03 September 2009

DIN LUMEA FRUCTELOR...

Nu stiu cit sint de adevarate cele de mai jos. Dar le-am primit in engleza pe un e-mail si m-am gindit ca pentru mine ...cele citite faceau sens. Daca altii au opinii mai stiintifice...sint rugati sa comenteze. Si eu am comentat in...paranteze...
.....................
"Toti credem ca stim cum sa mincam fructele: le cumparam, le spalam, le taiem in felii si le bagam in gura. Dar mincatul fructelor nu este atit de simplu precum credeti. Este foarte important sa stii cum sa le maninci."

(...Pina aici dupa cum vedeti...lectura pare interesanta. Eu mi-aduc aminte cum urcam la Buna mea in cires si mincam cirese pina nu mai puteam...si 'mnealui...cine o fi scris e-mailul de care vorbesc, imi spune mie ca nu stiu sa maninc...fructe...Ie-te-teee...)
"Care este deci modul corect de a minca fructele? MODUL CORECT ESTE DE A NU MINCA FRUCTE DUPA CE MANINCI MINCAREA CI PE STOMACUL GOL. Daca maninci fructele asa, ele vor avea un rol important in detoxificarea sistemului tau, dindu-ti maximul de energie ajutind in procesul de slabire si in alte activitati."

"Dintre toate alimentele ce le mincam, FRUCTELE SINT CELE MAI IMPORTANTE. Hai sa zicem ca maninci doua felii de piine si apoi o felie de fruct. Fructul de unul singur ar fi gata sa treaca prin stomac direct in intestin...dar este oprit de mincarea ce ai avut-o mai dinainte...feliile de piine. Si toata mincarea mincata dinainte este prelucrata in stomac si se digera si fermenteaza si se transforma in acizi. In momentul in care fructul vine in contact cu continutul din stomac si sucurile gastrice...tot ce-i acolo incepe sa...se strice...?

Asa ca va rog mincati fructele pe stomacul gol sau inainte de masa. Ati auzit ca unii se vaita-"de cite ori maninc lubenita, rigi si ma umflu...cind maninc banane trebuie sa o iau la fuga catre toaleta"...etc. toate acestea nu s-ar intimpla daca ai minca fructele pe stomacul gol. Fructele combinate cu alte mincaruri intrate in putrefactie ...produc gaze si de aia esti balonat."

(Ok...treaba de mai sus...nu mi se pare nici grea, nici rea...si merita sa incerc...)

"Par albit, chelie, stari de agitatie si cearcane pe la ochi...N-AR EXISTA daca ai minca fructe pe stomacul gol."

(Cu regret...dar albirea parului si chelia...nu cred ca au nimic de-a face cu mincatul fructelor inainte sau dupa masa. Asta-i parerea mea "stiintifica".)

Nu numai unele fructe sint acidice cum sint portocalele si lamiile...toate fructele devin alcaline cind intra in sistemul nostru digestiv, asa spune Dr Herbert Shelton care a facut cercetari in acest domeniu. Daca maninci deci fructele in mod corect, asa vei descoperii secretul frumusetii, longevitatii, sanatatii, energiei, fericirii si o greutate normala."

(No...aici dupa mine au cam luat-o pe ulei...da-o-ncolo de treaba, cum sa-mi imaginez ca fericirea mea depinde de felul cum am mincat niste caise, un strugure si-un pepene galben...cu simburi sau fara...inainte sau dupa masa...????)

"Cind beti juice de fructe, folositi numai juice proaspat nu din cel din conserve...si nu beti nici un juice care a fost incalzit. Cind mincati fructe care au fost gatite, ele isi pierd aproape toate valorile nutritive. Tot ce ramine este gustul. Gatitul distruge de asemenea vitaminele. Mincind tot fructul este mai beneficiar decit doar sucul fructului. Daca insa beti suc de fructe, faceti-o incet, inghititura cu inghititura, pentruca sa amestecati saliva cu sucul ce-l beti inainte de a inghiti.

Puteti sa faceti o cura de 3 zile de fructe ca sa va curatati organismul. Doar mincati fructe si beti suc, pentru trei zile si veti fi surprinsi ca la sfirsitul acestui timp o sa aratati radianti."
.............

Si cu asta ...astept reactiile voastre. Poate stiti si alte lucruri folositoare despre fructe. Sintem in plina vara asa ca...fara indoiala este un timp potrivit pentru o cura buna ...Eu una ma gindesc la lebenita...

1 comment:

Andrei Răduţu said...

E posibil sa aiba dreptate...cred ca merita incercat...