05 September 2009

PARERI...

PARERILE UNUI GERMAN DESPRE ISLAM
Un neamt a carui familie se trage din radacinile aristocratiei germane de dinainte de cel de al doilea razboi mondial, proprietar a citorva mari industrii si altor valoroase proprietati, cind a fost intrebat citi cetateni germani au fost cu adevarat nazisti, a dat un raspuns care ne-ar face sa credem ca este un fanatic. "Foarte putini oameni au fost cu adevarat nazisti" spune el, "dar tot atit de adevarat este ca foarte multi germani s-au bucurat de reintoarcerea simtamintului de mindrie de neam...mindria de a fi german; iar restul majoritatii de nemti erau prea preocupati ca sa le pese..." zice el...

"Eu chiar am fost unul dintre cei ce credeau pe vremea aia ca Nazistii sint doar o grupare nesemnificativa de idioti, sau nebuni. Asa ca majoritatea am stat deoparte nepasatori si am lasat
ca lucrurile sa mearga inainte... Apoi, pe neasteptate, intr-o buna zi am ajuns sub dominatia lor, si am pierdut orice control, si asa...a venit sfirsitul lumii pe care o cunosteam noi peste intreaga Germanie si mai tirziu o parte a lumii. Familia mea a pierdut absolut tot. Am sfirsit intr-un camp de concentrare si Aliatii...au distrus toate fabricile mele."

Ni se spune mereu, mereu de catre "experti" si "capetele vorbitoare", ca Islamul este o religie a pacii, si ca majoritatea Musulmanilor vor sa traiasca in pace. Desi aceasta necalificata afirmatie , poate fi adevarata, este totusi irelevanta. Este asa o spuma fara continut, menita sa ne faca sa ne simtim mai bine, si menita sa micsoreze vizibilitatea acestor fanatici care s-au napustit in numele Islamului sa distruga intreaga lume.

Adevarul este ca fanaticii conduc Islamul la acest moment din istorie. Fanaticii sint cei ce marsaluiesc. Sint fanaticii care sustin cele aproape 50 de atacuri (shooting wars) in lumea larga. Sint fanaticii care in mod sistematic macelaresc Crestinii sau grupurile de triburi prin Africa si in mod gradat cuceresc acest continent , si il acopera cu un val de influenta Islamica. Sint fanaticii cei care bombardeaza, taie capete, miini, sau omoara femeile sa-si mentina onoarea?! (honor-kill). Sint fanaticii care cuceresc mosque dupa mosque. Sint fanaticii cei care omoara cu pietre si spinzura vIctimele violului, si pe homosexuali. Si sint fanaticii care-si invata copii sa ucida si sa devina "suicyde biombers".

Adevarul adevarat este aceea mare majoritate de musulmani care este pentru pace, este majoritatea tacuta, fara pareri si fara influenta.

Rusia Comunista...era compusa din rusi care vroiau un singur lucru; sa locuiasca in pace. Si cu toate astea Rusia Comunista este responsabila pentru moartea a peste 20 de milioane de oameni. Majoritatea care era pentru pace a fost irelevanta, fara efect, fara consecinta.

China...populatia aia numeroasa a fost si ea o populatie dornica de pace; dar Comunistii Chinezi au ajuns sa omoare peste 70 de milioane dintre ai lor.

Individul Japonez obisnuit, inainte de cel de al doilea razboi mondial, nu era un sadist. Si cu toate astea, Japonia a omorit si macelarit de-alungul Asiei de S-E intr-o orgie de omoruri care a inclus omorirea sistematica a 12 milioane de chinezi civili: majoritatea au fost omoriti cu sabia, lopata si baioneta.

Si cine ar putea uita Rwanda, care a cazut macelarita. Am putea spune ca majoritatea locuitorilor ei nu erau oameni dornici de pace?

Lectiile de istorie sint adesea simple si crude, si cu toate astea, cu toata puterea noastra de gindire adesea trecem neobservate unele lucruri importante care sint puncte de baza si usor de inteles: cum ar fi de pilda faptul ca musulmanii iubitori de pace au fost si in trecut tot fara putere in tacerea lor. Si musulmanii iubitori de pace vor devenii curind dusmanii nostrii daca nu vor deschide gura sa vorbeasca impotriva fanaticilor din mijlocul lor...pentruca asa se va intimpla si cu noi cum s-a intimplat cu prietenul nostru german care s-a trezit intr-o zi ca fanaticii i-au luat totul, inclusiv dreptul la opinie si pe cind i-a venit graiul si ar fi avut vreo opinie...sosise deja sfirsitul vietii lui asa cum o stia inainte si era deja prea tirziu.

Iubitorii de pace: Germani, Japonezi, Chinezi, Rusi, Rwuandezi, Sirbi, Afghani, Iraqis, Palestinieni, Somalis, Nigerieni, Algerieni, si multi altii au murit pentru simplul fapt ca majoritatea care era pentru pace n-a deschis gura sa vorbeasca decit atunci cind a fost prea tirziu.

Cit despre noi, care privim aceste lucruri desfasurindu-se in fata ochilor nostrii, trebuie sa fim vigilenti si sa fim atenti la un singur grup de oameni - fanaticii - care ne pun in pericol existenta noastra pasnica.
.......................

Asa sta situatia in orice privinta. De multe ori inchidem ochii si devenim permisivi si acceptam tot ce se intimpla in jurul nostru ...nu ne bagam, nu ne intereseaza ce fac altii, pina este prea tirziu. Uitati-va la lumea in care traim si care a ajuns asa si din nepasarea noastra. Acolo, in aceasta lume va trebui sa lasam pe copii nostrii sa mearga la scoala intr-o zi, sa munceasca...sa aiba si ei copii...le lasam mostenire dupa noi, o lume infecta, murdara pentruca nu ne-am sinchisit sa ne deschidem gura si sa avem opinie pina cind se mai putea.

Nu ne-am aplecat sa ridicam hirtiuta pe care un idiot nepasator a aruncat-o pe jos, pina ce strada s-a umplut de gunoaie si nu mai ai unde sa-ti pui piciorul sau privirea, ca totul e murdar. Si asta nu e politica...asta este un adevar...despre viata noastra in general. Dar toti cirtim si toti ne vaicarim...

Chiar si despre viata noastra de crestini am putea spune acelasi lucru. Tot la fel si in viata noastra spirituala am tratat cu nepasare unele lucruri, ne-am complacut cu altele, pina cind intr-o zi ne-am trezit...exact ca lumea, si in mijlocul ei.

Din toate lucrurile se poate invata ceva...astazi am invatat sa nu fiu nepasatoare. Costul e prea mare...de aia am tradus si am impartasit cu voi acest e-mail. Acum e rindul vostru...Faceti ce credeti de cuviinta...si voi traiti in aceeasi lume ca si mine. Daca ne pasa...vom lua fiecare mizeria in dreptul nostru, vom avea opinii curate...vom lua atitudine in loc sa ne complacem cu cei ce polueaza totul in jur. E nevoie de oameni de curatenie in lumea asta...care e tare, tare murdara...

1 comment:

Andrei Răduţu said...

Foarte bun articolul, zic eu...