastica in capul nostru - si este. Doar ca ceea ce este deosebit este doar faptul ca Dumnezeu a deschis cerul si a trimis pe Domnul Isus la noi - ...restul este tot atit de normal ca si petecul de pamint pe care calcam noi.
     Am privit in jur cimpia aceea peste care a strlucit steaua Bethleemului , am atins cu mina locul unde se presupune ca a fost ieslea...am stat sub cupola aceluias cer care la data nasterii a avut cea mai frumoasa vitrina din lume...S-a deschis cerul si ingerii au coborau cintind si dind slava noului nascut. Pe de o parte cerul bogat luminat si elegant in sarbatoare si pe de alta parte saracia, frigul, intunericul...si plinsul unui copilas...
     Am fost acolo si eu , acolo pe cimpia Bethleemului... Consider ca am avut un asa mare har sa vad acele locuri la care am gindit si visat si imaginat din copilare, la fiecare Craciun cind se citea textul despre nasterea Domnului Isus. Excursia asta mi-a adus cerul mai aproape...m-a facut sa inteleg ca personajele Bibliei au fost oameni ca si noi dar care s-au lasat condusi in planul Lui Dumnezeu ; si asta inseamna ca si noi daca ne lasam calauziti putem fi ca si ei. Si noua ni se pot intimpla minuni in viata si poate ni s-au si intimplat. Daca pastorii ar fi decis sa ignore pe ingeri si sa nu se duca la staul...noaptea aia ar fi fost o noapte obisnuita in care ar fi putut spune ca au avut probabil ceva halucinatii...Dar ei au ascultat de glasul ingerilor si s-au dus sa se inchine noului Imparat.
     Si noi putem astazi sa ascultam de glasul Evangheliei care ne cheama. Si nu ne cheama numai la iesle...ne cheama si la cruce. Si chemarea este mai puternica ca oricind, pentruca venirea Domnului Isus este aproape. Si nu va mai veni ca prunc intr-o iesle saraca ci ca Domn si Stapin al universului acestuia.
Sa luam exemplul pastorilor si sa nu intirziem sa ne ducem sa ne inchinam Lui.
    Craciunul este pentru multi multe lucruri...dar pentru noi sa fie o noua chemare...Sa zicem si noi ca si pastorii..."Haideti sa mergem pina la Bethleem, si sa vedem ce ni s-a spus si ce ne-a facut cunoscut Domnul."

4 comments:

mihaiatanasie said...

Craciun fericit! Sa va dea Dumnezeu numai bine!

Rodica Botan said...

La fel mihaiatanasie. Multa sanatate si bucurii . Domnul sa vegheze asupra ta si asupra casei tale!

elena marin-alexe said...

Binecuvântări cu pace şi bucurie în sărbători, precum şi LA MULŢI ANI, DRAGĂ RODICA!

Speranta said...

"Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!"
Craciun fericit!

Domnul sa va binecuvinteze cu bucuria Prezentei Sale la acest sfarsit de an si -n anul care vine!

Cu calda dragoste din El.