17 December 2013

FACA-MI-SE DUPA CUVINTELE TALE...

     Ma gindeam ce sa scriu astazi si m-am oprit la Evanghelia dupa Luca. Apostolul Luca este un expert in a scrie evenimentele si sa alcatuiasca "o istorie amanuntita despre lucrurile care s-au petrecut " printre ei... El este de profesie dctor, si in medicina nu se pot face greseli fara consecinte tragice. El a adunat cu amanuntime informatiile si le-a scris in ordinea in care s-au petrecut.
     Mi s-a parut interesant felul cum a vorbit ingerul cu Maria.
Ingerul ii face o plecaciune Mariei si printre altele ii zice...
-"Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har"...
-"Nu te teme, Marie; caci ai capatat indurare inaintea Lui Dumnezeu..."
     Si m-am gindit... ce onoare pe fata asta tinara... ca apoi sa ma gindesc... pai si noua ni s-a facut un mare har, si noi am capatat indurare inaintea Lui Dumnezeu... Isus Se poate naste si in inima noastra DACA... daca acceptam ca si Maria pe acest Isus. Si noua ni se spun lucruri minunate despre acest Isus, dar n-o sa putem sa-L stim si sa-L cunoastem daca nu-L primim in inima noastra, daca nu Se naste acolo...
Maria intreaba inocenta...?
-Cum se va intimpla lucrul acesta?
-"Duhul Sfint se va pogori peste tine..." ii spune ingerul...
Si culmea ca Duhul Sfint a ramas printre noi de la ridicarea la cer a Domnului Isus si Duhul Sfint asteapta sa mingaie pe oricine are nevoie de mingaierea Lui...
     Cei de credinta ortodoxa au facut un cult al Mariei si ii acorda onoruri, si cred in puterea ei si in rugaciunile ei. Dar Biblia ne spune si noua exact ce i-a spus ingerul Mariei. Ne ofera si noua aceeasi sansa sa ne apropiem de Isus intr-o forma intima - sa ne lasam coplesiti de prezenta Duhului Sfint care sa faca posibila nasterea Lui Isus in inima noastra. Maria a spus cu convingere si curaj:
- "Iata roaba Domnului; faca-mi-se dupa cuvintele tale!..."
     Dar aici e drept... s-ar putea sa nu fim ca Maria... Aici totul depinde de raspunsul nostru... Asadar... Cum o sa raspundem?

4 comments:

cherie said...

-"Nu te teme Marie; caci ai capatat indurare inaintea Lui Dumnezeu..."

E minunat sa-l primesti pe Fiul in suflet, dar de Dumnezeu Tatal nu vorbesti niciodata...
Nu ca acum ar fi cazul, dar asa in general, prea nici o vorba despre Tatal care ni l-a dat pe Fiul !

Rodica Botan said...

Odata Domnul ISUS este intrebat despre Tatal si El spune ca cine L- avazut pe Fiul L-a vazut si pe Tatal. Trebuie sa caut versetul sa ti-l dau.
Stii, Tatal mi se pare mai sever...Fiul a cunoscut viata umana prin prpria experienta...Relatia mea cu Tatal n-ar exista daca Fiul nu ar fi venit ca Mijlocitor. El, Fiul este usa...prin El avem intrare la Tatal...si e normal sa fiu cu mina pe clanta tot timpul, nu?

Ilinca said...

Indråznesc så intru si eu in discutie,dacå este deschiså....cåci am citit in Biblie despre dragostea Tatålui dar nu si despre dragostea Fiului...dacå sunt douå iubiri ,cine ne iubeste mai mult?

Rodica Botan said...

Ilinca...Domnul Isus spune ca El si Tatal sint una...
Mai zice ca se duce "sa ne pregateasca un loc " ca acolo unde este El sa fim si noi. Biblia spune in termeni ca sa putem sa intelegem ca Biserica, adica noi sintem "mireasa Lui". Daca nici tabloul asta nu descrie dragoste atunci nu stiu care ar putea vorbi mai bine despre dragoste...poate doar scena crucii cind Domnul Isus plateste in locul nostru pentru pacatele noastre ca sa ne rascumpere...poate ca printre rinduri acolo am putea citi despre aceasta dragoste.