12 September 2009

NU CRED CA MAI ERA "CAZUL"...

Nu v-ati saturat sa mai cititi despre „cazul” lui Alin Cristea? Oare sa mai recapitulez „mica istorie”? Ultima „durere de masele ce mi-a provocat-o a fost cind am scris un articol in care ii ceream sa-mi scoata blogul de pe lista lui de bloguri a „Romaniei Evanghelice” , blog initiat si sustinut de el si sub al carui steag isi permite sa patruleze blogurile celorlalti si sa ne dascaleasca sau sa ne insulte dupa cum are „indemnul”, dar, dupa ce am scris articolul, m-am gindit ca mai bine-mi vad de treaba mea si l-am sters...din pacate insa ...a fost prea tirziu. „Patronul” Romaniei Evanghelice l-a si luat si postat la el acolo cu comentariile necesare. El a numit postarea „O scrisoare pierduta” Il rog sa faca corectia...Numele postarii ar trebui sa fie „O scrisoare sterpelita”. Caragiale s-ar distra sa citeasca...

Odata scrisoarea postata...a trebuit sa-mi explic pozitia, motivele...etc. n-are rost sa ma mai repet, pentruca deja pe citeva bloguri s-a spus tot ce se puteaa spune despre „cazul” de fata. Dar parca am ajuns unul din revistele alea ieftine de se vind la „Save Mart” sau alte magazine de alimente, reviste cu povesti senzationale cu personajele cele mai dubioase ale Hollywoodului, menite sa mai scoata citiva gologani de la omul necajit care vrea sa-si duca acasa doar galonul de lapte si piinica ...Tipii astia din Hollywood cred ca fac intentionat cite o gafa ca sa-si mentina numele in ceva titluri de gazete. Oare numai ei?

Acuma ma uit pe blogul D-lui Manastireanu, pe care nu ma duc de obicei sa citesc, ca imi creste tensiunea .Sa ma explic. Lumea in care traiesc eu aici in America este impartita in doua: conservatori si liberali. Stiu ca in Romania „liberal” inseamna altceva dar aici in America liberalii sint cei care sustin: avortul, casatoriile dintre gay si lezbience, eutanasia...ei lupta ca educatia sexuala sa inceapa de la 5 ani si sa li se explice copiilor tot de la virsta aia despre casatoriile dintre doi barbati si doua femei( ca fiind normale), de asemenea ei sint cei care fac legi prin care o fata de exemplu, care are 14 ani si ramine gravida, poate fi dusa (de cadrele de la scoala) in alt stat, sa faca avort fara stirea parintilor. Liberalii sint aceiasi oameni care daca pe copilul tau il doare capul nu ii dau o pastila de cap pina nu vine parintele cu ea, pentruca zic ei ca parintele este responsabil...Iar daca copilul face o traznaie parintele plateste- este responsabil... Vi se pare asta normal? Si asta doar in mare, si doar pe puncte esentiale si intr-o descriere usor de digerat ...asta este minunatul liberalism american.

Tot individul asta,”americanul liberal” este cel care se strufoca si se deranjeaza ca teroristii prinsi in actiune sau inainte de vreo actiune terorista...au fost prinsi si interogati si chinuiti de catre CIA ca sa se scoata de la ei informatii. Una dintre metode este cea in care sint bagati cu capul sub apa pina aproape de inec si apoi cu memoria inca treaza ca moartea ii pindeste, li se cere sa dea informatii referitiare la alte acte dracesti pe care le planuiesc...Nu uitati ca acum 8 ani au murit 3000 de oameni cind doua avioane au intrat in cele doua turnuri din N.York si in Pentagon. Si ginditi-va de asemenea ca ...practicind aceste metode neomenesti...istoria de la 9/11 nu s-a mai repetat inca.

Acuma o sa va intrebati ce-i cu povestioara asta politica. Ei...asta este motivul pentru care nu ma aventurez pe blogul Domnului Manastireanu...pentruca nu inteleg cum cineva cu Biblia in mina poate fi adeptul liberalilor Americani. Da, am citit si eu acuma de cind am aparut pe blogul dinsului citeva din explicatiile pe care le da pentru pozitia dinsului. Ca Domnul Isus n-ar fi acceptat de pilda acest tratament crud pentru teroristi... Acuma...eu nu ma bucur de multa educatie in nici o privinta...dar mi se pare mie sau Petru cind umbla cu Domnul Isus, avea la cingatoare o sabie? Faptul ca nu este indicat nicaieri ca o purta denota pentru mine doar faptul ca era ceva obisnuit...si nu s-a sinchisit nimeni sa discute de sabie pina in momentul cind, in Gradina Ghetsimani, Petru plin de rivna isi scoate sabia si...jaaaap...ii taie urechea soldatului...

Domnul Isus repara gresala lui Petru; dar gresala era ca Petru s-a amestecat in ceea ce avea Domnul Isus de facut si nicidecum in faptul ca ucenicul lui purta o sabie, nu? Ca daca ar fi fost asa ...i-ar fi spus in cei trei ani sa si-o dea jos. Si banuiesc ca daca purta cu el un palos...il avea spre folosinta...in caz de nevoie si impotriva unor oameni ...care semanau probabil cu teroristii de azi? Este asta un argument intemeiat?

Asa ca mi-e tare greu sa diger cum cineva in viziunile lui politice nu este indispus de milioanele de copii care sint avortati, de viata decadenta care se promoveaza si de alte lucruri absolut infecte, dar se sifoneaza ca un ticalos a fost bagat la apa cu scopul nobil de a scoate ticalosia din el si a micsora numarul de pacate care se pregateste sa faca.

.................

Astea fiind zise, ma intorc la „cazul” lui Alin. M-am tot uitat cu uimire, ca sa nu zic ca ...la poarta noua... cum apar epistolele „cazului”... Am ajuns la numarul 4. Si culmea este ca in diverse comentarii, lasate de Domnul Manastireanu care vorbeste ca un avocat in dreptul lui Alin, el spune ca ...dar mai bine il las pe el sa spuna...ia auziti aci ce spune...

„Domnule Publius,
Papa Benedict n-a fost lovit asa cum este lovit Alin (nu ca el n-ar putea lovi sau n-a lovit; dar acum discutam despre aceasta “istorie”.daca papa ar fi fost lovit astfel, as fi reactionat in acelasi fel. Nedreptate ma umple de minie. DE asta am reactionat. Evanghelia pe care eu o citesc si pe care o cred kmi cere sa fiu de partea celui nedraptatit. Admit. Se poate sa ma insel, si de fapt cei care-l critica sa fie cei “loviti”. Deocamdata nu cred asta, dara daca cineva imi poate dovedi asta, sunt gata sa ascult. Pina atunci, voi sta liga cel lovit, chiar daca, trebuie sa recunosc ca si el o cauta uneori cu luminarea.”

Acuma e rindul meu...am stat si m-am uitat la comentariul de mai sus...luat de aici: http://mariuscruceru.ro/2009/09/10/rotunjimi-colturoase/#comments
... Nu vi se pare ca cineva este tare confuz? Am stat si m-am gindit ...numai liberalii americani mai gindesc asa de limpede...Si drept sa va spun m-am pus jos...sa-mi vina sa-i pling „lovitului” de mila,nu altceva! Auzi... „chiar daca si-a cautat-o cu luminarea.”

Domnule Manastureanu spune-i lui Alin sa aprinda luminarea, si sa nu mai umble cu ea stinsa, data viitoare cind o sa umble „cautind”;ca altfel iara o sa calce in strachini...

Acuma din ultima epistola-4 (toate epistolele le gasiti aici... http://danutm.wordpress.com/ ) cred ca urmatoarele cuvinte imi sint adresate:”

„Criticii lui Alin Cristea se declara oripilati de tupeul acestuia de se confrunta public cu personalitati ale lumii evanghelice, precum Daniel Branzai si Marius Cruceru. Ca unul care-i cunoaste foarte bine pe amindoi, eu unul nu le-as plinge de mila. Nu cred ca sunt atit de neajutorati incit sa aiba nevoie a le sari in ajutor „surorile” binevoitoare. Va asigur ca sunt capabili sa se apare si singuri. Iar daca n-au facut-o, cine stie, poate ca au ei motivele lor. N-ar fi mai bine sa-i intrebati pe ei decit sa presupuneti si sa va adunati pacat ?” Eu eram “sora binevoitoare”

Domnule Manastireanu…Pe Fratele Brinzei il cunosc pentruca l-am intilnit de citeva ori, iar pe Fratele Marius nu-l stiu de nicaieri.

DAR…
…unchiul meu a fost pastor in Bay Area / San Francisco si a sponsorat peste 500 de romani din Italia si Austria prin anii 1975 si pina a murit prin 1982. Trebuie sa mentionez ca a facut-o din buzunarul lui, pe expensele lui, ca lucra noaptea la serviciul lui obisnuit si umbla ziua cu romanii sa le gaseasca de lucru sau sa le gaseasca casa sau sa ii duca la doctor. Iar ca pastor n-a fost platit niciodata, ci a facut-o pentru Domnul…nu de alta dar unii or crede ca si-a facut business din asta. Am spus asta doar ca sa nu va duca gindul prin alte parti de pomana. A inceput prima Biserica Baptista din Zona San Francisco, Biserica care exista de aproape 30 de ani (Biserica din San Leandro, California) acuma ,care a crescut si a dat nastere si altor biserici in Sacramento si prin imprejurimi, pe masura ce romanii s-au mutat… Unchiul meu, Avram Botan a murit la 49 de ani, dar in mintea multora inca mai traieste amintirea sacrificiilor si muncii lui . In mod deosebit imi amintesc de greutatile pe care le-a intimpinat ca pastor atunci cind avea de-a face cu oameni “bine intentionati” …si fara sa vreau sau poate dimpotriva…anumite persoane in sfera blogosferica imi amintesc de cei care impinsi de propriile interese si de mindrie personala atacau mereu pe cel sau cei care vroiau sa faca o lucrare buna. Un fel de “deja vue”…asta este motivul acestei “surioare”…ca altul n-am; daca trebuie sa o stiti si pe asta.

Mi se pare de datoria tuturor insa sa luam atitudine in tot ceea ce ni se pare drept si bun in viata asta. Unul dintre titlurile ce le-am citit pe blogul D-lui Manastireanu era despre lasitate…Ei…a tacea si a trece neobservata o nedreptate care se face cuiva…aia numesc eu lasitate. La urma urmei alta oportunitate nu mai avem sa ne spunem opinia decit pina inca mai sintem in viata. Daca dumneavoastra ati luat atitudine aparindu-l pe Alin de “surioara “ respectiva…ce vi se pare asa de deosebit sau de condamnabil faptul ca m-am gindit sa fac si eu un pic de curatenie daca pot, macar in fata usii…ca semn ca exist , si nu exist ca o planta de casa fara personalitate, care doar privesc in jur si-mi pling de mila cind nu primesc cana de apa la radacina, ci exist ca o fiinta libera careia i s-a dat de catre Dumnezeu o inima, un creier si…grai. Si mi-i le exersez… Dumneavoastra care sinteti adeptul “democratiei” cred ca puteti intelege despre ce vorbesc, nu?

Un alt paragraf in care D-nul Manastureanu imi mentiona numele este urmatorul:

“ Nu sunt un vizitator asiduu al blogurilor domnului Pope sau al doamnei Botan. Desi apreciez destule lucruri acolo, sunt prea multe lucrurile care ne despart ca sa avem suficiente de impartit, dar cele citeva vizite pe care le-am facut in „casele” lor virtuale nu mi-au lasat nicidecum impresia ca am de-a face cu niste oaze irenice de seninatate. Dimpotriva, din ambele razbate adeseori o violenta surda impotriva a tot ce ceea ce este altfel decit ei, chiar daca aceasta este asezonata din belsug cu „siropul” pietist indispensabil evanghelicului roman clasic.”

Acuma, daca aveti timp va invit pe blogul meu si Ted Pope...cred ca va va primii cu draga inima pe blogul lui ca sa experimentati si dumneavoastra „violenta surda” de care sintem acuzati. Si dupa acreala ultimelor patru episoade despre Alin...poate ca aveti nevoie sa va mai si insiropati un pic. Va recomand sa cititi pe blogul meu dintr-un file”traduceri”...bucati faine , manunchiuri de ginduri scrise de altii (eu doar am tradus)care inspira si sfatuiesc si incurajeaza pe toata lumea. De acolo o sa plecati picurind de sirop...va promit.

Inca o idee scrisa de dumnealui adresata si mie...

„ In mod straniu, desi nu am nici un motiv a ma indoi de sinceritatea lor, nici pe domnul Pope, nici pe doamna Botan nu pare sa-i deranjeze cu ceva revarsarea de otrava de pe aceste veritabile latrine virtuale. Pe ei Alin Cristea ii deranjeaza, cu licentele lui de limbaj si disputele lui zgomotoase. N-ar trebui oare sa asteptam de la niste crestini maturi mai multa obiectivitate si masura?”

Domnul meu...este un lucru cind vezi ca undeva este otrava si stai deoparte si alta cind Alin iti da otrava cu forta...dumneata stii manierele lui Alin...vrei nu vrei...maninci aghiasma ca asa i s-a casunat lui. La el pe blog nu poti lasa decit rar cite un mesaj. Chiar si la cel cu „scrisorica sterpelita „(nu scrisoarea pierduta...cum a numit-o el) si-a postat tot ce i-a convenit lui acolo dar raspunsul meu pe care i l-am trimis mi-a fost refuzat desi vedeti si dumneavoastra ca n-am un limbaj de scandal...doar ca raspunsul meu ii sifona intreaga postare...si partea „rotunda” era un pic turtita.

Pina acuma a fost cum a fost...dar acuma am sa ma adresez ultimei fraze ce ati scris-o:

„De aceea, sunt gata sa suport o vreme (chiar daca nu fara a taxa) anumite excese, mai ales lui Alin Cristea, care a jucat un rol absolut esential in conturarea unei prezente evanghelice consistente in spatiul virtual. In rest, suntem cu totii oameni, cu calitati si slabiciuni, si avem cu totii nevoie de harul lui Dumnezeu. De aceea spun, din nou, Dumnezeu cu mila!”

Domnule Manastireanu...exista niste boli aici in America. Eu zic ca le-a inventat cineva doar asa ca n-avea ce face. O cunostiinta de-a mea imi spunea ca fratele ei are pensie de boala. Am intrebat-o cu ce sufere si mi-a zis ca nu poate suporta autoritatile. Acuma credeti-ma ca nu glumesc...exista termeni stiintifici pentru prostia asta numai ca nu m-am obosit eu sa-i caut.

Eu cred insa ca mai exista o boala care inca n-a fost descoperita...si boala asta ii face pe unii sa se considere singuri autoritati. Si in „functiile” astea imaginare incep sa dea verdicte si sa imparta o „pace” confuza si ea ca si cei care o dau. Si iata-ma ajunsa la „concluzia” care de fapt era si „cauza” acestor lungi si obositoare episoade...

Si cu asta ma voi duce inapoi, drept la fabrica mea de „sirop”. Cautati-ma cind va saturati de amaraciuni...

12 comments:

Lia said...

Draga Rodica intotdeauna ti-am vizitat blogul cu mare placere si am gasit aici o atmosfera calda, primitoare. Imi place cum scrii.
Cat despre "necazurile blogarnice" sa n-ai nici o grija. Adevarul va iesi intotdeauna la lumina!
Iti doresc o duminica placuta!

Rodica Botan said...

Multumesc...si sper sa revin la atmosfera aia placuta si primitoare. Unele dureri ne ajuta doar sa ne bucuram mai mult de starile de bine...
O duminica binecuvintata iti doresc si eu...

Cristina said...

Ha, ha. M-ai facut sa rid. Auzi draga la DM, el e de partea celor "loviti". Ha, Ha. :)

Cei loviti la 9/11? Cei loviti la Madrid, in Londra? Nuuu! El e de partea criminalilor.

Rodica, nu te mai obosi, ca nu ai cu cine sa aduci argumente. Ca imediat te catalogheaza ca esti isterica si spalata pe creieri. Nu sti ca altceva nu mai stiu sa zica? Roaga-te macar ca prostia sa nu doara.

Rodica Botan said...

Ca gindesc ei urit este doar pentruca gindurile trec prin creierul dumnealor. Asa se poarta o femeie isterica?
Sau, hai sa pun altfel intrebarea...ce gasesc dumnealor gresit: ca cineva este femeie sau ca este isterica; sau neconditionat daca esti femeie trebuie sa fi si isterica si net inferioara...

Nu sint feminista...dar lasa argumentele sa vorbeasca pentru ele...faptele in dreptul omului...

Si vorba ta...cind cineva dupa un eveniment ca ala de la 9/11 poate sa se alinieze cu cei care fac asemenea ticalosii si nu cu adevaratele victime...cum mai putem sa stam la aceeasi discutie, ca nu avem nimic in comun.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

HAI SA NE RIDICAM DEASUPRA LA MIZERIILE ACESTEA!!SA II LASAM JOS CA DE ACOLO SANT !AU DOVEDIT-O CU PRISOSINTA!
O POEZIE FOARTE POTRIVITA PENTRU
ACESTE VREMURI ,UN INDEMN FOARTE SERIOS PENTRU SCRIITORI BLOGURILOR MAI ALES CA VOM DA SOCOTEALA PENTRU ORICE CUVANT ...:

Imi ascut Cuvantul cum se-ascute-o spada
si-l pastrez in teaca dragostei ascuns
gata pentru lupta, nu pentru parada
gata sa despice, gata de strapuns.

Imi pazesc Cuvantul: innoite ganduri,
arsenalul mintii ordonat mi-l tin,
rafturi de cuvinte, de idei in randuri,
gata de alarma luptelor ce vin.

Curatesc tot lutul vorbelor desarte
slefuiesc rugina felului viclean
scutur tot limbajul meu de fapte moarte
sa ramana limba Noului Canaan.

De-orisicare data cand lovesc vazduhul
cu-ascutisul spadei sa despart deplin
in acel ce-asculta , sufletul si duhul
paiele si graul, mierea de venin.

Limpezesc cuvantul, cum imi spal paharul
mai intai launtrul sa-l pastrez curat,
gata sa primeasca, nou si proaspat Harul
spre a fi spre altii iarasi revarsat!
POSTAT PE :
http://vesteabuna.wordpress.com/

armele dreptatii, armele neprihanirii, sabia duhului, taietor ca orice sabie, viu si lucrator

Anonymous said...

buna, am crezut ca DM poate sa accepte si ca lucrurile nu stau asa cum le vede el. se pare ca m-am inselat. a refuzat sa-mi posteze comentariul pe motiv ca am dat o adresa falsa sau un nume fals. problema nu este asta, ceea ce l-a deranjat este poate faptul ca i-am demonstrat cine este Alin Cristea, unul care-i scuipa pe toti, iar atunci cand este luat la intrebari face si mai rau. el nu este constient de un lucru, ceea ce face el este "aruncatul cu rahat in ventilator" (scuzati-mi expresia luata de la Mircea Dinescu). ma deranjeaza ca acest om nu are limite la vorbe, si face mult rau. am arata ce face el doar pe unul din blogurile lui providentaoradea.wordpress.com, unde se ia la tranta cu toti cei de la Biserica Providenta, mai ales cu pastorul acestei biserici. eu cred ca Alin Cristea este un mare frustrat, are talent cu carul, dar este folosit intr-un mod nefolositor. am ramas surprins sa vad ca DM aduce elogii pentru un astfel de om, dar stii cum este vorba "cine se aseamana se aduna!"

Rodica Botan said...

Multumesc Virginia...tu-mi amintesti mereu ce-i important si ce nu. Thank you my good friend. O DUMINICA BINECUVINTATA ITI DORESC.

Rodica Botan said...

Anonymous...cind este vorba de nebunie, Solomon nu prea le clarifica...Zice sa nu te cobori la nivelul celui nebun ca sa nu pari si tu nebun ca el...dar nici sa-l lasi sa vorbeasca din nebuniile lui ca sa se creada singur intelept. Asa ca ...noi am spus ce trebuia spus, dar acuma n-am sa-mi fac scop in viata din tarasenia asta, desi, sint sigura ca mi-am facut doi "prieteni" noi...Multumesc pt ca ai stat linga mine pe baricade.

La placinte ...inainte
La razboiu...inapoiu...
Asa zicea buna mea cindva...si asa este si in viata. Vad ca citesc multi si probabil o parte din ei inteleg si agreaza cu ce spun...dar putini se deranjeaza sau nu vor sa se puna intr-o pozitie proasta sa devina tinte ale rautatii cuiva...Este si acolo o anume intelepciune, nu?

Unknown said...

M-a miscat mult relatarea despre unchiul tau. Acestea sunt mosteniri spirituale pretioase.Cat de minunat a lucrat Domnul in viata lui.
Pana la urma asta e...Rodica:).
Sunt oameni care se zdrobesc pentru altii, isi neglijeaza chiar propria sanatate, bani, timp...viata pentru ei...cand de fapt ei au aflat un mare adevar,impreuna cu unchiul tau...CA NU OAMENILOR I-AU SLUJIT CI DIRECT LUI DUMNEZEU.

Paguba....paguba mare ca unii nu mai stiu sa ofere maini, cuvinte,actiuni,bani...celor de langa ei..ci doar statistici,bloguri,cuvinte,teorii.

Va fi mereu aceasta diferenta..intre cei comozi,comfortabili si cei care se frang,zdrobesc in Mana Lui pentru interesele lui si Planul lui de mantuire a cator mai multe suflete.
ALese binecuvantari.

Rodica Botan said...

Ioan Alexandru, vizita ta m-a onorat si cuvintele tale mi-au adus bucurie. Cind traiesti in preajma unui lucru grandios, sau a unei persoane care are o relatie deosebita cu Christos, este imposibil sa nu te afecteze.

Si cind traiesti in preajma unor lucruri urite, sau a unor oameni cu apucaturi indoielnice...si nu iei atitudine, eventual obisnuinta va face posibil si un imprumut de ginduri si atitudini...

Binecuvintari tie, familiei si blogului pe care il scrii...sa duca numai vesti bune si curate celor ce-l citesc...

DanutM said...

Doamna Botan,
Deoarece nu sunt sigur daca mesajul meu trimis dvs miercuri la adresa titaniumgirl@sbcglobal.net.
Din pacate nu pot sa vi-l trimit aici, asa incit ma opresc aici.

Rodica Botan said...

botanrodica@gmail.com sau rxss@pge.com...a trebuit sa schimb e-mail address...